femke_bol
28/05/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Επιστρέφει η Φέμκε Μπολ μαζί με τις ιπτάμενες Ολλανδές

Πηνελόπη Γκιώνη

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου η σταρ των Ολλανδών, Φέμκε Μπολ, επιβεβαίωσε την παρουσία της στη διοργάνωση και έκανε το κοινό να ενθουσιαστεί.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου πλησιάζει και τα κορυφαία ονόματα επικυρώνουν τη συμμετοχή τους, προετοιμάζοντάς μας για ένα ακόμη υπερθέαμα. Μέσα σε αυτά, η Φέμκε Μπολ επιβεβαίωσε πως θα επιστρέψει για τα μετάλλια μαζί με όλη την παρέα των ιπτάμενων Ολλανδών.

Για τη σταρ της Ολλανδίας, Φέμκε Μπολ, δεν χρειάζονται συστάσεις πια αφού με τις διακρίσεις της και όσα έχει καταφέρει στον στίβο. Λίγο πριν διεκδικήσει το ένα και μοναδικό χρυσό, και ίσως το σημαντικότερο όλων, που λείπει από τη συλλογή της -το Ολυμπιακό- θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη με στόχο να εμπλουτίσει το παλμαρέ της με λίγες ακόμη πρωτιές.

Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό, η πρωταθλήτρια των 400μ με εμπόδια είχε κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια, δύο σε ατομικά και ένα με την καταπληκτική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400μ γυναικών. Η 25χρονη μπορεί φέτος να μην τρέξει τα 400μ (φλατ) αλλά αναμένεται να εντυπωσιάσει στα 400μ εμπόδια και να προσφέρει το πολύτιμο ταλέντο της και στους συναθλητές της σε δύο σκυταλοδρομίες (γυναικών και μεικτή).

Η συναθλήτρια και πολύ καλή 400άρα, Λίεκε Κλαβέρ, θα είναι επίσης μέλος της 4Χ400μ και όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν το δίδυμο των Κλαβέρ και Μπολ πολύ δύσκολα απογοητεύει. Παράλληλα, Λιζάν Ντε Βίτε, Άνε βαν ντε Βίελ, Εβελίν Σάαλμπεργκ και Μίρτε βαν νερ Σκουτ απαρτίζουν μία πολύ δυνατή ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει τη διατήρηση του τίτλου της στην Ευρώπη και παράλληλα να κάνει ένα καλό τεστ εν όψει της δύσκολης αποστολής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Μπολ ακόμη δεν έχει δώσει αγώνες στον ανοιχτό και όπως φαίνεται θα κάνει την πρεμιέρα της απευθείας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]