faith kipyegon
11/06/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Τα wavelights οδήγησαν την Κίπγιεγκον στο παγκόσμιο ρεκόρ: «Απλά ακολούθησα τα φωτάκια, δεν σκεφτόμουν το ρεκόρ»

Πηνελόπη Γκιώνη

Μόλις λίγες μέρες πέρασαν από τη μέρα που γράφαμε για το φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ της Φέιθ Κίπγιεγκον στα 1500μ. όμως η ίδια αποφάσισε να μας δώσει ακόμη έναν λόγο να ασχοληθούμε ξανά μαζί της: ένα δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η τρομερή Κενυάτισσα δρομέας, Φέιθ Κίπγιεγκον, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που τερματίζει το 1500άρι σε χρόνο γρηγορότερο από 3:50 (3:49.11) αποφάσισε να βάλει την υπογραφή της και μία ακόμη κορυφαία επίδοση που, όπως είπε όμως, δεν το είχε βάλει σκοπό της.

Πριν από μερικές μέρες έλεγε πως «όλα είναι δυνατά» και έκανε πράξη αυτή τη φράση της με μία τρομερή κούρσα, όταν τερμάτισε σε χρόνο 14:05.20 και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της Λετεσενπέτ Γκίντεϊ (η οποία έτρεχε μαζί της στην κούρσα) που είχε από το 2020 με 14:06.62. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο 5άρι μετά από οχτώ χρόνια για την 29χρονη Κενυάτισσα.

Η δύναμη των wavelights

Εννοείται πως η Κίπγιεγκον ούτε που πίστευε πως κατάφερε να βάλει την υπογραφή της σε ένα δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ όμως, όπως εξήγησε η ίδια, τα wavelights τα οποία έτρεχαν σε ρυθμό παγκοσμίου ρεκόρ τη βοήθησαν πάρα πολύ ενώ μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη κούρσα είχε και τρεις λαγούς.

«Δεν το σκεφτόμουν το παγκόσμιο ρεκόρ, αλήθεια δεν ξέρω πως το έκανα. Απλά επικεντρώθηκα στα πράσινα φωτάκια (wavelights) και προσπάθησα να μείνω χαλαρή και να ευχαριστηθώ την κούρσα. Όταν είδα πως έκανα παγκόσμιο ρεκόρ ήμουν τόσο έκπληκτη! Ήθελα απλά να βελτιώσω το ατομικό ρεκόρ μου, το παγκόσμιο δεν ήταν στο πλάνο μου. Απλά έτρεξα πίσω από την Γκίντεϊ, είναι μία τόσο μοναδική κυρία», δήλωσε η ίδια μετά το τέλος του αγώνα.

Φυσικά, ο αντεγωνισμός μεταξύ των δύο κορυφαίων αθλητριών βοήθησε σημαντικά στη συγκεκριμένη επίδοση αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την τεχνολογική βοήθεια που παρείχαν οι διοργανωτές στην Κίπγιεγκον αλλά και τους τρεις λαγούς που είχαν μπει στην κούρσα.

«Δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει, θα πρέπει να το συζητήσει με τον προπονητή μου και τον μάνατζέρ μου. Αν το σώμα μου είναι υγιές, όλα είναι πιθανά», είπε η Γκίντεϊ που έχει αφήσει υποσχέσεις για μαραθώνιο πριν ολοκληρώσει την καριέρα της σύμφωνα με δικές της δηλώσεις.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]