Η Βεατρίκη Καλυψώ Ντούγκου ήταν μία από τις νεαρές αθλήτριες που έλαμψαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και όχι άδικα αφού η νεαρή πρωταθλήτρια ήταν εντυπωσιακή στην κούρσα των 200 μέτρων.
Η επιτυχημένη πορεία της στον στίβο έχει ξεκινήσει εδώ από το 2021, όταν ακόμη ήταν 15 ετών. Οι πρώτοι της μεγάλοι αγώνες ήταν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 του 2021, στον Βόλο, όταν είχε αγωνιστεί στα χαμηλά εμπόδια και είχε τερματίσει έκτη στον τελικό. Την επόμενη χρονιά διεύρυνε το… μενού και αγωνίστηκε σε 60μ κλειστού, 100μ. και 200μ. αλλά και στα εμπόδια σε ανοιχτό και κλειστό και όπως κατάλαβε τα σπριντ της ταιριάζουν λίγο περισσότερο.
Για πρώτη φορά, το 2022, φόρεσε το εθνόσημο και εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα σε βαλκανικό και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 σε Μαυροβούνιο και Ισραήλ αντίστοιχα. Στο βαλκανικό πρωτάθλημα, μάλιστα, έτρεξε το 100άρι σε 12.04 το οποίο δυστυχώς λόγω ανέμου δεν μπόρεσε να μετρήσει για ρεκόρ της αλλά με αυτή την επίδοξη έδειξε σε όλους μας τις δυνατότητές της. Παράλληλα τότε έγινε και μέρος μίας πολύ φρέσκιας ομάδας σκυταλοδρομίας, αυτής των γυναικών αλλά και της μεικτής, που μπορεί σε λίγα χρόνια να μας εκπροσωπεί στις μεγάλες διοργανώσεις.
Φέτος, ήρθε στο Πανελλήνιο κλειστού για να εντυπωσιάσει. Έχοντας πολλή όρεξη για γρήγορες κούρσες, κατέβηκε και στα 60μ. και στα 200μ., για να βρεθεί στους τελικούς και των δύο αγωνισμάτων. Στο 60άρι έτρεξε στον δεύτερο τελικό, τερματίζοντας σε 7.71 για να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ ενώ στο 200άρι θέλησε να καταρρίψει ένα μεγαλύτερο ρεκόρ. Τρέχοντας ξανά στον δεύτερο τελικό, και τον 3ο διάδρομο, η Βεατρίκη Ντούγκου τερμάτισε σε 25.01 (!) για να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας Κ18 που κρατούσε 34 ολόκληρα χρόνια (από το 1989 και τη Μαρίνα Βασαρμίδου). Η αρκετά νέα αλλά με μεγάλη προοπτική σπρίντερ του ΑΣ Ρήγας Θεσσαλονίκης πανηγύρισε τερματίζοντας και το γεμάτο στάδιο χειροκρότησε μία πραγματικά άξια προσπάθεια, από μία αθλήτρια που μπορεί να προσφέρει πολλά.
Βέβαια, τη Βεατρίκη Ντούγκου δεν τη γνωρίσαμε χθες. Πριν μερικούς μήνες και την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η νεαρή αθλήτρια είχε ξεχωρίσει στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.
Από Κενυάτη πατέρα, ιατροδικαστή και καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και Ελληνίδα μητέρα, από τη Θεσσαλονίκη, η Ντούγκου συγκέντρωσα τα «φώτα» επάνω της, με την ίδια τότε να δηλώνει «Περήφανη για την πατρίδα μου». Ο πατέρας της βρίσκεται στην Ελλάδα από το 1967 και μετά τη συμμετοχή της κόρης του στην παρέλαση είχε δηλώσει: «Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση σα γονείς της. Δεν ήρθαμε χθες στη Θεσσαλονίκη επομένως δεν μπορεί να μην μας προκαλεί υπερηφάνεια η σημερινή της συμμετοχή στην παρέλαση, εκπροσωπώντας το σχολείο της».