στεφανιδη
08/06/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη στο GWomen: «Να συνεχίσω την πρόοδο, στα πρωταθλήματα κάνω καλύτερες εμφανίσεις» (vid)

Πηνελόπη Γκιώνη

Με στόχο να συνεχίσει τις καλές τις εμφανίσεις, συνεχίζει για τον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη όπως δήλωσε στο GWomen. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Άνετη ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη στον προκριματικό αγώνα του επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη, μιας και χρειάστηκε μόλις δύο άλματα για να προκριθεί σε έναν ακόμη τελικό.

Η ίδια, μιλώντας στο GWomen, ανέλυσε τα στοιχεία του αγώνα -όπως κάνει πάντοτε- και εξήγησε πως νιώθει πολύ καλά, δίνοντας μάλιστα και μια πρόβλεψη για τις αντιπάλους της:

«Αιφνιδιάστηκα λίγο για να πω την αλήθεια, γιατί χρειάστηκα το μεγαλύτερο κοντάρι που χρησιμοποίησα όλη τη χρονιά για να περάσει το 50 και στα δοκιμαστικά ήταν τόσο μικρά τα κοντάρια που έλεγα και δεν θα πάρω το επόμενο, θα πάρω το παρά επόμενο, κάτι που δεν το κάνω εγώ για να πω την αλήθεια. Ήρθε μετά ο Μιτς, μετά το 4.50, και μου είπε πως αν χρειαστεί να πηδήξω το 4.55μ πρέπει να πάρω το επόμενο κοντάρι, ένα κοντάρι που δεν το έχω ξανά αγγίξει για το 4.55μ. Θεωρώ ότι έπαιξε λίγο ρόλο και η ζέστη με το να είναι λίγο μαλακά τα κοντάρια. Το ελπίζω γιατί αλλιώς πιθανώς να μην έχω και αρκετά κοντάρια μαζί μου, αλλά κατά τα άλλα αισθάνθηκα πολύ καλά.

Είναι όπως έχουν πει όλα τα παιδιά, είναι λίγο νωρίς. Θα μου πεις είναι νωρίς για όλους, αλλά δεν έχουμε κάνει όλοι την ίδια σεζόν για μένα. Εμείς επειδή προφανώς κοιτάμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το πιο σημαντικό εδώ, επειδή ξέρω ότι και στα πρωταθλήματα γενικά κάνω και μια καλύτερη εμφάνιση, είναι να συνεχίσω αυτή την πρόοδο που κάνει μέχρι τώρα. Ένα season best. Δηλαδή τις προάλλες στην Οστράβα, πριν δέκα μέρες, ήμουν πολύ κοντά στο 4.74μ οπότε θεωρώ ότι είμαι κοντά σε μια καλή επίδοση. Απλά θέλω να συνεχίσω την πρόοδο και τεχνικά, και σε ό,τι έχει να κάνει με τη φόρα μου. Συνήθως κάνουμε το δεύτερό μας αγώνα τέτοια εποχή, είναι πολύ νωρίς. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι είναι και μια ευκαιρία, πιθανώς για τον ίδιο λόγο, ανάλογα πως πάει η μέρα».

Σε ερώτηση σχετικά με κάποια επίδοση-στόχο που μπορεί να έχει βάλει στο μυαλό της, η Στεφανίδη εξήγησε πως πλέον δεν το κάνει αυτό καθώς ίσως αυτό να την εγκλώβιζε τελικά:

«Προσπαθώ να μην το κάνω αυτό γιατί όταν το έκανα παλιά, περνούσα αυτό το ύψος που είχα στόχο αλλά δεν μπορούσα να περάσω το παραπάνω και θεωρούσα ότι έβαζα ένα όριο στον εαυτό μου με αυτό τον τρόπο. Και επειδή ξέρω ότι είναι μια περίεργη περίοδο που δεν θα μου κάνει εντύπωση να πηδήξω 4.60μ ή αν πηδήξω 4.80μ, δεν θέλω να βάλω τέτοιο όριο».

Τέλος, σχετικά με τις αντιπάλους της εξήγησε: «Θεωρώ ότι η Αγγλίδα (σ.σ. Μόλι Κόντερι) είναι το μεγάλο φαβορί. Είναι πολύ σταθερή. Έχει πολύ ωραίο άλμα, αλλά έχει δείξει ότι είναι πολύ καλά και η Ελβετίδα (Αντζέλικα Μόζερ). Θεωρώ ότι υπάρχουν 1-2 πράγματα που θα βοηθήσουν την Ελβετίδα εδώ, ότι είναι βαθιά η βαλβίδα π.χ. Εμένα μου είναι ουδέτερο αυτό αλλά αυτό είναι ερώτημα εν μέρει γιατί χρειάζεται μεγαλύτερα κοντάρια η βαθιά βαλβίδα, μέχρι ένα σημείο όμως γιατί μετά έχει να κάνει και με το πως θα το διαχειριστείς και συναισθηματικά και ψυχολογικά».

Δείτε δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη στο GWomen:

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]