Ellada

Ελλάδα - Βέλγιο 0-0: Ανοιχτοί λογαριασμοί στο «Γεντί Κουλέ»

Η Εθνική Γυναικών έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο πρώτο ματς των Play Off του EURO 2025 κόντρα στο Βέλγιο στο «Γεντί Κουλέ» και η πρόκριση θα κριθεί στην εκτός έδρας έδρας ρεβάνς (29/10).

Χωρίς νικήτρια ομάδα ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας της Εθνικής Γυναικών με το Βέλγιο για τα Play Off του EURO 2025. Οι δυο ομάδες έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο «Γεντί Κουλέ» και άφησαν... ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα των Κόκκινων Διαβόλων στις 29 Οκτωβρίου. Θυμίζουμε πως η ομάδα που θα προκριθεί θα μονομαχήσει με τη νικήτρια του ζευγαριού Τουρκία - Ουκρανία (1-1 το πρώτο ματς στο Ντιγιαρμπακίρ) για μια θέση για την τελική φάση του τουρνουά.

Το άσχημο νέο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι πως στο 15' η Κόγγουλη τραυματίστηκε στο γόνατο και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Οι φιλοξενούμενες είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού (37%-63% η κατοχή) και έκαναν 20 τελικές (δυο η Ελλάδα) εκ των οποίων οι 12 στον στόχο, όμως έπεσαν πάνω σε μια εξαιρετική Γιαννακούλη, η οποία κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Κορυφαία επέμβαση της διεθνούς κίπερ της ΑΕΚ ήταν στο 51', όταν κατάφερε με το αριστερό χέρι να αποκρούσει την προσπάθεια της Κάιμαν.

Η Εθνική είχε τη μεγάλη της ευκαιρία για να προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά η Σπυριδωνίδου δεν κατάφερε να νικήσει τη Λίχτφους σε τετ α τετ.

Αξιοσημείωτο πως πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου διεθνή μπακ Τζορτζ Μπάλντοκ ενώ ως φόρο τιμής στον οι παίκτριες της Εθνικής αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Γιαννακούλη, Πατερνά, Παλαμά (77' Γεωργίου), Γκάτσου, Μήτκου, Σαρρή, Μάρκου, Μωραΐτου, Γιαννακά, Κόγγουλη (18΄Κοσκερίδου - 57' Σάϊχ), Σπυριδωνίδου.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]