volley_arxigoi
19/10/2024
ΒΟΛΕΙ

Volley League Γυναικών: Οι αρχηγοί μίλησαν στο GWomen και μας έβαλαν στο κλίμα του τηλεοπτικού πρωταθλήματος

Δημήτρης Μύτικας

Λίγες ώρες έμειναν για το πρώτο σερβίς που θα σημάνει την έναρξη της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών. Ένα ανανεωμένο και τηλεοπτικό πρωτάθλημα, το οποίο αναμένεται να προσφέρει εξαιρετικό θέαμα και πολλές εκπλήξεις στο κοινό.

Με αφορμή την εκκίνηση ενός ακόμη πρωταθλήματος στο βόλεϊ γυναικών, το GWomen επικοινώνησε με τις αρχηγούς των ομάδων της Volley League Γυναικών, κάνοντας τους τρεις βασικές ερωτήσεις ενόψει πρεμιέρας.

Πιο συγκεκριμένα ρωτήθηκαν για την ποιότητα του φετινού πρωταθλήματος και για το εάν υπάρχει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, για το ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας τους, κάνοντας παράλληλα ένα πρώτο σχόλιο για τη συνεργασία της Volley League Γυναικών με την ΕΡΤ.

Volley League Γυναικών: Το πιο όμορφο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αρχίζει!!!

Όλες οι αθλήτριες όπως ήταν φυσικό καλωσόρισαν με μεγάλη θέρμη την τηλεοπτική συνεργασία του πρωταθλήματος με την Κρατική τηλεόραση, τονίζοντας πως αυτό μόνο θετικά μπορεί να επηρεάσει το άθλημα. Μάλιστα, όλες συμφώνησαν πως το προϊόν που θα προσφέρει το πρωτάθλημα στο κοινό θα είναι άκρως ανταγωνιστικό και... γοητευτικό συνάμα.

Αθηνά Παπαφωτίου: «Η ΕΡΤ θα δημιουργήσει μία... κουλτούρα στα γήπεδα»

«Περιμένουμε ένα πρωτάθλημα αρκετά δύσκολο, με πολλές... εκπλήξεις και ανατροπές. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό μέχρι τέλους να μην είναι γνωστό και το φαβορί της κατάκτησης. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον!

Οι στόχοι του Παναθηναϊκού, όπως κάθε χρονιά, είναι η κατάκτηση τίτλων στις εγχώριες διοργανώσεις. Να παίζει όλους τους τελικούς και να τους κερδίζει.

Η ΕΡΤ ήταν αυτό που έλειπε από το πρωτάθλημά μας. Η τηλεόραση δίνει μία δυναμική στο άθλημα. Το να υπάρχει μία ζώνη που μεταδίδει αγώνες βόλεϊ σημαίνει ότι το άθλημα μπαίνει στην αθλητική ζωή και στην επιλογή των θεατών. Αναμφίβολα βοηθάει στη δημοφιλία του αθλήματος για να έρθουν περισσότερα άτομα στο βόλεϊ και στα γήπεδα.

Panathinaikos Volley

Οι αθλητές αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά. Τα παιδιά ονειρεύονται να γίνουν αυτό που βλέπουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μπάσκετ, του οποίου οι επιτυχίες προσέλκυσαν πολύ κόσμο ν' ασχοληθεί με αυτό. Η ανάπτυξη του αθλήματος επηρεάζεται από την βελτίωση των ακαδημιών, δημιουργώντας μία δυνατή αλυσίδα. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά στην εικόνα που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω ως αθλητές και ως πρωτάθλημα γενικότερα. Η τηλεόραση έχει απαιτήσεις και με το χρόνο μπορεί να δημιουργήσει μία... κουλτούρα στο γήπεδο».

Τζίνα Λαμπρούση: «Πρωτάθλημα και κύπελλο στα 100 χρόνια του συλλόγου»

«Όλες οι ομάδες έχουν κάνει πολύ καλές κινήσεις. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι από τα πιο δυνατά και σίγουρα θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις οπότε δε μπορούμε να πούμε από τώρα το φαβορί όπως και πέρυσι μέχρι να έρθουν τα παιχνίδια προς το τέλος της χρονιάς δε ξέραμε ποιος θα έπαιζε με ποιον.

Οι στόχοι της ομάδας είναι κάθε χρόνο υψηλοί θέλουμε φέτος να πάρουμε κ το πρωτάθλημα όχι μόνο το κύπελλο και ένας λόγος παραπάνω είναι τα 100 χρόνια που κλείνει ο Ολυμπιακός φέτος.

Olympiakos Volley

Η ΕΡΤ είναι επιτέλους μια πολύ καλή κίνηση για τον Αθλητισμό αλλά και για τη κοινωνία να προβάλλεται το πρώτο παγκοσμίως γυναικείο άθλημα τόσο από την ΕΡΤ, όσο και από το MEGA που θα δείχνει τα δικά μας παιχνίδια. Το θέλαμε χρόνια όλες οι αθλήτριες και επιτέλους έγινε πραγματικότητα να δει ο κόσμος τις προσπάθειές μας και τα δυνατά παιχνίδια που θα γίνουν τη φετινή χρονιά. Εύχομαι να μυήσουμε μικρούς και μεγάλους και να ξεκινήσουν το άθλημά μας και να έρθουν ακόμη και στο γήπεδο να μας υποστηρίξουν».

Εύα Χαντάβα: «Η ΕΡΤ είναι κάτι που... παλεύαμε πριν πάω στην Ιαπωνία»

«Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως ήταν και πέρυσι. Φέτος υπάρχουν περισσότερες ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Θα γίνουν γερά παιχνίδια, θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις.

Για το αν το πρωτάθλημα έχει κάποιο φαβορί, αυτό θα φανεί εντός των γραμμών. Σίγουρα στα φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι ο κάτοχος του τίτλου τα τελευταία χρόνια, αλλά τα κύρια δείγματα περί φαβορί θα γίνουν ξεκάθαρα μέσα από τα αποτελέσματα. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια μία ομάδα να κερδίζει όλα τα ματς στη σεζόν και στο τέλος να μην γίνεται πρωταθλήτρια, καθώς δεν είναι στην κατάλληλη φόρμα. Τα Play-Offs θα παίξουν τεράστιο ρόλο.

AEK volley

Όπως και να 'χει, όμως, εύχομαι σε όλες τις παίκτριες και τις ομάδες μία υγιή χρόνια με τα λιγότερα προβλήματα, πράγμα το οποίο θα βοηθήσει στο 100% να δούμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας... Δεδομένα στις διοργανώσεις της Ελλάδας στόχος είναι οι τίτλοι και στην Ευρώπη είναι να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε.

Και για την ΕΡΤ... Είναι κάτι που παλεύαμε πριν φύγω για την Ιαπωνία, αλλά και νωρίτερα. Προσπαθούσαμε πολύ να φέρουμε το βόλεϊ στα σπίτια των ανθρώπων και θεωρώ πως είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του πρωταθλήματος. Είναι μεγάλη διαφήμιση για το άθλημα και πιστεύω πως μέσω αυτού πολλά παιδιά θα ξεκινήσουν ν’ ασχολούνται με το βόλεϊ που είναι και ένας από τους σκοπούς μας».

Μαρτίνα Ξανθοπούλου: «Κάθε αγωνιστική θα είναι σημαντική για κάθε ομάδα»

«Περιμένω ένα πολύ απρόβλεπτο πρωτάθλημα. Κάθε αγωνιστική θα είναι σημαντική για κάθε ομάδα. Πιστεύω δεν υπάρχει κάποια ομάδα που ξεχωρίζει ιδιαίτερα από κάποιες άλλες. Το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο, κάτι που έχει γίνει αντιληπτό από τις τελευταίες σεζόν, καθώς μέχρι το τέλος δεν γνωρίζαμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής.

Σχετικά με τους ομαδικούς στόχους, θέλουμε να πλασαριστούμε όσο καλύτερα γίνεται στο πρωτάθλημα με οποιονδήποτε τίτλο στο εγχώριο κομμάτι να είναι καλοδεχούμενος. Επίσης, ένας βασικός στόχος της ομάδας είναι η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που δεν το καταφέραμε μέσω του Βαλκανικού πρωταθλήματος.

PAOK volley

Η συνεργασία με την ΕΡΤ κάτι πάρα πολύ σημαντικό για το βόλεϊ και ειδικά για το γυναικείο βόλεϊ που επιστρέφει στους δέκτες. Πάρα πολύς κόσμος θα δει παιχνίδια μέσω τις τηλεοράσεις και θεωρώ πως θα εμπνεύσουμε πολλά παιδιά ν’ ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ενδεχομένως να ξεκινήσουν να παίζουν βόλεϊ.

Με αυτή τη συνεργασία βλέπουμε και εμείς οι αθλήτριες τους κόπους μας ν’ ανταμείβονται. Ήταν ένα ζητούμενο, το οποίο έγινε πραγματικότητα. Μας δίνει κίνητρο όλο αυτό και μας ωθεί ακόμα περισσότερο να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Σαφώς δεν μας... αγχώνει αυτό, αλλά μας προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό, ανυπομονησία και θετικά συναισθήματα».

Ελευθερία Μανιατογιάννη: «Στόχος και φέτος η τετράδα»

«Θα είναι ένα απαιτητικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν ανανεώσει τα ρόστερ τους. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν τον πρώτο λόγο και λόγω ονόματος και λόγω του γεγονότος ότι έχουν διατηρήσει ένα βασικό κορμό.

Στόχος της ομάδας είναι η τετράδα, κάτι που καταφέραμε πέρυσι και αυτό που θα θέλαμε πάρα πολύ είναι μία καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία, καθώς τα τελευταία χρόνια κληρωνόμαστε με έναν από τους διεκδικητές της εκάστοτε διοργάνωσης.

Thetida volley

Η συνεργασία με την ΕΡΤ είναι ιστορικό νέο! Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την Volley League Γυναικών. Όλες οι αθλήτριες είμαστε πολύ χαρούμενες και περήφανες γι’ αυτό. Θα μπει το βόλεϊ στα σπίτια μας, θα το δουν άτομα τα οποία μπορεί να μην είναι τα εξοικειωμένα με το άθλημα και ελπίζω έστω μία μικρή μερίδα ανθρώπων να αγαπήσει το βόλεϊ όπως το αγαπάμε εμείς εδώ και χρόνια.

Όταν μάθαμε ότι θα είμαστε ο πρώτος αγώνας που μεταδίδεται ήταν πολύ συγκινητικό, ειδικά για τις Ελληνίδες παίκτριες. Εγώ πήρα τη γιαγιά μου τηλέφωνο που δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο και της είπα "την Κυριακή βάλε ΕΡΤ". Είναι απίστευτο συναίσθημα. Κοπιάζουμε αρκετά και είναι κρίμα να μην υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση».

Στέλλα Χριστοδούλου: «Να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια»

«Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι από τα πιο συναρπαστικά και ανατρεπτικά των τελευταίων χρόνων. Οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για φαβορί. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και θα προκύψουν... ζημιές. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομάδες, οι οποίες είναι καταδικασμένες να πρωταγωνιστούν όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά το ποιος είναι το φαβορί θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο.

Είμαστε μία ομάδα πολύ ανανεωμένη. Έχουμε αρκετές νέες προσθήκες με πολλή διάθεση και πολύ ταλέντο. Θεωρώ πως η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι και να κοιτάξει όλες τις ομάδες στα μάτια. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να είμαστε στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΑΟ Thiras

Το γεγονός ότι οι αγώνες θα καλύπτονται τηλεοπτικά ήταν από τα πιο ευχάριστα νέα της νέας σεζόν και κάτι που περιμέναμε χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενες που το άθλημα θα έχει προβολή στην ελληνική τηλεόραση. Το βόλεϊ θα μπει στο σπίτι του κόσμου και θεωρώ πως έχει να προσφέρει πολλά. Θέλουμε να αγαπήσουν τα παιδιά αυτό που κάνουμε και οι τηλεθεατές να το... αγκαλιάσουν όπως εμείς.

Η συνεργασία αυτή είναι ένα μεγάλο βήμα για να μπορέσει ο κόσμος να μάθει το βόλεϊ, το οποίο τόσο καιρό μπορούσε να το κάνει μέσω των γηπέδων. Ο τρόπος προβολής και εμείς που παίζουμε θα παίξουμε κομβικό ρόλο για τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε τον κόσμο και τα παιδιά πιο κοντά σε αυτό το άθλημα»

Αουρέλια Εμπατόμπο: «Ο πρωταθλητής θα κριθεί στην τελική ευθεία»

«Θα είναι μία χρονιά στην οποία η Volley League θα εμφανιστεί πολύ ανταγωνιστική και με πολλές... εκπλήξεις. Όλες οι ομάδες έχουν ποιοτικά ρόστερ και θεωρώ πως θα προσφέρουν πολύ όμορφα παιχνίδια κάθε Σαββατοκύριακο.

Σχετικά με το φαβορί... Έχω παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό και νομίζω πως έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο στο βόλεϊ πολλά μπορούν να συμβούν και ο πρωταθλητής θα κριθεί στην τελική ευθεία».

Ο βασικός στόχος του Μαρκόπουλου είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν θέλουμε να κοιτάμε μακριά, κρατώντας χαμηλά τη μπάλα. Συγκεντρωνόμαστε στο πρώτο παιχνίδι μας στη σεζόν κόντρα στην Λαμία και βλέπουμε.

Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά πριν τον σερβίς με την ΕΡΤ. Είναι το πολύ καλό νέο. Είναι ένας τρόπος οι άνθρωποι να μπουν στον... κόσμο του γυναικείου βόλεϊ και να δουν πόσο ωραίο και ανταγωνιστικό θέαμα έχει. Θέλουμε και εμείς από τη μεριά μας να προσελκύσουμε τους ανθρώπους να παρακολουθήσουν τους αγώνες».

Μαρία Οικονομίδου: «Να αποφύγουμε την περυσινή χρονιά»

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε για το καλύτερο και φέτος θα δούμε ακόμα ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σίγουρα, υπάρχουν τα φαβορί. Κάποιες ομάδες έχουν άλλους στόχους σε σχέση με άλλες, αλλά το ποιος θα υπερισχύσει και ποιος όχι θα φανεί στο γήπεδο.

Θεωρώ πως η Λαμία θέλει ν’ αποφύγει την περυσινή χρονιά και να σωθεί πολύ γρήγορα. Θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προσωπικά πιστεύω πως μέσα στη σεζόν θα αποκτήσουμε παραπάνω βλέψεις.

Lamia Volley

Τέλος η ΕΡΤ αποτελεί πάρα πολύ βασικό κομμάτι για το άθλημα! Έβλεπα βόλεϊ συνέχεια στην τηλεόραση και τα τελευταία χρόνια ψάχναμε link στο Youtube. Ζούμε στην εποχή των social media και όσο περισσότερη προβολή παίρνει ένα άθλημα, τόσο καλύτερο θα γίνεται. Είναι πολύ ωραίο να μπαίνει το βόλεϊ σε κάθε σπίτι. Νομίζω έλειπε τόσα χρόνια».

Παναγιώτα Ξανθοπούλου: «Στόχος η οκτάδα με... όνειρο την Ευρώπη»

«Αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα! Οι ομάδες που έχουν ανέβει από την Pre League έχουν πολύ δυνατά ρόστερ, γεγονός που θα χαρίσει πολύ ωραίους αγώνες. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο φαβορί, καθώς μέσα στη σεζόν πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν. Αν έπρεπε να προβλέψω κάποιον ως πρωταθλητή θα ήταν ο Ολυμπιακός.

Θέλουμε να είμαστε αρκετά ανταγωνιστικές. Η ομάδα έχει αλλάξει κατά πολύ, έχοντας καλό υλικό. Θεωρώ πως μπορούμε να τερματίσουμε στην οκτάδα, βλέποντας παράλληλα και το στόχο της Ευρώπης. Ναι μεν το τελευταίο είναι αρκετά δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε πολύ να το πετύχουμε.

Aris Volley

Με χαροποιεί πάρα πολύ η συνεργασία με την ΕΡΤ. Τα νέα παιδιά θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με το βόλεϊ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το τόσο δυνατό πρωτάθλημα να προβάλλεται στην τηλεόραση και γιατί όχι μέσω αυτού να ξεκινήσουν κάποια παιδιά να ασχολούνται με αυτό. Μία συνεργασία, η οποία αποτελεί από τα σημαντικότερα βήματα τον τελευταίο καιρό».

Ιωάννα Καρέλια: «Έχουμε μία ομάδα με ταλέντο και πάθος»

«Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι σίγουρα πολύ ανταγωνιστικό, με αρκετές ομάδες να έχουν ενισχυθεί και να στοχεύουν ψηλά. Από την πλευρά μας, ως Πανιώνιος, έχουμε δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία μας και είμαστε πολύ αποφασισμένες να δώσουμε το καλύτερο σε κάθε αγώνα. Όσον αφορά το φαβορί, δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω μια συγκεκριμένη ομάδα. Οι μισές τουλάχιστον ομάδες έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν τον τίτλο, και το επίπεδο φέτος είναι πολύ υψηλό. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί από τη σταθερότητα και τη συνέπεια καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο βασικός μας στόχος για φέτος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο πρωτάθλημα. Έχουμε μια ομάδα με ταλέντο και πάθος, και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Βήμα-βήμα, με συγκέντρωση και σκληρή δουλειά, θέλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και να είμαστε ανταγωνιστικές σε κάθε παιχνίδι. Το να παραμείνουμε προσηλωμένες στους στόχους μας και να βελτιωνόμαστε διαρκώς είναι το κλειδί για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Panionios volley

Η συνεργασία του πρωταθλήματος με την ΕΡΤ είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για το γυναικείο βόλεϊ. Για πολλά χρόνια, το πρωτάθλημά μας δεν είχε την προβολή που του αξίζει, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται η προσπάθεια και το επίπεδο των αθλητριών. Η τηλεοπτική κάλυψη μέσω της ΕΡΤ δίνει πλέον τη δυνατότητα σε περισσότερο κόσμο να γνωρίσει το άθλημα, να στηρίξει τις ομάδες και να αναδείξει το ταλέντο που υπάρχει στη χώρα. Είναι μια εξαιρετική εξέλιξη που πιστεύω πως θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος συνολικά».

Έμιλυ Κωνσταντέλου: «Επιτέλους το άθλημα μας θα έχει προβολή σε όλα τα σπίτια»

«Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα φέτος , όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια ,θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι θα υπάρχει κάποιο φαβορί, όπως έχουμε δει κ από άλλες χρόνιες άλλο είναι τ φαβορί στην αρχή της σεζόν και άλλο στο τέλος. Οπότε όλα θα φανούν στο γήπεδο μέχρι τελευταία στιγμή!

Amazones volley

Έχουμε φτιάξει ένα δυνατό σύνολο που θέλω να πιστεύω ότι δώσουμε το 100% για να πετύχουμε την γρήγορη παραμονή, έτσι ώστε μετά να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό!

Η συμφωνία του πρωταθλήματος με την ΕΡΤ είναι μια συνεργασία που μας χαροποιεί όλους τους ανθρώπους του βόλεϊ νομίζω! Επιτέλους το άθλημα μας θα μπαίνει στα σπίτια και θα έχει την προβολή που του αξίζει».

Γιανέλις Σάντος: «Καλό θα ήταν να υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση με τα υπόλοιπα αθλήματα»

«Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό, με τις ομάδες να αποκτούν... χαρακτήρα και σκληράδα. Παραδοσιακά, τα πρωταθλήματα είχαν δύο ομάδες πρωταγωνίστριες, αλλά θεωρώ πως πάντα υπάρχει χώρος για την "έκπλήξη".

Ο στόχος του Μίλωνα είναι να μπει στα Play - Offs. Φυσικά, πρώτα θα παλέψουμε για την παραμονή μας, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο.

Το τηλεοπτικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό βήμα. Καλό θα ήταν να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση όπως τα υπόλοιπα αθλήματα. Η ΕΡΤ θα βοηθήσει στην... εξάπλωση του αθλήματος στην Ελλάδα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]