Ολυμπιακοί Αγώνες, Μπάιλς: «Eίμαι τόσο υπερήφανη για τη Σιμόν»

Newsroom
simon

bet365

Η Σιμόν Μπάιλς επικράτησε στον τελικό του σύνθετου ατομικού γυναικών στο ολυμπιακό τουρνουά της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, η αθλήτρια μετά τον θρίαμβό της προέβη σε κάποιες δηλώσεις αναφορικά με το ζήτημα τις ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε.

Η Σιμόν Μπάιλς κατέκτησε το έκτο χρυσό Ολυμπιακό της μετάλλιο, και το δεύτερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έχοντας συνολικά στη συλλογή της εννέα ολυμπιακά μετάλλια. Στο Ρίο είχε κατακτήσει τέσσερα χρυσά κι ένα χάλκινο στη δοκό ισορροπίας, ενώ στο Τόκιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό και το χάλκινο στη δοκό ισορροπίας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η αθλήτρια είχε αποσυρθεί από αρκετά αγωνίσματα εξαιτίας θεμάτων που αφορούσαν την ψυχική της υγεία τα οποία έθιξε σε δηλώσεις της μετά την κυριαρχία της.

Η 27χρονη αθλήτρια μετά προχώρησε σε κάποιες πολύ σημαντικές τοποθετήσεις για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που είναι γνωστό πως αντιμετώπιζε: «Ξέρετε, είναι τρελό ότι πριν από μερικά χρόνια, πριν από το Τόκιο, ήμουν τόσο τυχερή με την καριέρα μου και πήγα στο Τόκιο και ήμουν τόσο νευρική μήπως πληγωθώ, σωματικά, που κάπως παραμέλησα την ψυχική μου υγεία».
Η χρυσή ολυμπιονίκης συνέχισε αναφέροντας :«Η ψυχική υγεία, νομίζω ότι είναι πιο δύσκολη από την σωματική υγεία, γιατί κάθε φορά που πηγαίνεις στο γιατρό και έχεις σωματική τραυματισμό, σου λένε θα χρειασθείς μεταξύ τριών και έξι εβδομάδων ή μεταξύ τριών κι έξι μηνών για αποθεραπεία. Πλέον ακολουθώ την ψυχοθεραπεία με θρησκευτική ευλάβεια κάθε Πέμπτη. Αλλά και όποτε το χρειάζομαι, όπως όταν αγωνίζομαι σε μεγάλες διοργανώσεις. Βλέποντας πόσο έχω μεγαλώσει, ακόμη και από το Τόκιο, αλλά και από τότε που ήμουν 19 ετών στο Ρίο, είναι καταπληκτικό γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν ξανά στην παγκόσμια σκηνή. Και είμαι τόσο υπερήφανη για την Σιμόν, για την σκληρή δουλειά της και που δεν τα παράτησε ποτέ».

Η Σιμόν Μπάιλς μετά την κατάκτηση της κορυφής στην ενόργανη γυμναστική ,οκτώ χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου της Ολυμπιακού τίτλου στο σύνθετο άλμα στο Ρίο κατάφερε να γίνει η τρίτη γυναικά στην ιστορία που κερδίζει το χρυσό μετάλλιο του αθλήματος περισσότερες από μία φορά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα