Η Σερένα Γουίλιαμς σημείωσε την πρώτη νίκη μετά από 14 μήνες κι ύστερα υπονόησε ότι σκέφτεται την αποχώρηση
09/08/2022
ΤΕΝΝΙΣ

Η Σερένα Γουίλιαμς σημείωσε την πρώτη νίκη μετά από 14 μήνες κι ύστερα υπονόησε ότι σκέφτεται την αποχώρηση

Επτά εβδομάδες πριν από τα 41α γενέθλιά της, η Σερένα Γουίλιαμς έφτασε στην πρώτη της νίκη στο απλό από τον Ιούνιο του 2021 προτού αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε σύντομα να αποσυρθεί από το άθλημα.

Η Αμερικανίδα τενίστρια, Σερένα Γουίλιαμς, κέρδισε την Ισπανίδα Νούρια Παρίζας Ντίας με 2-0 σετ (6-3, 6-4) στον πρώτο γύρο του Rogers Cup και δήλωσε στη συνέχεια ότι πλησιάζει στο «φως στο τέλος του τούνελ».

Ερωτηθείσα τι της δίνει κίνητρο σε αυτό το στάδιο της καριέρας της, είπε: «Υποθέτω ότι υπάρχει μόνο ένα φως στο τέλος του τούνελ. Δεν ξέρω, πλησιάζω στο φως. Τον τελευταίο καιρό αυτό ήταν για μένα. Ανυπομονώ να φτάσω σε αυτό το φως».

Όταν ρωτήθηκε τι αντιπροσωπεύει το φως, πρόσθεσε: «Ελευθερία. Μου αρέσει να παίζω, όμως. Είναι καταπληκτικό, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό για πάντα. Μερικές φορές θέλεις απλώς να κάνεις το καλύτερο δυνατό και να απολαύσεις τις στιγμές και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς».

Η Γουίλιαμς έδειξε σημάδια κορεσμού στο Τορόντο αφού έπαιξε μόνο δύο μονούς αγώνες από το περσινό Γαλλικό Όπεν, αλλά τελικά είχε πολύ μεγάλη δύναμη στο σερβίς και στα χτυπήματα για να ξεπεράσει την αντίπαλό της.

Η θρυλική τενίστρια επέστρεψε στη δράση στο Eastbourne International του Ιουνίου στα διπλά, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, πριν χάσει οριακά τον αγώνα της στον πρώτο γύρο στο Γουίμπλεντον από την Harmony Tan.

Έκτοτε προπονείται με την αδερφή της Βένους στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το swing στη Βόρεια Αμερική. Υπάρχουν ακόμη πολλά για να δουλέψει η Williams πριν από το US Open, αλλά ήταν μια πιο ενθαρρυντική εμφάνιση από ό,τι στο Wimbledon.

«Είναι υπέροχο που επιστρέφω στο Τορόντο», είπε. «Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να παίξω ξανά εδώ. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό και πολύ ωραίο.»

Η Γουίλιαμς δεν είναι ψηλά στην κατάταξη, γεγονός λογικό μετά από μια μακρά περίοδο χωρίς νίκη σε αγώνα, αλλά έχει εξασφαλίσει ότι θα περάσει στους 600 κορυφαίους την επόμενη εβδομάδα.

Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη δοκιμασία στη συνέχεια απέναντι στην Ελβετή Μπελίντα Μπέντσιτς, το Νο 11 του κόσμου που αντιμετωπίζει σήμερα την Τσέχα Τερέζα Μαρτίντσοβα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]