anna_hall
24/06/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Άννα Χολ: Από την περιπέτεια του σοβαρού τραυματισμού, στο μονοπάτι προς την κορυφή

Κώστας Ευθυμιάδης

Μόλις στην δεύτερη χρονιά της ως επαγγελματίας αθλήτρια στίβου, η Αννα Χολ έχει αφήσει ήδη το στίγμα της και…προειδοποιεί εν όψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Αμερικανίδα επταθλήτρια έχει τρομάξει κόσμο, σε βαθμό που ο προπονητής της μεγάλης της αντιπάλου τον Αύγουστο στην Βουδαπέστη, της Ναφισάτου Τιάμ, άνοιξε… beef μαζί της, σε μία προσπάθεια να... προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει να βιάζονται ορισμένοι να την χρίσουν φαβορί.

«Εχει αρκετή ταχύτητα, αλλά καθόλου τεχνική. Κλασική Αμερικανίδα αθλήτρια. Καλή αθλήτρια, ειδικά για τα σύνθετα και καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό των ΜΜΕ, αλλά να σας θυμίσω ότι η Νάφι πάντα είχε δύσκολες αντιπάλους: Ενις-Λόντον, Τόμπσον, Βέττερ… Φέτος για να κερδίσει στον κλειστό τον τίτλο, έπρεπε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ. Και μεταξύ Γκέτζις και Βουδεπέστης, μην περιμένετε να δείτε την ίδια ιστορία (από την Χολ)» είπε Μάικλ Βαν ντερ Πλάετσεν και… έφτιαξε κλίμα εν όψει παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αυτά είναι που… λατρεύει η Αμερικανίδα η οποία «τρέφεται» στα 22 της χρόνια με την ένταση και την αμφισβήτηση.

Τα έντονα συναισθήματα την κατακλύζουν από μικρή εξάλλου στον στίβο. Το 2021 στα αμερικανικά τράιαλς κι ενώ είχε αρχίσει να αναδεικνύει το ταλέντο της, είχε μία πολύ άσχημη πτώση στα 100 μέτρα με εμπόδια, η οποία όχι μόνο της στέρησε την συμμετοχή από το Τόκιο, αλλά την ανάγκασε να μείνει για όλη τη σεζόν εκτός, με σπασμένο πόδι, το οποίο χρειάστηκε τρεις μήνες για να μπορέσει να περπατήσει και να κάνει ξανά προπόνηση.

«Ενιωθα τόσο άσχημα. Εκλαιγα για μήνες και ένιωθα τόσο άσχημα για τον εαυτό μου, όμως κάποια στιγμή σκέφτηκε πως ίσως αυτό να ήταν ένα σημάδι ή ένα μήνυμα ότι πρέπει να αρχίσω να βλέπω διαφορετικά το άθλημα» ανέφερε.

Οι επιδόσεις της τράβηκαν το ενδιαφέρον και της Κέρσι

Και έτσι κι έγινε. Αρχισε να βλέπει πιο επαγγελματικά το άθλημα. Βρήκε χορηγό, επέστρεψε μετά από ένα χρόνο και πέρυσι το καλοκαίρι κέρδισε το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν, αλλά και τον τίτλο στο NCAA.

Οι επιδόσεις της τράβηξαν το ενδιαφέρον ακόμη και της θρυλικής Τζάκι Τζόινερ Κέρσι.

«Ατρόμητη, συνεχίζει να πηγαίνει μπροστά. Είναι νέα και περιμένω με αγωνία να δω τι μας επιφυλάσσει. Είναι εκπληκτική» δήλωνε πέρυσι η… GOAT των συνθέτων.

Και η Χολ ήδη με τις φετινές της εμφανίσεις, φρόντισε να την δικαιώσει. Αρχικά στον κλειστό όπου έγινε η τρίτη αθλήτρια στην ιστορία με περισσότερους από 5.000 βαθμούς στο πένταθλο. Και τώρα το καλοκαίρι, στο Γκέτζις, όπου… δεν ενθουσίασε τον προπονητή της Τιάμ, άγγιξε το φράγμα των 7.000 βαθμών στο έπταθλο και η αυτοπεποίθησή της είναι σε τοπ επίπεδο.
Και μπορεί του χρόνου στο Παρίσι να πηγαίνει ως ένα από τα φαβορί για το χρυσό, όμως το σχέδιό της είναι πιο… μακροπρόθεσμο.

«Είμαι 22 ετών και συνήθως το πικ στην καριέρα μιας επταθλήτριας, είναι στα 26-27 της χρόνια. Οποτε… δεν βιάζομαι. Η ομάδα μου συνεχώς μου μιλάει για την Βουδαπέστη και όλα φέτος περιστρέφονται γύρω από αυτό. Ομως εγώ δεν προτρέχω και θέλω απλά να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου για ένα μετάλλιο. Αν γίνεται, καλύτερο από το χάλκινο αυτή τη φορά».

Η Χολ είναι σε διαδικασία μάθησης. Εσωτερικής μάθησης καθώς οι τραυματισμοί σε μικρή ηλικία, την έκαναν να σκέφτεται διαφορετικά και να προσπαθεί να κρατήσει τα θετικά για να προχωρήσει μπροστά.

«Ο τραυματισμός του 2021 μου θυμισε γιατί αγαπώ τον ανταγωνισμό και δουλεύω σκληρά. Εχει να κάνει με το πώς θα κάνω το καλύτερο δυνατό που μπορώ. Μάλλον θα πρέπει να είμαι ευγνώμων που τραυματίστηκα. Ηταν μία ωραία ιστορία όπως αποδείχθηκε, για κόσμο που είχε κάτι παρεμφερές και έψαχνε τρόπο να συνέλθει από τραυματισμό και πήρε την δική μου ιστορία για να δει πιο θετικά τα πράγματα» σχολίασε, εστιάζοντας στα θετικά της υπόθεσης.

Η Χολ μέσα από τον πόνο της, κατάφερε να επιστρέψει καλύτερη και να τους δώσει έμπνευση. Αυτή την έμπνευση θέλει να εκμεταλλευτεί και στην Βουδαπέστη και να αμφισβητήσει με τον καλύτερο τρόπο τον προπονητή της Τιάμ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]