H Ευαγγελία Ψάρρα ριχνει βολή στο Ρίο

Σαν σήμερα: Η Ευαγγελία Ψάρρα συμμετέχει για 6η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Ευθυμιάδης

Η Ευαγγελία Ψάρρα συμμετείχε συμμετείχε σαν σήμερα για 6η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ισοφάριζε το ρεκόρ που έχουν από κοινού ο Τάσος Μπουντούρης και η Άγη Κασούμη.

Την άνοιξη του 2021 και μετά από αναβολές και αρκετό άγχος, η Ευαγγελία Ψάρρα κατάφερε να εξασφαλίσει για άλλη μία φορά το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας, από το Σίδνεϊ ήταν παρούσα στην μεγάλη διοργάνωση και το 2021 στο Τόκιο θα έγραφε ιστορία.

Στα 47 της χρόνια ταξίδεψε στην Ιαπωνία και σαν σήμερα, στις 23 Ιουλίου του 2021, μπήκε στον προκριματικό, για να γίνει κι επίσημα η τρίτη αθλήτρια στην ιστορία της χώρας με έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μόνο αυτή, η Αγη Κασούμη (σκοποβολή) και ο Τάσος Μπουντούρης (Ιστιοπλοϊα) έχουν έξι συμμετοχές. Η Ψάρρα κατετάγη 44η στον γύρο κατάταξης στο ατομικό, συγκεντρώνοντας 630 βαθμούς, αλλά μεγαλύτερη σημασία είχε ότι για άλλη μία φορά ήταν παρούσα στον σημαντικότερο αγώνα του αθλήματος.

Η Ψάρρα έχει αγωνιστεί σε Σίδνεϋ, Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο, Ρίο και Τόκιο και φιλοδοξεί στα 50 της να γίνει η μόνη αθλήτρια της χώρας (γυναίκα ή άνδρας) με 7 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αν πάρει την πρόκριση για το Παρίσι. Εκεί, ονειρεύεται να γράψει ιστορία όχι μόνη της, αλλά με την κόρη της, Μαρία Νάσουλα, με την οποία μαζί διεκδικούν την πρόκριση στο ομαδικό, κάτι που αν πετύχει, θα την βοηθήσει να κλείσει ενδεχομένως, την καριέρα της όπως αυτή ονειρεύεται.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]