portugal womens team

Ομάδα γυναικών της Πορτογαλίας: Μόλις δύο από τις παίκτριες του Φρανσίσκο Νέτο αξίζουν πάνω από 100 χιλιάδες!

Βασιλική Μπαρτζιώτη

Η εθνική γυναικών της Πορτογαλίας έχει μόλις δύο παίκτριες που υπερβαίνουν σε αξία τις 100.000 ευρώ και διεκδικώντας μία θέση στις μεγάλες διοργανώσεις θέλουν να μειώσουν έστω και λίγο το χάσμα που τις χωρίζει από τους άνδρες συναδέλφους τους.

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών της Πορτογαλίας προετοιμάζεται για τον διπλό αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των play offs για την πρόκριση στο EURO του 2025. Μόνο δύο από τις 25 παίκτριες που κλήθηκαν από τον προπονητή Φρανσίσκο Νέτο έχουν αξία ίση ή μεγαλύτερη των 100 χιλιάδων ευρώ!

Σύμφωνα με το «Soccerdonna», η Κίκα Ναζαρέτ και η Αντρέια Ζασίντο είναι οι δύο πιο... πολύτιμες παίκτριες της πορτογαλικής ομάδας, με την πρώτη, που είναι μόλις 21 ετών, να έχει αξία 125.000 ευρώ. Το περασμένο καλοκαίρι, η νεαρή επιθετικός άφησε την Μπενφίκα για να μετακομίσει στην Μπαρτσελόνα, η οποία έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας πέντε συνεχόμενες φορές, όπως και τα δύο τελευταία Champions League. Η μεταγραφή της κόστισε στους Μπλαουγκράνα περίπου 500 χιλιάδες, κάνοντας την Κίκα την πιο ακριβή μεταγραφή στο ποδόσφαιρο γυναικών της Πορτογαλίας.

Η Αντρέια Ζασίντο, που παίζει στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και κοστολογείται στα 100.000 ευρώ, αποτελεί επίσης μία από τις κορυφαίες παίκτριες της εθνικής της ομάδας αυτή τη στιγμή. Η τερματοφύλακας, Ρουτ Κόστα, κοστίζει μόλις 15 χιλιάδες, ενώ 15 παίκτριες που βρίσκονται στην αποστολή δεν έχουν καν αγοραστική αξία.

Η συνολική αξία της ομάδας τηου Φρανσίσκο Νέτο φτάνει τις 580 χιλιάδες ευρώ, ποσό πολύ χαμηλό σε σύγκριση με αυτήν της Εθνικής Ανδρών της Πορτογαλίας, η οποία εκτιμάται στα 972 εκατομμύρια ευρώ, διότι περιλαμβάνει αστέρες, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ρούμπεν Ντίας, ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Μπρούνο Φερνάντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα γυναικών της Πορτογαλίας έχει ήδη συμμετάσχει σε δύο συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 2017 και το 2022, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων. Οι παίκτριες του Νέτο θέλουν να εκπροσωπήσουν την χώρα τους στις μεγάλες διοργανώσεις, προκειμένου να προβληθεί περισσότερο το ποδόσφαιρο γυναικών στην χώρα και να μειώσουν έστω και λίγο το οικονομικό χάσμα που τις χωρίζει από τους άνδρες συναδέλφους τους.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]