Η σταρ της κολύμβησης γεννημένη στο Τσόρλεϊ, Άννα Χόπκιν, κολύμπησε το τελευταίο σκέλος της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ μεικτή, καθώς η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας κατέκτησε ένα εκπληκτικό χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και είναι ανάμεσα σε αυτό που η ίδια αποκαλεί ως την ισχυρότερη ομάδα κολύμβησης που είχε ποτέ η χώρα.
Η 26χρονη είναι ανάμεσα σε μια σειρά από διάσημα πρόσωπα που επιστρέφουν στην πισίνα του βρετανικού πρωταθλήματος κολύμβησης, ποτ διεξάγεται αυτές τις μέρες και όπου ελπίζει να ενισχύσει τις ελπίδες επιλογής της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του καλοκαιριού. Με μια δεύτερη Ολυμπιάδα να βρίσκεται σταθερά στον ορίζοντά της, η διοργάνωση στο Σέφιλντ σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο ελέγχου στον δρόμο προς το Παρίσι 2024, όπου η Χόπκιν πιστεύει ότι η ομάδα της Βρετανίας μπορεί να βελτιώσει το ρεκόρ των οκτώ μεταλλίων που κατέκτησε το 2020.
«Δεν προσπαθούμε πλέον απλώς να κάνουμε ομάδες, θέλουμε να κερδίζουμε μετάλλια. Δεν είμαι σε αυτές τις ομάδες για πολύ καιρό, αλλά θα έλεγα ότι για το Τόκιο ήταν η καλύτερη ομάδα που υπήρξε ποτέ. Προφανώς, ήταν οι πιο επιτυχημένοι μας Ολυμπιακοί Αγώνες και απλά πρέπει να συνεχίσουμε αυτή τη δυναμική και ελπίζω ότι μέχρι του χρόνου στο Παρίσι θα έχουμε μια ακόμα πιο δυνατή ομάδα» εξήγησε η χάλκινη στα 50μ. ελεύθερο του Παγκοσμίου πρωταθλήτματος του 2022, όπως αναφέρει το Eurosport.
Για να βοηθήσουν την προετοιμασία τους για την επερχόμενη σεζόν, η Χόπκιν και οι συναθλήτριές της πέρασαν μεγάλο μέρος του χειμώνα στην Αυστραλία σε ένα προπονητικό καμπ, όπου μοιράζονταν τις πισίνες με μερικές από τις καλύτερες κολυμβήτριες του κόσμου. Τώρα που επέστρεψαν στην πατρίδα τους, η Χόπκιν και η ομάδα της είναι έτοιμες να επιδείξουν αυτά που έμαθαν και πιστεύει ότι η αλλαγή στην εστίαση μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει σε νέα ύψη.
«Δίνουμε αρκετή έμφαση στις σκυταλοδρομίες. Ξέρω ότι οι άνδρες είχαν προφανώς μεγάλη επιτυχία στις σκυταλοδρομίες τα τελευταία χρόνια και έτσι είναι πολύ ωραίο που η μεικτή σκυταλοδρομία τα πηγαίνει τόσο καλά. Η Κάθλιν (Ντόσον) και εγώ μπορέσαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή (σ.σ. τη μεικτή ομάδα) στους Ολυμπιακούς Αγώνες και νομίζω ότι ο στόχος είναι οι γυναικείες ομάδες σκυταλοδρομιών να είναι εξίσου επιτυχημένες με τις ανδρικές. Καθώς τα πρότυπα γίνονται καλύτερα, νομίζω ότι οι άνθρωποι θέλουν να είναι σε αυτές τις ομάδες και θέλουν να είναι σε αυτές τις σκυταλοδρομίες επειδή θέλουν να είναι αυτοί που θα κερδίζουν τα μετάλλια. Στο σύνολό τους, νομίζω ότι όλοι στοχεύουν υψηλότερα».