gtyhk

Τάε κβον ντο: Η Αλ Αγιούμπ έχει ήδη δύο dan ενώ είναι μόλις οχτώ ετών

Πηνελόπη Γκιώνη

Ένα προσφυγόπουλο οχτώ ετών έκανε την Παγκόσμια ομοσπονδία τάε κβον ντο να ασχοληθεί μαζί του και να αναγνωρίσει το ταλέντο του. 

Η Ντόα Αλ Αγιούμπ παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας της, έχει καταφέρει να κάνει τον κόσμο του τάε κβον ντο να την παρατηρήσει.

Το 2021, όταν ήταν μόλις έξι ετών, είχε γίνει η πιο νεαρή πρόσφυγας του κόσμου που παίρνει μαύρη ζώνη στο τάε κβον ντο. Τον Δεκέμβριο του 2022, έναν χρόνο αργότερα, έδειξε ξανά την ταχεία εξέλιξή της και βελτίωση αφού κέρδισε δεύτερο νταν. Η ομοσπονδία τάε κβον ντο της Ιορδανίας έκανε τις εξετάσεις και όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις ικανότητες και την πειθαρχία της.

dfh


Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τσουνγκγουόν Τσουέ, σχολίασε το ταλέντο της νεαρής, μελλοντικής πρωταθλήτριας ως εξής: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη Ντόα και τα απίστευτα επιτεύγματά της σε μία τόσο μικρή ηλικία. Με τόσο πολύ ταλέντο και αποφασιστικότητα δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να καταφέρει στο άθλημά μας. Είναι ένα παράδειγμα για όλους εμάς ότι δεν έχουν σημασία οι συνθήκες, αν δουλέψουμε σκληρά μπορούμε βγούμε πρώτοι και να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας. Της ευχόμαστε όλα τα καλύτερα για το μέλλον».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]