Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσό για τις ΗΠΑ στο ομαδικό ενόργανης γυμναστικής γυναικών

Newsroom
simone_biles

bet365

Απόλυτες νικήτριες ήταν οι αθλήτριες των ΗΠΑ στο ομαδικό γυναικών της ενόργανης γυμναστικής, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με τη Σιμόν Μπάιλς να... λάμπει στην προσπάθειά τους.

Με... περίπατο μετέτρεψαν το δρόμο προς το χρυσό μετάλλιο οι αθλήτριες των ΗΠΑ στην ενόργανη γυμναστική των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου με συγκομιδή 171.296 βαθμούς.

Στην προσπάθεια αυτή ξεχώρισε η Σιμόν Μπάιλς, η οποία κατέκτησε το 5ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο επιστρέφοντας στην κορυφή μετά τα 4 χρυσά στους Αγώνες του Ρίο, καθότι στο Τόκιο είχε πάρει το αργυρό στο ομαδικό και το χάλκινο στη δοκό ισορροπίας.

Οι Αμερικανίδες ήταν εξαιρετικές σε όλα τα προγράμματά τους, πήραν απ’ τον πρώτο κύκλο ασκήσεων το προβάδισμα και σφράγισαν το χρυσό μετάλλιο με την εκπληκτική εμφάνιση της Μπάιλς στις ασκήσεις εδάφους, όπου συγκέντρωσε 14.666 βαθμούς.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιταλίδες που έκαναν εξαιρετικές εκτελέσεις στις ασκήσεις τους, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν ξανά οι Βραζιλιάνες κατακτώντας το χάλκινο. Στον αντίποδα, απογοήτευσε η ομάδα της Κίνας που αν και ήταν απ’ τα φαβορί για τα μετάλλιο κατετάγη μόλις στην 6η θέση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα