paovolley
06/11/2022
ΒΟΛΕΙ

Βόλεϊ: Η αρχηγός της ομάδας προσκάλεσε πρόσφυγες να δουν αγώνα του Παναθηναϊκού

Ακόμη μία όμορφη κίνηση έκανε η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Αθηνά Παπαφωτίου, η οποία έχει δείξει πολλάκις με τις φιλανθρωπικές της δράσεις πως θέλει μέσω του αθλητισμού να φέρει ισότητα και να δώσει την ευκαιρία της εξέλιξης σε όσους δεν την έχουν.

Η Ελληνίδα διεθνής παίκτρια του βόλεϊ και συνιδρύτρια του Thriboo (μαζί με την Κάρλι Σνάιντερ), Αθηνά Παπαφωτίου, προχώρησε σε ακόμη μία όμορφη κίνηση. Στον αγώνα Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο. Θήρας η Παπαφωτίου προσκάλεσε πρόσφυγες από τη ΜΚΟ Yoga and Sport With Refugees να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Η συγκεκριμένη δομή, που φιλοξενεί εκατοντάδες πρόσφυγες από όλες τις χώρες, δημιουργήθηκε το 2017 στη Λέσβο και έχει επίκεντρο αθλητικές δράση μαζί με πρόσφυγες με στόχο να ενσωματωθούν μέσω του αθλητισμού. Πρόσφυγες από την ίδια δομή έχουν προσκληθεί ξανά σε αγώνες του Παναθηναϊκού, με πρωτοβουλία της αρχηγού του τριφυλλιού Αθηνάς Παπαφωτίου η οποία συνεργάζεται με τη δομή στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της έργου.

«Είναι φοβερό συναίσθημα να κάνεις κάποιον χαρούμενο με απλά πράγματα. Είδαμε τον ενθουσιασμό τους και αυτό μου δίνει ακόμη περισσότερη χαρά. Είναι δύσκολο να είσαι σε μια ξένη χώρα και να προσπαθείς από το μηδέν να χτίσεις μια καινούρια ζωή. Είναι στο χέρι όλων μας να εντάξουμε αυτούς τους ανθρώπους στην κοινωνία μας και σίγουρα μέσω του αθλητισμού ερχόμαστε όλοι πιο κοντά» δήλωσε η 33χρονη αθλήτρια στη σελίδα του Παναθηναϊκού.

H πασαδόρος του Παναθηναϊκού, πέρα από τις επιδόσεις της εντός αγωνιστικών χώρων, έχει καταφέρει να γίνει γνωστή και για το ανθρωπιστικό της έργο. Μέσα από τον αθλητισμό προσπαθεί να ενώσει ανθρώπους και να τους βοηθήσει να εξελιχθούν, δίνοντάς τους την ευκαιρία που η ίδια είχε όμως εκείνοι ίσως να μην είχαν ποτέ.

Έτσι, το περασμένο καλοκαίρι βρισκόταν μαζί με την Κάρλι Σνάιντερ στη Ζανζιβάρη όπου και πέρασαν έναν μήνα μαζί με παιδάκια που φοιτούσαν στο δημόσιο σχολείο «School of Hope». Η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε φρένο στα σχέδιά τους, που περιελάμβανε και άλλα ταξίδι στην περιοχή, όμως το ταξίδι στη Ζανζιβάρη είναι ξανά στο πλάνο των δύο και σκοπεύουν να το πραγματοποιήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, εφ' όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]