rotaru kottman
23/06/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Piraeus Street Long Jump: Φοβερή Ροτάρου-Κόττμαν με 6.94μ και νέο ρεκόρ αγώνα

Πηνελόπη Γκιώνη

Φοβερή εμφάνιση έκανε η Ρουμάνα Αλίνα Ροτάρου Κόττμαν στο Piraeus Street Long Jump με άλμα στα 6.94μ και νέο ρεκόρ αγώνα!

Σε φοβερή κατάσταση είναι η «χάλκινη» στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης, Αλίνα Ροτάρου Κόττμαν, που αγωνίστηκε στο Piraeus Street Long Jump και έκανε 6.94μ!

Η Ρουμάνα αθλήτρια κράτησε το καλύτερο για το τέλος αφού μέχρι και πριν την έκτη της προσπάθεια ήταν στη δεύτερη θέση, με 6.60μ. Στο έκτο της άλμα, όμως, έδωσε το 100% και παρ' ότι δεν έκανε τέλειο πάτημα καθώς είχε ακόμη λίγο χώρο στη βαλβίδα, η Ροτάρου Κόττμαν προσγειώθηκε στα 6.94μ (+1.7) και πήρε τη νίκη. Παράλληλα, έκανε νέο ρεκόρ αγώνα βελτιώνοντας το 6.77μ που είχε κάνει πέρυσι η Σέρβα Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς, η οποία φέτος δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

ροταρου

Το 6.94μ είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο και η Ροτάρου δείχνει για ακόμη μία φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμη να «σπάσει» το φράγμα των 7 μέτρων.

Παράλληλα, η Κύπρια Φιλίππα Φωτοπούλου έκανε καλό αγώνα με νέο φετινό ρεκόρ πηδώντας 6.64μ (+1.2) και καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση ενώ την τρίτη θέση απασχόλησε η Πολωνή Μαγκνταλένα Μπόκουν με 6.55μ (+1.1).

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]