μυριοκεφαλιτακη
27/07/2024
ΠΟΛΟ

Μυριοκεφαλιτάκη-Ξενάκη στο Gazzetta: «Πρωτόγνωρο και τρομερό συναίσθημα, κάναμε λάθη αλλά προχωράμε για το επόμενο παιχνίδι»

Πηνελόπη Γκιώνη

Με γλυκόπικρη γεύση βγήκαν από την πισίνα του Aquatics Center οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, που ναι μεν έδωσαν τον πρώτο τους αγώνα σε Ολυμπιακούς αλλά ηττήθηκαν από μία πάρα πολύ έμπειρη ομάδα.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έπαιξε το πρώτο της παιχνίδι σε Ολυμπιακό τουρνουά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, και παρά το γεγονός πως ηττήθηκαν με 15-6 από την πολύ έμπειρη ομάδα των ΗΠΑ.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και Έλενα Ξενάκη μίλησαν στο GWomen αμέσως μετά τον αγώνα τους και μοιράστηκαν τις ανάμεικτες σκέψεις τους.

Μυριοκεφαλιτάκη: «Πρωτόγνωρο συναίσθημα να παίζεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνουμε αυτό το παιχνίδι πίσω»

Για τα συναισθήματα που ένιωσε, όταν μπήκε στη αρένα για να δώσει τον πρώτο της αγώνα σε Ολυμπιακούς μίλησε η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη στο GWomen, λίγο μετά το παιχνίδι με τις ΗΠΑ:

«Πολύ συγκινητικό. Νομίζω όλες ήμασταν πολύ συγκινημένες, όλες λίγο κλαίγαμε. Πολύ πρωτόγνωρο. Σίγουρα είναι πολύ πρωτόγνωρο συναίσθημα. Θα το ξαναπώ αυτό πάρα πολλές φορές. Η πισίνα πάρα πολύ όμορφη, από τις καλύτερες που έχω παίξει. Χαίρομαι πάρα πολύ που που βρίσκομαι εδώ με τις συμπαίκτριες μου και απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι».

Έπειτα, η Ελληνίδα φουνταριστή τόνισε πως έγιναν λάθη στο σημερινό παιχνίδι όμως είναι υποχρέωσή τους να το αφήσουν πίσω και να προχωρήσουν:

«Σίγουρα δεν πήγε πολύ καλά το παιχνίδι σήμερα, εμείς πρώτες ξέρουμε τι λάθη έγιναν και θέλουμε να τα δούμε, να τα διορθώσουμε και ξέρουμε ότι η συνέχεια είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Προσπαθούμε να αφήσουμε αυτό το παιχνίδι πίσω, να κρατήσουμε ότι δείξαμε ένα καλύτερο πρόσωπο λίγο στο τέλος του τρίτου και τέταρτου δεκαλέπτου και να προχωρήσουμε για την Ολυμπιάδα και για άλλες 15 μέρες.

Το γνωρίζαμε πως η Αμερική είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Εντάξει, οι Αμερικάνες είναι τρεις φορές χρυσές από το ‘12, έχουν μια τεράστια ποιότητα, τεράστια εμπειρία, εξαιρετικές παίκτριες. Από την άλλη εμείς ήμασταν πρώτη φορά εδώ πέρα. Θέλαμε να διεκδικήσουμε πράγματα, δεν θέλαμε το σκορ να ανοίξει τόσο. Έγιναν κάποια λάθη. Θα το μελετήσουμε και θα είμαστε εμφανώς καλύτερες στις 31 του μήνα που παίζουμε με την Ισπανία».

Ξενάκη: «Τρομερό συναίσθημα, θα το περιγράφω στα παιδιά μου - Δεν παίξαμε καλά»

ξενακη

«Τρομερό συναίσθημα νομίζω. Δεν μπορώ να το περιγράψω γιατί ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαστε εδώ. Άλλοι πρέπει να το πιστέψουμε γιατί ξεκίνησαν οι αγώνες και έχουμε έρθει εδώ να εκπληρώσουμε το όνειρό μας. Και δεν έχουμε έρθει απλά για να είμαστε εδώ. Θέλουμε να κάνουμε κάτι. Νομίζω ότι επηρεαστήκαμε από αυτό το συναίσθημα, δεν θα κρυφτώ. Παρ’ όλα αυτά είναι κάτι που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή και όλη μου τη ζωή. Θα ήθελα να το περιγράφω στα παιδιά μου, στα εγγόνια μου, δεν ξέρω σε ποιον. Και μακάρι όλοι οι αθλητές που παλεύουν να το καταφέρουν κάποια στιγμή».

Η ομάδα σήμερα δεν έδωσε τον αγώνα που ήθελε και όπως είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έγιναν λάθη τα οποία εντόπισαν κι έχουν σκοπό να διορθώσουν:

«Εξαρχής είχαμε πει ότι αυτή η ομάδα δεν πρέπει να μας φύγει στην αρχή, όπως και έγινε. Άρα το πιο κακό σενάριο συνέβη, εμείς το αφήσαμε να συμβεί. Είναι μια ομάδα πολύ έμπειρη, τρεις φορές Ολυμπιονίκης και ακόμα και τα καινούργια κορίτσια που είναι στην ομάδα έχουν πάρει Παγκόσμια πρωταθλήματα. Παρ’ όλα αυτά δεν θέλω να μένω στις δικαιολογίες, δεν παίξαμε καλά, ειδικά στην αρχή αργήσαμε πάρα πολύ να μπούμε στο παιχνίδι, αργήσαμε πάρα πολύ να βάλουμε γκολ. Κάναμε πολλά βεβιασμένα σουτ στην αρχή του παιχνιδιού, που η Άσλεϊ (Τζόνσον) είναι μια κορυφαία τερματοφύλακας και ήταν στημένη. Στη συνέχεια, εν μέρει δείξαμε μια μικρή αντίδραση, δείξαμε λίγο παραπάνω θέληση στην άμυνα, στην επίθεση ήμασταν όμως κολλημένες», δήλωσε στο GWomen.

Τέλος, σχετικά με τον επόμενο αγώνα της ομάδας, με αντίπαλο την Ισπανία, δήλωσε:

«Έχουμε πει να πηγαίνουμε το κάθε παιχνίδι βήμα βήμα. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο στοίχημα εδώ πέρα είναι να μην επηρεαζόμαστε από κανένα αποτέλεσμα, γιατί είμαστε μια ομάδα που επηρεαζόμαστε είτε από το καλό είτε από το κακό αποτέλεσμα. Θέλουμε να πάρουμε σίγουρα μια εκδίκηση από το προηγούμενο παιχνίδι στο Παγκόσμιο, που έκρινε ένα μετάλλιο. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια ομάδα μεγαθήριο, η οποία έχει κι αυτή πολύ μεγάλη εμπειρία αλλά δεν είναι αρκετό αυτό, πρέπει να δείξουμε τον λόγο που έχουμε έρθει εδώ πέρα και να δείξουμε αντίδραση σε σχέση με το σημερινό παιχνίδι. Γιατί όπως σου είπα δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να ζήσουμε απλά την εμπειρία, ούτε για να κάνουμε τουρισμό. Θέλουμε να φέρνουμε αποτελέσματα, θέλουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που γίνεται και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε!».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]