g women aek 2

Ομάδα γυναικών ΑΕΚ: «Στην Ελλάδα θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για τους άνδρες και ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παίξουν»

Η ομάδα γυναικών της ΑΕΚ, μιλάει στο Gazzetta Women για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία ποδοσφαιρίστρια στην Ελλάδα, για όσα πρέπει να αλλάξουν στο πρωτάθλημα, καθώς και για την εμπειρία τους ως παίκτριες της Ένωσης.

Η Ελένη Στεφάτου, η Στεφανία Στεργιούλη, η Μαρία Καπνίση, η Τατιάνα Γεωργίου και η Δήμητρα Τενεκετζή εκμυστηρεύονται στο Gazzetta Women τα βιώματά τους ως παίκτριες της ΑΕΚ και ως ποδοσφαιρίστριες στην Ελλάδα, λίγο πριν την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας γυναικών.

Οι προκλήσεις πολλές για μία γυναίκα που ασχολείται με το άθλημα, ακόμα κι αν αγωνίζεται σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, με την ανάγκη για επιπλέον οικονομική στήριξη από την πολιτεία να είναι το σημαντικότερο θέμα που θίγουν οι πέντε παίκτριες.

Το ποδόσφαιρο γυναικών έχει κάνει βήματα προόδου στην χώρα μας, ωστόσο βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία αντιλήψεις, σχετικά με το αν μπορούν τελικά να παίξουν όπως οι άνδρες, βάζουν φρένο σε πολλές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερη αυτή της μετατροπής του αθλήματος σε επαγγελματικό.

Οι πέντε παίκτριες της ΑΕΚ μιλούν για όλα τα παραπάνω και μάς μεταφέρουν τη δική τους οπτική για το πώς είναι να παίζεις μπάλα στην Ελλάδα, ούσα γυναίκα.

image

Ελένη Στεφάτου: «Να σταματήσει η προκατάληψη ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο»

ελενη στεφατου αεκ

Είχες καθοριστικό ρόλο στο να ανέβει η ΑΕΚ κατηγορία το 2023. Πώς ήταν η εμπειρία του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν και τι προκλήσεις αντιμετωπίσατε εκεί;

«Αγωνίζομαι στην ομάδα της ΑΕΚ από την Β’ κατηγορία.Έχω ζήσει μεγάλες συγκινήσεις και χαρές με την ομάδα αυτή. Είναι τιμή μου που είμαι τρία χρόνια εδώ και κάθε χρόνο προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την κατάκτηση των στόχων μας .

Πραγματικά η Α’ Εθνική Γυναικών έχει γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αφού αγωνίζονται ομάδες όπως η ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,Παναθηναϊκός,ΟΦΗ,Αστέρας Τρίπολης και πολλές άλλες ομάδες που πραγματικά είναι πολύ δυνατές αγωνιστικά.Τα σωματεία προσπαθούν τις να στελεχώσουν με Ελληνίδες παίκτριες αλλά και τώρα τα τελευταία χρόνια γίνονται μεταγραφές και με ξένες.Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο ανταγωνιστικό που έχει υπάρξει στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου της Ελλάδας.»


Ποιο είναι το κίνητρο που υπάρχει στην ομάδα εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος και μετά από μια απαιτητική σεζόν που δεν έληξε με τον καλύτερο τρόπο;

«Πέρυσι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σε συνδυασμό με τη πρώτη μας αναγνωριστική χρόνια στην Α’ κατηγορία, καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό Κυπέλλου και να ανταγωνιστούμε στα ίσα τις πρωταθλήτριες, οδηγώντας το παιχνίδι μέχρι τα πέναλτι. Φέτος το κίνητρο αλλά και οι προσδοκίες της ομάδας είναι υψηλότερες και θέλουμε να κάνουμε ανάλογη πορεία, διεκδικώντας και το πρωτάθλημα. Οταν αγωνίζεσαι σε ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό σωματείο, όπως η ΑΕΚ, το μόνο που πρέπει να κατακτάς είναι η κορυφή.»

Πώς αντιλαμβάνεσαι την αντιμετώπιση των ποδοσφαιριστριών και γενικά του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα;

«Σίγουρα οι γυναίκες δεν έχουμε ίση αντιμετώπιση με τους άντρες ποδοσφαιριστές. Οι διαφορές δεν είναι μόνο στις άνισες απολαβές που δεχόμαστε ως αθλήτριες, αλλά και στα προνόμια και τις συνθήκες προπόνησης.Υπάρχουν ελλείψεις στην ιατρική περίθαλψη, απουσία χορηγών και σταθερής τηλεοπτικής κάλυψης, ακόμα και κατάλληλων γηπέδων και χώρους αποδυτηρίων.»


Τι θα ηθελες να αλλάξεις ως προς τον τρόπο που βλέπουν το ποδόσφαιρο γυναικών εδώ στην Ελλάδα, αν ήταν στο χέρι σου;

«Θα ήθελα να σταματήσει να υπάρχει αυτή η προκατάληψη ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Πολλοι άνθρωποι όταν ακούνε για ποδόσφαιρο γυναικών το υποβαθμίζουν και το υποτιμούν κατευθείαν χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ούτε έναν αγώνα.Το ποδοσφαιρο γυναικών εξελίσσεται, αναβαθμίζεται γίνεται πιο ποιοτικό και ενδιαφέρον και χρειαζόμαστε την στήριξη όλων των αρμοδίων φορέων και των φιλάθλων.»

ελενη στεφατου αεκ

Στεφανία Στεργιούλη: «Δεν μπορεί μία γυναίκα να βιοποριστεί από το ποδόσφαιρο, κάποιες κάνουν δεύτερη και τρίτη δουλειά»

Πρώτη σου χρονιά στην ΑΕΚ, πώς είναι να συμφωνείς με έναν τόσο μεγάλο σύλλογο στα 18 σου χρόνια;

«Σίγουρα τα συναισθήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενη που πλέον ανήκω σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο της ΑΕΚ, αφού μετά από 10 χρόνια που βρίσκομαι στα γήπεδα το να έρθει μια τέτοια πρόταση ήταν σαν να πραγματοποιείται ένα όνειρο, ένας στόχος ζωής. Προφανώς στην ηλικία των 18 μια τέτοια πρόταση φαντάζει ιδιαίτερα δελεαστική, αλλά αυτό είναι που από τη μια σε κάνει να νιώθεις μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό και από την άλλη είναι μια αίσθηση ικανοποίησης ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι σου. Για μένα είναι ένα μεγάλο βήμα, μια ισχυρή δέσμευση και παράλληλα μια πρόκληση, καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω ακόμα περισσότερο προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα μου να επιτύχει τους στόχους της.»


Ποιο είναι το κίνητρο στην ομάδα φέτος μετά από μία δύσκολη σεζόν στο πρωτάθλημα;

«Το βασικό κίνητρο είναι σίγουρα το καλό κλίμα συνεργασίας που επικρατεί και η θέληση να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Η οικογένεια της ΑΕΚ συμβάλει τα μέγιστα ώστε να μας προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί και αντίστοιχα εμείς οι παίκτριες είμαστε αποφασισμένες να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το νέο ρόστερ μας και το προπονητικό team πιστεύω ότι αποτελείται από άτομα που "διψάνε" για επιτυχίες και έχουν όρεξη να δουλέψουν σκληρά, πρωτίστως για να βελτιωθούμε και μετέπειτα να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, εφόσον μάλιστα ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα αναμένεται να είναι μεγάλος. Οπότε, ο συνδυασμός όλων αυτών πιστεύω πως αποτελεί για όλους μας ένα ισχυρό κίνητρο για τη νέα σεζόν.»

στεφανια στεργιουλη αεκ


Ποια είναι τα προβλήματα και οι αντιξοότητες στο ποδόσφαιρο γυναικών εδώ στην Ελλάδα;

«Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο γυναικών ειδικά εδώ στην Ελλάδα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες. Σίγουρα έχουν γίνει κάποια βήματα βελτίωσης αλλά υστερούμε ακόμα κυρίως σε θέματα προβολής και οργάνωσης.

Κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο γυναικών πρέπει να γίνει καθαρά επαγγελματικό. Υπάρχουν πολλές ομάδες, ιδρύονται συνεχώς ακαδημίες, εντάσσονται κοπέλες στις εθνικές ομάδες... Αντιλαμβάνομαι ότι σε σχέση με το ποδόσφαιρο ανδρών υστερούμε στην ταχυδύναμη, βάσει φυσιολογίας όμως, γι' αυτό και ο ρυθμός είναι πιο αργός αλλά σε θέματα τεχνικής και τακτικής δεν απέχουμε πολύ και αδιαμφισβήτητα το θέαμα που προσφέρουμε είναι όμορφο.

Αν ήταν στο χέρι μου πάντως θα ήθελα να φέρω τον κόσμο όσο πιο κοντά γίνεται στα γήπεδα, να μας στηρίξει γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αυτός αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη σε μια ομάδα. Τα υπόλοιπα θεωρώ ότι πρέπει να είναι μια συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους αρμόδιους.»

Πώς αντιμετωπίζεται μία γυναίκα που αποφασίζει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο στην χώρα μας;

«Θα πω και πάλι πως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει αρκετά βήματα όσον αφορά αυτό το θέμα. Σίγουρα πλέον οι αμοιβές είναι μεγαλύτερες, το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα γίνεται πιο ελκυστικό αν σκεφτούμε μάλιστα πόσες παίκτριες που αγωνίζονταν για χρόνια στο εξωτερικό, όπου το επίπεδο είναι σαφώς υψηλότερο, επέστρεψαν και έχουν ενταχθεί πλήρως σε ελληνικές ομάδες. Προφανώς όμως δεν μπορεί μια γυναίκα να βιοποριστεί από αυτό, γι'αυτό και υπάρχουν ποδοσφαιρίστριες που ασχολούνται με δεύτερη ίσως και τρίτη δουλειά.

Άνθρωποι με μεγάλα κεφάλαια θεωρώ πλέον πως μπορούν να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο γυναικών, να συμβάλουν στην ανάπτυξή του και επιτέλους να πούμε ότι κινούμαστε πιο επαγγελματικά.»

image

Δήμητρα Τενεκετζή: «Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι σε πολύ καλό επίπεδο φέτος και χρόνο με τον χρόνο θα βελτιώνεται περισσότερο»

δημητρα τενεκετζη αεκ

Πώς νιώθεις που αγωνίζεσαι πλέον για την ΑΕΚ, στα 16 σου χρόνια ερχόμενη από την ομάδα του Αγίου Θωμά;

«Είμαι πολύ περήφανη που αγωνίζομαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η ΑΕΚ και είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φτάσει η ομάδα ψηλά.»

Πώς πήγε η προετοιμασία με την Ένωση; Ενσωματώθηκες εύκολα στην ομάδα;

«Με τον ερχομό μου στην ΑΕΚ τα κορίτσια με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα και οικεία με αποτέλεσμα να μπορέσω να ενσωματωθώ πιο εύκολα στην ομάδα! Η προετοιμασία μας πήγε πολύ καλά και συνεχίζουμε με στόχο το καλύτερο.»

Τι θα ηθελες να αλλάξεις ως προς τον τρόπο που βλέπουν το ποδόσφαιρο γυναικών ειδικά εδώ στην Ελλάδα, αν ήταν στο χέρι σου;

«Θα ήθελα να αντιμετωπίζουν πιο επαγγελματικά το ποδόσφαιρο γυναικών, να υπάρχουν περισσότερες και καλύτερες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και συνεισφορά του κράτους. Επιπλέον θα ήθελα να φτιάχνουν αθλητικά σχολεία για να έχουν την δυνατότητα τα παιδιά που αθλούνται να πηγαίνουν σε αυτά.

Το ποδόσφαιρο γυναικών βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο φέτος και χρόνο με τον χρόνο θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Το μοναδικό που θα άλλαζα θα ήταν ο μισθός που παίρνουν οι γυναίκες παίκτριες, θα έπρεπε να είναι περίπου ίδιος με τους άνδρες.»

image

Τατιάνα Γεωργίου: «Στην Ελλάδα θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για τους άντρες και ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παίξουν»

Πώς ήταν η επιστροφή στην Ελλάδα για την ΑΕΚ μετά από την πενταετή σου πορεία στο εξωτερικό;

«Είμαι πολύ χαρούμενη που γύρισα στην Ελλάδα μετά από μια πενταετία στο εξωτερικό και σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Όλη η ομάδα έχει κάνει πολύ εύκολη την προσαρμογή μου και το κλίμα με τα κορίτσια είναι υπέροχο . Ανυπομονώ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.»

Πώς ήταν η εμπειρία σου στο εξωτερικό, όταν έφυγες από τον ΠΑΟΚ;

«Μετά τον ΠΑΟΚ ακολούθησε το βήμα στο εξωτερικό με την ομάδα της Νάπολι είναι μια ιστορική ομάδα οπότε είχα τεράστια χαρά και υπερηφάνεια που ήμουν και εγώ μέλος της. Στην αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί πέραν της γλώσσας που δεν γνώριζα έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα και στις απαιτήσεις της ομάδας όπου ήταν αρκετά υψηλές σε σχέση με ότι είχα συνηθίσει μέχρι εκείνη την στιγμή. Ήταν όλα πιο επαγγελματικά και είχαμε ότι χρειαζόμασταν καθώς ήταν πολλά άτομα που έτρεχαν για εμάς για να μας τα παρέχουν όλα.

Πράγματα που στην Ελλάδα τα ζητούσαμε συνέχεια ,εκεί ήταν δεδομένα. Και στο θέμα των εγκαταστάσεων ίσχυε αυτό. Γενικώς στήριζαν και επένδυαν πολύ στο ποδόσφαιρο γυναικών κάτι που στην Ελλάδα τότε δεν γινόταν στον ίδιο βαθμό.»

τατιανα γεωργιου αεκ

Πώς είναι το ποδόσφαιρο γυναικών εδώ στην Ελλάδα σε σχέση με τα όσα είδες εκτός συνόρων;

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα και οι ομάδες έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν σε επαγγελματικό πλαίσιο πλέον και εδώ. Πολλές παίκτριες που ήμασταν στο εξωτερικό έχουμε γυρίσει στην Ελλάδα γιατί είδαμε ότι το πρωτάθλημα και οι συνθήκες έχουν αλλάξει πολύ προς το καλύτερο. Έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι έφτιαξαν ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης και είναι πλέον στην Α’ Εθνική και μαζί με τις άλλες ομάδες που ήδη ήταν όπως ο ΠΑΟΚ ανέβασε αυτόματα τον ανταγωνισμό για το πρωτάθλημα. Αυτό οδήγησε όλες τις ομάδες να παρέχουν καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς.»

Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει;

«Τη νοοτροπία θεωρώ θα άλλαζα. Στην Ελλάδα θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για τους άντρες και ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παίζουν. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι πριν μας κρίνουν να δώσουν μια ευκαιρία και να έρθουν στο γήπεδο να δουν.»

Ποια στιγμή ξεχωρίζεις από τη θητεία σου στην Εθνική ομάδα;

«Σίγουρα και μόνο που είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας είναι ιδιαίτερη τιμή. Η στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι όταν παίξαμε στην Γαλλία με 25.000 κόσμο. Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα και κάθε φορά που το σκέφτομαι ανατριχιάζω και εύχομαι να είμαι τυχερή να μπορέσω να ξαναζήσω κάτι παρόμοιο και γιατί όχι κάποτε και στην Ελλάδα .»

τατιανα γεωργιου αεκ

Μαρία Καπνίση: «Νιώθω την ΑΕΚ οικογένειά μου, το πρωτάθλημα γυναικών πρέπει να γίνει επαγγελματικό»

μαρια καπνίση αεκ

Ανανέωσες με την ΑΕΚ φέτος, τι σημαίνει για εσένα αυτή η ομάδα και ποιο το κίνητρο να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι για αυτή;

«Επιθυμούσα να ανανεώσω με την ομάδα και η διοίκηση έδειξε έμπρακτα ότι με ήθελε. Είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκω σε αυτόν τον σύλλογο, περνάω καλά, νιώθω την ομάδα οικογένειά μου και αυτό βγαίνει ευκολότερα στο γήπεδο. Προσωπικό μου κίνητρο, που πιστεύω ταυτίζεται με αυτό της ομάδας, είναι να την καθιερώσουμε στην κορυφή. Αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά με προσπάθεια και επιμονή, θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα ήδη από τη δεύτερη συμμετοχή της στην Α’ Εθνικη κατηγορία παρουσιάζει δείγματα επαγγελματισμού, απαρτιζόμαστε από ταλαντούχες και έμπειρες αθλήτριες, επομένως με την κατάληξη στήριξη, οι στόχοι μας είναι να φτάνει κάθε φορά ψηλότερα. Ονειρεύομαι ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και στόχος μας είναι να το κάνουμε πράξη.»

Η πιο έντονη στιγμή που έχεις ζήσει με την Ένωση;

«Η πιο έντονη στιγμή μου στην ΑΕΚ είναι ο περσινός τελικός Κυπέλλου. Φτάσαμε τόσο κοντά στην κατάκτησή του, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.Το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι, μετά από 120 λεπτά, απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ που όλα αυτά τα χρόνια πρωταγωνιστεί. Παρόλα αυτά τα δώσαμε όλα, ψυχικά και σωματικά, γι’ αυτό πιστεύω ότι σύντομα θα ανταμειφθούμε για όλη μας αυτή την προσπάθεια. Κάθε στιγμή είναι ένα μάθημα και βάση αυτό προχωράμε.»

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε ως ποδοσφαιρίστριες εδώ στην Ελλάδα;

«Θεωρώ ότι γενικά ο αθλητισμός στη χώρα μας δεν υποστηρίζεται. Είτε αφορά άνδρες, είτε γυναίκες σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα. Απλά, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερες δυσκολίες απ’ ότι οι άνδρες. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, το γεγονός ότι δεν είναι ακόμη επαγγελματικό σε μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, έχουν γίνει βήματα προόδου. Αυτή τη στιγμή το ποδόσφαιρο γυναικών είναι το νούμερο ένα πρότζεκτ ανάπτυξης, με πλήρη στήριξη από την UEFA κτλ. Αλλά, στη χώρα μας, όπως και σε όλα τα θέματα, πάμε με αργούς ρυθμούς. Όσον αφορά τις αμοιβές τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αύξηση αποδοχών, ωστόσο δεν είναι για όλες.

Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να συνδυάζουν δουλειά και ποδόσφαιρο. Διαφορετικά δεν μπορείς να επιβιώσεις. Αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που κάποιες αμείβονται σημαντικά, ενδεχομένως έχουν περισσότερες απολαβές και από παίκτη Γ’ Εθνικής ανδρών. Ωστόσο, για να αλλάξουν όλα αυτά και να μπορέσουν όλες οι γυναίκες να αμείβονται, θα πρέπει να φύγουμε από τον ερασιτεχνισμό.»

μαρια καπνιση αεκ

Τι πρέπει να αλλάξει στο ποδόσφαιρο γυναικών;

«Αυτό που θα ήθελα, να αλλάξει, είναι να γίνει το πρωτάθλημα επαγγελματικό. Αυτό είναι κάτι που θα κάνει διαφορετική όλη την προσέγγιση και διαχείριση του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Από εκεί ξεκινάνε όλα και υπάρχει εξέλιξη. Βέβαια, σε σύγκριση με το εξωτερικό θα απείχαμε πάλι σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά θα ήταν ένα πρώτο βήμα, γιατί έτσι έρχονται οι χορηγίες, υπάρχει προβολή, υπάρχει πλήρης ενσωμάτωση στις ΠΑΕ και το προϊόν εξελίσσεται και δεν παραμένει στάσιμο.»

Πώς είναι να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο; Μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις με την Εθνική Ελλάδος;

«Το συναίσθημα που νιώθεις αγωνιζόμενη για την Εθνική ομάδα, δεν συγκρίνεται. Νιώθω απίστευτα περήφανη και τυχερή που μπορώ και είμαι μέλος της ομάδας και μακάρι να συνεχίσω να βιώνω αυτό το όμορφο ταξίδι για πολύ καιρό ακόμη. Ένας στόχος που θα ήθελα να επιτευχθεί, είναι να καταφέρουμε να αγωνιστούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θέλει πολύ προσπάθεια και αγώνα, αλλά νομίζω είναι κάτι που το θέλουν όλα τα κορίτσια, αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, το θέλουν οι προπονητές μας και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να το πετύχουμε. Με τη στήριξη της Ομοσπονδίας και όσο το άθλημα ανθίζει και βελτιώνεται, αυτή η προσπάθεια μοιάζει εφικτή.»

@Photo credits: eurokinissi

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]