simon
15/08/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, ΗΠΑ: Οι γυναίκες αθλήτριες προσέφεραν τα 67/126 μετάλλια της Αμερικής

Μαριλένα Καλόπλαστου

Οι Αμερικανίδες κυριάρχησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, φέρνοντας περισσότερα από τα μισά μετάλλια της ομάδας των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ κέρδισαν συνολικά 126 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα. Από αυτά, οι γυναίκες ήταν.... υπεύθυνες για τα 67! Από αυτά, ένα μετάλλιο παραμένει υπό διεκδίκηση καθώς οι αξιωματούχοι διέταξαν την Τζόρνταν Τσάιλς να επιστρέψει το χάλκινο μετάλλιό της από τον τελικό των ασκήσεων εδάφους μετά από αντιστροφή της βαθμολογίας, αλλά οι ΗΠΑ ασκούν έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Πέρα από αυτή τη διαμάχη, οι Αμερικανίδες έχουν κερδίσει τόσα πολλά μετάλλια στο Παρίσι που αν ήταν μόνο δική τους υπόθεση, τότε θα ήταν τρίτες στη συνολική καταμέτρηση των μεταλλίων, πίσω από τα 126 μετάλλια που κατέκτησε η πλήρης ομάδα των ΗΠΑ και τα 91 συνολικά μετάλλια της Κίνας και μπροστά από τα 65 της Μεγάλης Βρετανίας.

Όσον αφορά τα χρυσά μετάλλια, η Κίνα και οι ΗΠΑ ισοβάθμησαν με 40 το καθένα. Η ομάδα των ΗΠΑ οφείλει να ευχαριστήσει τις γυναίκες για τα 26 από αυτά. Ο αριθμός των μεταλλίων είναι ένα από τα πολλά ιστορικά επιτεύγματα των Αμερικανίδων σε αυτό που οι διοργανωτές χαιρέτισαν ως τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες με πλήρη ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]