Οι Γερμανίδες είχαν ξεκινήσει μία μεγάλη επανάσταση στο Τόκιο 2020 όταν είχαν εμφανιστεί με ολόσωμα, μπορντό κορμάκια (unitards). Αγωνίστηκαν όλες με αυτή την εμφάνιση καταρρίπτοντας κάθε στερεότυπο που ήθελε τις γυμνάστριες να φορούν μόνο κορμάκια και να είναι τα πόδια τους εντελώς ακάλυπτα. Η μεγάλη συζήτηση άνοιξε ξανά.
Οι Γερμανίδες έκαναν αυτή τη συμβολική κίνηση στο Τόκιο θέλοντας να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο για τη σεξουαλικοποίηση των σωμάτων τους κατά τη διάρκεια των αγώνων, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνότερα από αυτό που μπορεί εμείς να φανταστούμε. Μάλιστα, μετά τη συγκλονιστική υπόθεση Νάσαρ στις ΗΠΑ με την παρενόχληση και κακοποίηση αθλητριών της Εθνικής ομάδας γυναικών, η κίνηση των Γερμανίδων ήταν αυτό που χρειαζόταν το άθλημα για να ανοίξει ξανά η μεγάλη συζήτηση για την αγωνιστική εμφάνισή τους. Τότε είχαν δηλώσει πως καταλαβαίνουν τη λογική πίσω από τα κορμάκια το σώμα τους αλλάζει μεγαλώνοντας και τα κορμάκια μπορεί να μην ήταν πάντα η βέλτιστη επιλογή για εκείνες αλλά η μοναδική επιλογή.
Στην πραγματικότητα, ο ενδυματολογικός κώδικας της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIG) επέτρεπε να φορούν κολάν στο χρώμα του δέρματος και αργότερα εμπλούτισε τον κώδικα προσθέτοντας τις επιλογές των σορτς, παντελονιών ή οτιδήποτε ήθελαν που δεν ήταν φαρδύ και δεν έθετε σε κίνδυνο τις ίδιες, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Η εμφάνιση των Γερμανίδων δηλαδή δεν ήταν ενάντια στους κανόνες αλλά ενάντια στις κοινές πρακτικές, σε αυτό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Όμως, αργήσαμε να δούμε κάποια αθλήτρια να δοκιμάζει όντως να φορέσει κολάν καθώς ίσως υπήρχαν φόβοι πως δεν θα φαίνονταν καλά οι ασκήσεις τους και πως θα επηρεαζόταν η βαθμολογία τους.
«Θέλαμε να δείξουμε πως κάθε γυναίκα, ο καθένας, μπορεί να αποφασίσει τι θα φορέσει» είχαν πει τότε οι αθλήτριες και συμπλήρωσαν: «Να είμαστε πρότυπα για κάθε νεαρή γυμνάστρια που δεν νιώθει πάντα ασφαλής σε κάθε κατάσταση. Δεν είναι μόνο για την εμφάνιση. Είναι για να δημιουργήσουμε ισότητα, συμπεριληπτηκότητα και χώρο για τις νέες γυναίκες για να χρησιμοποιοήσουν το άθλημα ως έναν χώρο για ενδυνάμωση».
Μετά την κίνηση των Γερμανίδων στο Τόκιο, εθνικές ομοσπονδίες γυμναστικής όπως αυτή της Βρετανίας ή της Ουαλίας, έκαναν ανακοινώσεις σχετικά με την ενδυμασία των αθλητριών και την έμπρκτη στήριξή τους στο δικαίωμα των γυναστριών να φορούν την ενδυμασία με την οποία νιώθουν πιο άνετα. Τώρα, η Γερμανική ομοσπονδία γυμναστικής αποφάσισε να εντάξει και επίσημα στο καταστατικό της την επιλογή των αθλητριών να φορούν κολάν κάτω ή πάνω από το κορμάκι τους, σε όλους τους αγώνες και σε οποιοδήποτε χρώμα θέλουν ενώ στις ομάδες θα φορούν ολόσωμα κορμάκια, όπως αυτά που δημιούργησαν για το Τόκιο.