lamproysi
12/10/2024
ΒΟΛΕΙ

Λαμπρούση στο Gwomen: «Η τηλεοπτική κάλυψη είναι κίνητρο για τις νέες κοπέλες, στόχος μας η κορυφή στα 100 χρόνια του Ολυμπιακού»

Μάρθα Χωριανοπούλου

Φέτος είναι μια ιστορική χρονιά για το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, φέρνοντας το άθλημα σε κάθε σπίτι μέσω της δημόσιας τηλεόρασης. Οι αθλήτριες, όπως και οι φίλοι του βόλεϊ, έχουν κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένοι, καθώς αυτό το βήμα θα ενισχύσει τη δημοτικότητα του αθλήματος και θα αποτελέσει κίνητρο για νέες κοπέλες να ασχοληθούν με αυτό.

Η Τζίνα Λαμπρούση, αρχηγός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, μίλησε στο Gwomen και εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος, που θα φέρει το άθλημα πιο κοντά στο κοινό.

Σε μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς η ομάδα της γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή της, η αρχηγός τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να επιστρέψει στην κορυφή

Πρώτη χρονιά φέτος που το Volley League γυναικών θα έχει τηλεοπτική κάλυψη. Τι έχεις να σχολιάσεις για αυτό;

«Είμαστε πολύ χαρούμενες και δικαιωμένες, ως αθλήτριες, γιατί η προβολή του αθλήματός μας στη δημόσια τηλεόραση είναι κάτι που επιδιώκουμε εδώ και πολλά χρόνια. Θέλουμε πολύ το άθλημά μας να μπει σε κάθε σπίτι μέσω της τηλεόρασης. Το βόλεϊ είναι το πιο δημοφιλές γυναικείο άθλημα, και θέλουμε να δώσουμε κίνητρο σε όλες τις νέες κοπέλες να ασχοληθούν με αυτό. Ακόμα κι αν έστω ένα άτομο ξεκινήσει, για εμάς θα είναι κέρδος».

Ποιοι είναι οι στόχοι φέτος για τον Ολυμπιακό;

«Φέτος ο Ολυμπιακός γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, οπότε η χρονιά είναι ιδιαίτερη. Κάθε χρόνο, οι στόχοι της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, με πολλές εκπλήξεις και υψηλό ανταγωνισμό. Ως ομάδα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Ολυμπιακός έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα στο βόλεϊ 3 χρόνια. Αυτό σας ασκεί πίεση;

«Σίγουρα ναι, γιατί θέλουμε πολύ να επιστρέψουμε στην κορυφή και να κατακτήσουμε ξανά τους δύο τίτλους. Δουλεύουμε πολύ σκληρά ως ομάδα και η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη για να πετύχουμε».

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η ομάδα-έκπληξη του πρωταθλήματος;

«Νομίζω ότι πολλές ομάδες φέτος θα κάνουν την έκπληξη. Μου θυμίζει πολύ το γαλλικό πρωτάθλημα, όπου κάθε Σάββατο δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, γιατί όλα είναι πιθανά».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]