ντρισμπιωτη
01/08/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Ντρισμπιώτη στο GWomen: «Ήταν η τελευταία μου κούρσα σε Ολυμπιακούς, θα κλαίω και θα γελάω μαζί για καιρό»

Πηνελόπη Γκιώνη

Συγκινημένη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ολοκλήρωσε την τελευταία της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με την κούρσα της στα 20χλμ βάδην γυναικών στο Παρίσι.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Η πρωταθλήτρια του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώνοντας την πορεία της στη διοργάνωση με την 22η θέση στα 20χλμ βάδην γυναικών.

Η αγαπημένη του ελληνικού κοινού, που έχει καταφέρει να συγκινήσει με την επιμονή της αλλά και την προσωπικότητά της, μίλησε στο Gazzetta και το GWomen μετά το τέλος του αγώνα της και δακρύζοντας εξήγησε πως η τελευταία της κούρσα την αφήνει πολύ χαρούμενη:

«Τερμάτισα με πολλές σημαίες, όσες μου έδιναν τις έπαιρνα. Και ήθελα να πάρω από όλες τις χώρες.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω. Αχ, τι αν σας πω… Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, είμαι πολύ συγκινημένη. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Προσπαθώ να το διαχειριστώ εδώ και 2-3 μέρες ότι αυτό φτάνει προς το τέλος, και κάνω αναδρομή να δω τι έχω πετύχει, τι δεν έχω πετύχει, πόσα συναισθήματα μου έχει χαρίσει αυτή η εμπειρία. Και έχω μόνο όμορφα συναισθήματα, μόνο όμορφες στιγμές. Ακόμη κι όταν κλαις από αποτυχία, εγώ δεν βλέπω καμία αποτυχία.

Εγώ έχω τους δικούς μου, πλέον όλοι δικοί μου είναι. Όλοι είχαν έρθει να με δουν, ήξεραν τι σημαίνει για μένα αυτός ο αγώνας και πως δεν είχα έρθει για να διεκδικήσω κάτι παραπάνω σήμερα.

Παρ’ όλα αυτά έκανα ένα φετινό ρεκόρ, με ένα κακό δεύτερο 10άρι. Η κούρσα έφυγε πάρα πολύ γρήγορα και σε παρασύρει θες δεν θές, οπότε ακολούθησα κι εγώ και είπα ό,τι είναι ΟΚ όπως πάει κι ό,τι γίνει. Δεν ήταν κακή η κούρσα, ήταν μία καλή επίδοση βάσει των συνθηκών. Πολύ λίγες άντεξαν τον υψηλό ρυθμό, βάσει των συνθηκών και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί δύο από αυτές είναι φίλες μου. Και χαίρομαι γιατί δούλεψα πάρα πολύ καλά.

«Θα κλαίω και θα γελάω μαζί για πολύ καιρό»

Θα κλαίω και θα γελάω μαζί για πολύ καιρό. Αυτό το συναίσθημα, μόνο εσείς που το ζείτε από κοντά και πολύ λίγοι, οι γονείς μας τα δικά μας πρόσωπα που μας ζουν καθημερινά, που ξέρουν τι στερούμαστε, όσα δεν έχουμε κάνει για να είμαστε εδώ, τη μέρα μας πως την περνάνε και τις σκέψεις μας πως τις πολεμάμε και όλα τα άσχημα που μπορεί να συμβαίνουν στην πορεία και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για τη σημερινή μέρα, χαίρομαι πολύ που κατάφερα να βρίσκομαι εδώ.

Είχε φανταστικό κοινό, δεν σταμάτησαν να έρχονται. Τους βλέπαμε και σκεφτόμασταν “που θα καθίσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;” και μακάρι να είχαμε και τέτοιο κοινό στην Ελλάδα, για να μπορούν να γίνονται επιδόσεις. Άκουγα το όνομά μου από παντού, από τους Έλληνες αλλά και από άλλους φίλους από έξω. Από οικογένειες φίλων, που με έχουν βάλει στο σπίτι τους με έχουν αγαπήσει και έχουμε περάσει πολλές στιγμές μαζί, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Ο ένας έχει μάθει να σέβεται τον άλλον».

Θα ήταν περίεργο αν δεν ρωτούσαμε σχετικά με το αγωνιστικό της μέλλον, πέραν των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως η ίδια αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της και γελώντας μας είπε: «Σταματάω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κρατήστε αυτό».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]