Πετρούνιας στο Gazzetta: «Αγωνίστηκα με σκισμένο λουράκι και έλεγα ο Θεός και η ψυχή του, καθόλου ευχαριστημένος»

πετρουνιας

bet365

Με σκισμένο λουράκι και με τον αγώνα να έχει «τρέξει», αγωνίστηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν εμφανίστηκε ευχαριστημένος στη μεικτή ζώνη, μετά τον προκριματικό του αγώνα στους κρίκους των Ολυμπιακών Αγώνων, μιας και δεν έκανε την εμφάνιση που ήθελε ενώ όλη του η μέρα είχε κυλήσει με προβλήματα.

Μιλώντας στο Gazzetta, λίγο μετά τον αγώνα του στον οποίο συγκέντρωσε 14.800 βαθμούς, εξήγησε πως προέκυψαν αρκετά στραβά στον δρόμο του σήμερα μέχρι να βγει στον αγωνιστικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως του κόπηκε το λουράκι το οποίο κρατάει κατά τη διάρκεια του προγράμματός του και που αν κοπεί μπορεί να οδηγήσει σε πολύ άσχημο ακηνικό.

«Να προπονείσαι όλο τον χρόνο για να σου πάει στραβά το 20λεπτο που θέλεις»

«Ξεκινά το ζέσταμα και βλέπω σκίσιμο στο λουράκι. Σκίσιμο στο λουράκι σημαίνει ότι άμα φύγεις… Γιατί εγώ δεν κρατάω τον κρίκο, κρατάω τα λουράκια μου. Σε λουράκι δύο εβδομάδων τώρα. Ζορίστηκα λίγο. Αγωνίστηκα με το σκισμένο λουράκι και έλεγα ο Θεός και η ψυχή του. Δεν είχα άλλο μαζί μου, που να περιμένω πως το δύο εβδομάδων λουράκι θα σκιστεί.

Μετά το άλλο τρελό που έγινε… Στο podium training ο Ιορδανός αθλητής που έκανε ίππο, και τον είχα βάλει σημάδια για μένα γιατί ήταν στο rotation πριν, είχε αγωνιστεί στις 12:35. Ξέρεις τι ώρα μπήκε σήμερα; 12:10. 12:10 εγώ ετοιμαζόμουν ακόμη. Ξαφνικά τον είδα και λέω πρέπει να μπω! Έτρεξε ο αγώνας, γι΄αυτό το είχαμε κάνει το podium όμως για να ξέρουμε τις ώρες. Κι επειδή ασχολιόμασταν με το λουρί, ξαφνικά βλέπω τον Ιορδανό να κάνει ήδη ίππο. Έκανα μία έξοδο στον αέρα, βρίζοντας… Να προπονείσαι όλο τον χρόνο για να σου πάει στραβά το 20λεπτο που θέλεις», δήλωσε μιλώντας στο Gazzetta.

«Έκανα δύο λάθη, ο σκοπός μου είναι άλλος εδώ όχι ο τελικός»

Αυτή τη στιγμή ο Πετρούνιας βρίσκεται στην πρώτη θέση των κρίκων όμως θα χρειαστεί να περιμένει ως το βράδυ για να σφραγίσει την πρόκρισή του. Παρ’ όλα αυτά, όλα είναι υπολογισμένα από τον ίδιο και ξέρει τι να περιμένει. Γι’ αυτό, βέβαια, δεν είναι και καθόλου ευχαριστημένος:

«Αν υποθέσουμε ότι θα περάσουν όλοι οι καλοί, ότι θα με περάσουν οι δύο Κινέζοι, ο Γάλλος, και ο Τούρκος; Να μπω πέμπτος. Δεν μπορώ να βγω εκτός πιστεύω, 14.800 είναι ασφαλές για κρίκους.

Έκανα δύο λάθη. Από την έξοδο πάω στους 15.100 βαθμούς και από το κούνημα που πήρα σε μία κατακόρυφο, στη μέση του προγράμματος, πάω στο 15.3. Αυτά έχω κάνει στον Άγιο Κοσμά, αφού τα εκτελώ εδώ σημαίνει πως ήρθα να τα κάνω κι εδώ.

Αν είμαι ευχαριστημένος που μπαίνω στον τελικό, ναι οκ. Άλλοι ονειρεύονται να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμείς… Το καταλαβαίνω αλλά εμένα ο σκοπός μου είναι άλλος. Δεν μπορώ να πω ότι το ζήσαμε και μπράβο που είμαι στον τελικό, είμαι εδώ για κάτι συγκεκριμένο».

Ο τελικός των κρίκων ανδρών είναι προγραμματισμένος για τις 4 Αυγούστου.

@Photo credits: INTIME, ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα