Nathalie Moellhausen
31/07/2024
ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η απίστευτη ιστορία της ξιφομάχου που αγωνίστηκε λίγο πριν την αφαίρεση όγκου! (vid)

Μαριλένα Καλόπλαστου

Συγκλονιστική η εκπρόσωπος της Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, αγωνίστηκε και δύο μέρες μετά αφαίρεσε τον όγκο στον κόκκυγα.

«Είμαι στην υπηρεσία των ονείρων μου». Έτσι υπογράφει η Νάταλι Μοεοχάουζε (Nathalie Moellhausen) την ανάρτηση της ομάδας της, στην οποία γνωστοποιείται ότι θα βρεθεί στο Παρίσι για να εκπροσωπήσει τη Βραζιλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά τον όγκο στην σπονδυλική στήλη.

«Η Νάταλι αφιέρωσε την καρδιά και το σώμα της στην εξάσκηση της πειθαρχίας, με σκοπό να εξερευνήσει και να μοιραστεί τη μυστήρια ομορφιά της ξιφομαχίας, εμπνέοντας με το ταξίδι της πίσω από τη μάσκα. Εμείς, η οικογένεια, οι φίλοι και η ομάδα της είμαστε μάρτυρες της δύναμης και της αποφασιστικότητας που δείχνει. Είναι η σειρά μας να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και την τιμή που δείχνετε στην πορεία της», αναφέρονται ακόμα σε εκείνη την ανάρτηση που έγινε λίγο πριν την έναρξη των Αγώνων στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Το Σάββατο (27/07), η εκπρόσωπος της Βραζιλίας -και δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια- φόρεσε τη μάσκα της, πήρε το ξίφο της και πήρε θέση να αγωνιστεί κόντρα στην εκπρόσωπο του Καναδά. Κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου η 38χρονη αθλήτρια έχασε τις αισθήσεις της. Η ομάδα της έσπευσε να τη βοηθήσει και ενώ όλοι περιμέναν ότι θα εγκατέλειπε, εκείνη επέστρεψε στη «μάχη» και ολοκλήρωσε τον αγώνα. Η ήττα δεν έχει σημασία.

Η πολύπειρη ξιφομάχος έδωσε αργότερα συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό και παραδέχτηκε ότι ο πόνος που αισθάνθηκε ήταν τεράστιο, αφόρητος. «Ένιωθα ότι το σώμα μου δεν μπορούσε να κινηθεί και ότι είχα δικαίωμα μόνο σε ένα διάλειμμα 5 λεπτών. Η ολοκλήρωση του αγώνα φαινόταν αδύνατη».

Όταν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους, η Μοεοχάουζε αποκάλυψε ότι έχει όγκο στον κόκκυγα (καλοήθη) και ότι το γνωρίζει από τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, δεν επέλεξε να κάνει χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του καθώς ήθελε πολύ να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη φορά.

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και τώρα θα ακολουθήσει τουλάχιστον ένας μήνας ανάρρωσης.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]