Πετρούνιας στο Gazzetta: «Σκέφτομαι μόνο την πρώτη θέση, έχω αδυναμία στον Τεντόγλου και ελπίδες για το μπάσκετ» (vid)

Πηνελόπη Γκιώνη
πετρουνιασ

bet365

Αισιόδοξος και σίγουρος, έτσι εμφανίζεται ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την επίσημη προπόνησή του λίγο πριν τον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων αποκαλύπτοντας στο Gazzetta τους στόχους τους, τους αντιπάλους του αλλά και τις προβλέψεις του για τα μετάλλια της ελληνικής ομάδας.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Αισιόδοξος, χαμογελαστός και με πολλή αυτοπεποίθηση, ο Λευτέρης Πετρούνιας αποχώρησε από την Bercy Arena μετά το podium training όντας απόλυτα έτοιμος για τη μάχη που θα ακολουθήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο «άρχοντας» των κρίκων θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες με στόχο το τρίτο διαδοχικό του βάθρο και οι βασικές σκέψεις του, λίγο πριν την έναρξη των Αγώνων, είναι πέρα για πέρα θετικές, όπως είπε στο Gazzetta:

«Φεύγω από την αρένα με πολύ θετικά συναισθήματα. Η Bercy arena είναι από τα αγαπημένα μου γήπεδα, έχω κάνει φανταστικούς αγώνες εδώ και πολύ καλές εκτελέσεις. Τα όργανα με βολεύουν πάρα πολύ. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα σε τρεις μέρες.

Είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τον κόουτς ότι άμα κολλήσω την προσγείωση θα κεράσει, μετά το podium. Τελικά δεν την κόλλησα. Έγινε ένα debate ότι μπήκε πολύ κοντά στο στρώμα και με ενόχλησε και γι΄ αυτό έκανα βήμα αλλά κατά ήταν ένα τέλειο πρόγραμμα αυτό που έκανα. Στον προκριματικό έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να μπει, οπότε θα προσγειωθώ καλά. Είμαι πολύ happy με τη σημερινή εκτέλεση. Μπήκαμε και κάναμε ακριβώς αυτό που θα γίνει και στον προκριματικό, γιατί αγωνίζομαι πρώτος. Οπότε μπήκα και έκανα το no touch warm up, δηλαδή είχα ετοιμαστεί 100% από μέσα. Μπήκα, είδα λίγο τα φώτα και κατευθείαν, χωρίς καμία επαφή, μπήκα στο καινούργιο όργανο, που αυτό θέλει εμπειρία, και ήθελα να το δοκιμάσω σήμερα για να μπορώ να είμαι ΟΚ μεθαύριο και να μην έχω κανένα άγχος. Και πήγε πολύ καλά!».

 

«Όλοι μιλάνε για τη μεγαλύτερη μάχη κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Αν μη τι άλλο, ο Πετρούνιας έχει καταφέρει να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων του αφού σε κάθε μεγάλη διοργάνωση ανταποκρίνεται πάντα στις προσδοκίες και όλοι γνωρίζουν πως ένα μετάλλιο γράφει πάνω το όνομά του. Ωστόσο, και αυτή τη φορά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο Έλληνας πρωταθλητής αναλύει στο Gazzetta τον ερχόμενο τελικό:

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω ανταγωνισμό. Είναι ένας Κινέζος τον οποίο τον έχει ξαναδεί ο κόσμος, ο Λιού Γιανγκ, και είναι κι άλλος ένας Κινέζος τον οποίο δεν τον έχει ξαναδεί ο κόσμος. Δεν τον έχω ξαναδεί ούτε εγώ, δεν έχουμε ξανακάνει τελικό. Είναι πολύ καλός. Η Κίνα πάντα κατεβάζει δύο πολύ καλούς αθλητές. Υπάρχει κι ένας Γάλλος ο οποίος είναι μέσα στην έδρα του, ο Σαμίρ, που είμαστε 15 χρόνια φίλοι και φυσικά και ο Τούρκος, ο Αζίλ. Αυτοί, κατά τη δική μου άποψη, είναι η πιο κοντινοί. Είμαστε πέντε άτομα για τρία μετάλλια. Ο πιο ψύχραιμος θα είναι στο βάθρο, ο πιο καλός θα είναι στην πρώτη θέση.

Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο από την πρώτη θέση. Και όταν έβγαινα πέμπτος στην Ευρώπη, την πρώτη θέση σκεφτόμουν και μετά από επτά ευρωπαϊκά και τρία παγκόσμια, την πρώτη θέση σκέφτομαι. Πάντα σκεφτόμουν την πρώτη θέση και δεν αναιρώ την αξία της δεύτερης και τρίτης θέσης αλλά μόνο αυτό είναι στο μυαλό μου. Όλοι μιλάνε στον κόσμο της γυμναστικής για τη μεγαλύτερη μάχη κρίκων σε τελικό όλων των εποχών, γιατί είμαι πάρα πολλά χρόνια αντίπαλος με τον Γιανγκ, μένει να το δείξει ο χρόνος».

«Έχω μια αδυναμία στον Μίλτο και μεγάλες ελπίδες για την Εθνική μπάσκετ»

Δεν θα γινόταν να μην ζητήσουμε από τον έμπειρο Πετρούνια μία μικρή πρόβλεψη για τα μετάλλια της Ελλάδας σε αυτή τη διοργάνωση, με τον ίδιο να μην κρύβει τη συμπάθειά του προς τον Μίλτο Τεντόγλου ενώ μίλησε και για όλους τους υπόλοιπους συναθλητές του που θα ήθελε πολύ να δει πάνω στο βάθρο:

«Θέλω να πάει πολύ καλά ο (Στέφανος) Ντούσκος αλλά δεν ξέρω καθόλου από κωπηλασία. Είμαι big fan of flying Miltos (σ.σ. Μίλτος Τεντόγλου) δεν το συζητάμε. Θέλω να τους πατήσει όλους κάτω. Έχω μεγάλες ελπίδες για την Εθνική μπάσκετ, νομίζω πως είναι στο καλύτερο με το καλύτερο ρόστερ που θα μπορούσε να έχει. Κατερίνα (Στεφανίδη) σταθερή αξία, ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει. Μανόλο είναι στα πολύ καλά του. Θεωρώ πως θα έχουμε και κάποιες εκπλήξεις, η Τελτσίδου!

Έχουμε και άλλους πολύ καλούς αθλητές που μπορεί να ανέβουν στο βάθρο αλλά αυτά τα ονόματα που είπα και θέλω και εύχομαι και ελπίζω να πάρουν μετάλλιο. Συν το πόλο, μην ξεχνάμε το πόλο, είναι ισχυρή δύναμη. Θέλω να μπουν στα μετάλλια. Έχω μια αδυναμία στον Μίλτο, δεν την κρύβω. Από εκεί και πέρα εύχομαι όλοι οι Έλληνες να πάρουν μετάλλιο!».

@gazzetta.gr Ο Λευτέρης Πετρούνιας προβλέπει κι εύχεται μετάλλια για την Ελλάδα! #gazzettagr #petrounias #fyp #foryoupage #fy #olympics ♬ πρωτότυπος ήχος - gazzetta.gr

Το στοίχημα με τον Τεντόγλου

Και, για το τέλος, έμεινε ένα στοίχημα με τον Μίλτο Τεντόγλου...

Ο προκριματικός αγώνας του Λευτέρη Πετρούνια είναι προγραμματισμένος για τις 27 Ιουλίου το πρωί ενώ ο τελικός των κρίκων για τις 4 Αυγούστου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα