gkarntasebits
21/06/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς: Για την έβδομη σερί νίκη επί ελληνικού εδάφους στον Πειραιά

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς ετοιμάζεται για την έβδομη σερί νίκη της σε ελληνικό έδαφος, συνεχίζοντας τη συνήθεια που για εκείνη έγινε λατρεία, καθώς θα αγωνιστεί στο Piraeus Street Long Jump την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Ανέκαθεν, αθλητές και αθλήτριες από τη Σερβία επέλεγαν να αγωνιστούν στην Ελλάδα λόγω ευκολίας στο ταξίδι αλλά και λόγω της γενικότερα καλή σχέσης ανάμεσα στους δύο λαούς που ωθεί βέβαια και την ανάπτυξη καλών σχέσεων ανάμεσα στους αθλητές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η πρωταθλήτρια του μήκους, Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς.

Η Σέρβα πρωταθλήτρια του μήκους, που δίνει το παρών σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται αρκετά συχνά στην Ελλάδα για αγώνες αλλά και για προετοιμασίες ενώ αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται για ένα ακόμη ελληνικό μίτινγκ. Πριν από μόλις μερικές μέρες, η 25χρονη άλτρια αγωνίστηκε στο Filothei Women Gala όπου και επικράτησε με 6.73μ και διεύρυνε ένα… ελληνικό, νικηφόρο σερί.

 γκαρντασεβιτς

Η Γκαρντάσεβιτς έχει να ηττηθεί σε αγώνα επί ελληνικού εδάφους από το 2021, όταν είχε βγει δεύτερη στο γκαλά της Φιλοθέης ενώ έκτοτε έχει κάνει 6 αγώνες στην Ελλάδα και έχει βρεθεί μόνο στην πρώτη θέση. Μάλιστα, μία από τις κορυφαίες επιδόσεις της που βρίσκεται στο Top10 της με τα μεγαλύτερα άλματα της καριέρας της έχει γίνει στη χώρα μας.

Το 2023, που η ίδια βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση, είχε αγωνιστεί στο πρώτο Piraeus Street Long Jump έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και είχε επικρατήσει με 6.77μ, επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων. Η ίδια, θα αγωνιστεί και φέτος στους δρόμους του Πειραιά και ανάμεσα σε κοινό που θα την αναγνωρίζει πλέον, θα «επιτεθεί» στο ρεκόρ του αγώνα και θα επιδιώξει ακόμη μία νίκη. Παράλληλα, το Piraeus Street Long Jump, την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 16:30, θα είναι το τρίτο ελληνικό μίτινγκ που συμμετέχει φέτος.

Η Σέρβα άλτρια θα θελήσει να βρεθεί πάνω από τα 6.80μ, ώστε να προσθέσει ένα ακόμη μεγάλο άλμα στο βιογραφικό της και να οδεύσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με όσο το δυνατόν περισσότερη αυτοπεποίθηση! Αξίζει να αναφέρουμε πως η Γκαρντάσεβιτς έχει ατομικό ρεκόρ 6.91μ και στον Πειραιά θα κοντραριστεί με τη Ρουμάνα Αλίνα Ροτάρου-Κόττμαν που έχει ρεκόρ 6.96μ και το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]