Women’s Super League

Ποδόσφαιρο γυναικών Αγγλίας: Το αλκοόλ θα επιτραπεί... δοκιμαστικά, 39 χρόνια μετά την απαγόρευσή του

Βασιλική Μπαρτζιώτη

Η κατανάλωση αλκοόλ από τους Βρετανούς φιλάθλους θα δοκιμαστεί σε δύο αγώνες ποδοσφαίρου γυναικών του Νησιού, 39 χρόνια μετά τη ρητή απαγόρευσή του στα πρωταθλήματα ανδρών της χώρας.

Η επικεφαλής της Women's Professional Leagues Limited (WPLL), Nίκι Ντούσετ, ανακοίνωσε πως αυτή τη σεζόν θα επιτραπεί η κατανάλωση αλκοόλ από τους φιλάθλους σε δύο ομάδες τηου πρωταθλήματος γυναικών. Η WPLL, η οποία είναι η διοργανώτρια αρχή της Women's Super League και της δεύτερης κατηγορίας, Championship, είναι ανοιχτή στη συζήτηση νέων μέτρων, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος, το οποίο θα μπορούσε να επεκταθεί στο σύνολο του ποδοσφαίρου γυναικών.

Οι συζητήσεις για την υλοποίηση αυτού βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, και οι δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πείραμα δεν έχουν ακόμη επιλεγεί. Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί από μόνη της μέρος ευρύτερων αποφάσεων που στοχεύουν στην αξιοποίηση της ραγδαίας ανάπτυξης του ποδοσφαίρου γυναικών. Αξίζει να σημειωθεί πως, αν και από το 1985 έχει επιβληθεί απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στα ανδρικά πρωταθλήματα, στο αντίστοιχο των γυναικών, το μέτρο αυτό δεν ήταν νομικά επιβεβλημένο αλλά είχε τεθεί αυτοβούλως από τις αρμόδιες αρχές.

Μιλώντας στην εκδήλωση Leaders Week στο Λονδίνο, η Ντούσετ εξήγησε για την πρωτοβουλία: «Θα το δοκιμάσουμε σε δύο ομάδες της Championship αυτή τη σεζόν και θα δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από αυτή τη δοκιμή. Νομίζω πως η συμπεριφορά των φιλάθλων μας είναι διαφορετική. Θέλουμε να τους δώσουμε επιλογές, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια στα γήπεδα.»

Η επικεφαλής της WPLL, υποστήριξε ότι θέλουν να επικεντρωθούν επίσης σε τρόπους ανάπτυξης του ποδοσφαίρου γυναικών, κάνοντάς το ελκυστικό για το νεανικό κοινό. Πρόσθεσε πως το ανδρικό πρέπει να δείξει περισσότερη υποστήριξη και σεβασμό, φέρνοντας ως παράδειγμα το NBA που υποστηρίζει ένθερμα το γυναικείο πρωτάθλημα (WNBA).

Τέλος, ανέφερε ότι η WPLL εξετάζει την εφαρμογή κανόνων για τις γηγενείς παίκτριες, με στόχο να ενισχυθούν οι ευκαιρίες για τοπικά ταλέντα στο άθλημα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]