maclaughlin_levron_book
19/01/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Σίντεϊ ΜακΛάφλιν Λεβρόν: Για τη σύνδεση με τον Θεό και τις κακές της στιγμές το πρώτο της βιβλίο

Πηνελόπη Γκιώνη

Για τη σύνδεσή της με τον Θεό, τις κακές στιγμές που βίωσε και την έκαναν καλύτερο άνθρωπο αλλά και την ανάγκη για ταύτιση γράφει στο πρώτο της βιβλίο η σπουδαία Σίντεϊ ΜακΛάφλιν Λεβρόν.

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, η Σίντεϊ ΜακΛάφλιν Λεβρόν έχει τίτλους όπως χρυσή Ολυμπιονίκης, κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ. Τώρα, μπορεί να προσθέσει και τον τίτλο συγγραφέας. Δεν ήταν κάτι που είχε βάλει σκοπό να κάνει, αλλά όταν την πλησίασαν, η ταλαντούχα πρωταθλήτρια συνειδητοποίησε ότι ήθελε όντως να μοιραστεί την ιστορία της.

«Στην αρχή, δεν ήμουν σίγουρη για το πόσα θα μπορούσα να δώσω με τα 22 χρόνια ζωής μου, εκείνη τη στιγμή, αλλά ένιωσα πραγματικά ότι ήταν μια ευκαιρία να μοιραστώ την ιστορία μου για το πώς ήρθα στον Χριστό και, ξέρετε, ελπίζω να ενθαρρύνω κάποιον μέσα από αυτό το ταξίδι. Είμαι σίγουρη ότι όταν κοιτάξω πίσω σε μερικά χρόνια, θα μπορώ να δω την ανάπτυξη», δήλωσε η ΜακΛάφλιν Λεβρόν στο Olympics.com.

Το βιβλίο της που θα έχει τίτλο: «Far Beyond Gold: Running From Fear to Faith», θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιανουαρίου και θα αφορά στη ζωή της, όσα την έκαναν να ασχοληθεί για πρώτη φορά με τα εμπόδια, τη γρήγορη άνοδό της στο αγώνισμα και όσα χρειάστηκε για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. με εμπόδια. Δεν αποφεύγει τις δύσκολες στιγμές στη ζωή της, μιλώντας για τους αγώνες της με το άγχος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, την απόρριψη από πρώην σχέση της και το πώς δέχθηκε bullying από τους συμμαθητές της στο λύκειο.

Όλοι έχουμε θέματα που περνάμε και μάχες που αντιμετωπίζουμε. Ήθελα να είμαι πολύ ειλικρινής γιατί νομίζω ότι αυτό είναι που οι άνθρωποι ταυτίζονται περισσότερο, είναι να είσαι ευάλωτος και αυθεντικός. Και ήθελα να το κάνω για τους νέους εκεί έξω που ίσως νιώθουν ότι δεν έχουν κανέναν με τον οποίο να μπορούν να ταυτιστούν με έναν ορισμένο τρόπο, όπως το να περνάνε καθημερινούς αγώνες.

Και όταν βλέπεις αθλητές ή καλλιτέχνες είναι δύσκολο να ταυτιστείς μαζί τους μερικές φορές. Αλλά uθέλλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι τώρα όλοι αγωνιζόμαστε. Όλοι έχουμε θέματα που περνάμε και μάχες που αντιμετωπίζουμε. Και, ξέρετε, ως νεαρό κορίτσι, ως νεαρή γυναίκα υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να δουλέψω».

Γράφοντας το βιβλίο, η 24χρονη Αμερικανίδα διαπίστωσε ότι έπρεπε να επανεξετάσει τόσο τις καλές όσο και τις κακές στιγμές της ζωής της και ότι ακόμη και η επανεξέταση των πιο δύσκολων στιγμών τη βοήθησε να συνειδητοποιήσει πόσο πολύ έχει μεγαλώσει πνευματικά:

«Το να είμαι σε θέση να θυμηθώ αυτές τις στιγμές ήταν ειλικρινά, εν μέρει, σαν να ζούσα σε εκείνες τις στιγμές. Σωματικά, με πήγε πίσω σε εκείνη την εποχή αλλά ήταν και κάπως θεραπευτικό. Μπορώ να κοιτάξω πίσω και να δω τους λόγους που έπρεπε να συμβούν κάποιες από αυτές τις δύσκολες στιγμές και να είμαι ευγνώμων γι' αυτές, με οδήγησαν εκεί που είμαι τώρα. Οπότε ήταν μια συνολική διαδικασία ολόκληρου του κύκλου για να δω πώς άρχισα να φτάνω εκεί».

Τα μεγαλύτερα σχέδια της ΜακΛάφλιν-Λεβρόν για το 2024 περιλαμβάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Έχει ήδη χρυσά μετάλλια στα 400μ. με εμπόδια και στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ, τα οποία κέρδισε το 2021 στους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020. Μετά το Παρίσι, όμως; Θα μπορούσε να δει τον εαυτό της να επιστρέφει στη συγγραφή.

«Μου αρέσει να γράφω ποίηση. Μου αρέσει πολύ να γράφω. Νομίζω ότι είναι λίγο τρομακτικό να γράφεις για τον εαυτό σου αλλά ιπστεύω ότι υπάρχουν σίγουρα δρόμοι που έχουν ανοίξει εξαιτίας αυτού που αγαπώ, να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με τους ανθρώπους. Και έτσι νομίζω ότι έχουν μεγάλη απήχηση ακριβώς όσον αφορά, ξέρετε, τα εσωτερικά συναισθήματα που όλοι νιώθουμε. Και έτσι σίγουρα πιστεύω ότι υπάρχει η πιθανότητα στο μέλλον να γράψω περισσότερα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]