chiellini gwomen

Τζόρτζιο Κιελίνι: Επένδυσε εξαψήφιο ποσό στο ποδόσφαιρο γυναικών εμπνεόμενος από την Angel City

Βασιλική Μπαρτζιώτη

Ο πρώην άσος της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι, επένδυσε στη Mercury/13, στην οποία ανήκει και η γυναικεία ομάδα της Κόμο, πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να πάει το άθλημα σε νέο επίπεδο.

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι, είχε μια μακρά πορεία τόσο στη Serie A, όσο και στην εθνική ομάδα της Ιταλίας. Ο 40χρονος πλέον αμυντικός, ανακοίνωσε ότι «κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον τελευταίο σταθμό της πολυετούς καριέρας του να είναι η LAFC, στη Major League Soccer. Η θητεία του στον σύλλογο του Λος Άντζελες συνέπεσε με το ντεμπούτο της Angel City στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον πρώην άσο της Γιουβέντους, η ομάδα εκείνη τον ενέπνευσε και του έδωσε την αφορμή ώστε να επενδύσει στο άθλημα.

Ο ίδιος πραγματοποίησε δωρεά στην Mercury/13, ένα δίκτυο πολλαπλών γυναικείων συλλόγων στο οποίο ανήκει και Como Women της Serie A, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος την Τετάρτη.

«Περνώντας χρόνο στις ΗΠΑ, είδα τα αλματώδη βήματα που κάνει το ποδόσφαιρο γυναικών. Συνειδητοποίησα πόσες δυνατότητες υπάρχουν ακόμα και πως μπορεί να εξελιχθεί και στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κιελίνι. «Αυτή η εμπειρία με ενέπνευσε και είμαι περήφανος που είμαι μέρος ενός έργου, που έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τις αθλήτριες και την ανάδειξη του αθλήματος μέχρι να φτάσει στο επόμενο επίπεδο.»

Η Mercury/13 με τη σειρά της περιέγραψε την επένδυση του Ιταλού παίκτη ως «εξαιρετικά σημαντική», ωστόσο δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες αναφορικά με το ποσό το οποίο ο άλλοτε αμυντικός των Λος Άντζελες δώρισε. Ανέφερε μόνο ότι ο αριθμός είναι εξαψήφιος. Ο ίδιος προς το παρόν, δεν θα έχει κάποιον ρόλο στην ομάδα, ούτε θα βρίσκεται στη διοίκηση, έχει δηλώσει όμως διαθέσιμος για συζητήσεις που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και το θέμα της εύρεσης νέων επενδυτών.

Η επένδυση του Τζόρτζιο Κιελίνι στο ποδόσφαιρο γυναικών έρχεται σε μια εποχή που το άθλημα παρουσιάζει ρεκόρ ενδιαφέροντος και τα έσοδα των ομάδων παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση. Την περασμένη χρονιά, το NWSL (Πρωτάθλημα Γυναικών ΗΠΑ), εξασφάλισε μια ιστορική συμφωνία για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης, η οποία αποτιμάται σε περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια συνολικά για πολλαπλές τετραετείς συνεργασίες.

Ο Κιελίνι δεν άργησε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο μετά την απόσυρσή του, στηρίζοντας μάλιστα μία ξεχωριστή πρωτοβουλία και δείχνοντας το δρόμο σε άλλους επενδυτές ώστε να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στο άθλημα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]