shaunae_miller_uibo
02/05/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Σόνε Μίλερ Ουίμπο: Η δις Ολυμπιονίκης έγινε μητέρα και τώρα στοχεύει σε περισσότερο «χρυσό»

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η δις και επανειλημμένη Ολυμπιονίκης του στίβου στα 400μ. έκλεισε τα 30 τον Απρίλιο του 2024, μόλις ένα χρόνο μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού και η «πείνα» της για διακρίσεις δεν έχει κορεστεί...

Το κεφάλαιο «εγκυμοσύνη» για μία πρωταθλήτρια, και μάλιστα στο μέγεθος της Σόνε Μίλερ Ουίμπο, είναι αρκετά περίπλοκο. Όταν η Παγκόσμια πρωταθλήτρια των 400μ. ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της, το κοινό ήξερε πως θα αργήσει να τη δει ξανά να τρέχει στα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου. Όμως, εκείνη τους διέψευσε και δήλωσε παρούσα!

«Η οικογένειά μου διευκολύνει τη ζωή μου, ώστε να μπορώ να αγωνίζομαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε στο World Athletics στις αρχές του 2024.

«Είμαι παντρεμένη με έναν καταπληκτικό τύπο που, όντας και ο ίδιος αθλητής, καταλαβαίνει τον τρόπο ζωής μου», πρόσθεσε.

Αυτός ο «τρόπος ζωής» έχει μπει σε υπερδιέγερση φέτος με τους επερχόμενους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, όπου η Μίλερ Ουίμπο στοχεύει να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα κερδίσει ποτέ back-to-back-to-back χρυσά στα 400μ, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο τόσο στο Ρίο 2016 όσο και στο Τόκιο 2020 το 2021.

Αλλά μόλις τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του γιου της πέρυσι, η πρωταθλήτρια από τις Μπαχάμες, η οποία κατέκτησε επίσης τον παγκόσμιο τίτλο στα 400μ. το 2022, αποφάσισε να επανέλθει στα στάδια και να προσπαθήσει να υπερασπιστεί το στέμμα της στη Βουδαπέστη. Και παρόλο που δεν κατάφερε να βγει από τις προκριματικές σειρές, το μήνυμα ήταν σαφές: θα τα έδινε όλα για τους επόμενους 12 μήνες μέχρι το Παρίσι.

«Υπήρχε αυτή η σκέψη ότι μόλις γίνεις μητέρα πρέπει να σταματήσεις την καριέρα σου», δήλωσε στο περιοδικό Citius. «Αλλά είχα τόση έμπνευση σε αυτό το άθλημα [από άλλες μητέρες]... Το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό, αλλά το κυριότερο είναι να παίρνεις το χρόνο σου. Απλά να ξέρετε ότι στο τέλος της ημέρας θα επιστρέψετε. Και [αυτό] ήταν μια χαρά για μένα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]