Η εθνική ομάδα γυναικών με φόντο τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2025

Newsroom
Η εθνική ομάδα γυναικών με φόντο τα προκριματικά του παγκοσμίο πρωταθλήματος 2025

bet365

Η εθνική ομάδα γυναικών άρχισε την προετοιμασία της για τα παιχνίδια με τη Μεγάλη Βρετανία και τη Λιοθουανία στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2025

Η προετοιμασία των παικτριών της εθνικής ομάδας χάντμπολ γυναικών εν όψει της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025 άρχισε στο γυμναστήριο «Γ. Χαλκίδης» της Νίκαιας, υπό τις οδηγίες των Ομοσπονδιακών προπονητών Μενέλαου Δανήλου και Χρήστου Τζουβάρα.

Πρόβλημα προέκυψε με την Χρήστα Στουγιαννίδου που παρότι έκανε προπόνηση, μετά την ιατρική γνωμάτευση θα μείνει εκτός δράησης για δέκα ημέρες, λόγω μιας κύστης που την ταλαιπωρεί. Εκτός βρίσκονται επίσης οι Τσάκαλου και Ζυγούρα λόγω τραυματισμού και η Κωστοπούλου για επαγγελματικούς λόγους.

Η προετοιμασία άρχισε με 12 παίκτριες, ενώ την Τρίτη (22/10) θα ενσωματωθούν και οι Χατζηπαρασίδου, Ανδρίτσου, Κουλούρη, Αργυροπούλου, Γκάτζιου, ενώ η Αμβροσιάδου έχει ίωση και η συμμετοχή της στην προετοιμασία, αλλά και τους αγώνες είναι αμφίβολη.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας θα αναχωρήσει την Παρασκευή (25/10) για τη Λιθουανία, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Μ. Βρετανία (26/10, 16:00) και τη Λιθουανία (27/10, 16:00) στον 1ο προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης.

 

Στις κλήσεις συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια η τερματοφύλακας Νίκη Ράτσικα που αγωνίζεται για 4η σεζόν στην Ιταλία, ενώ η δεύτερη αθλήτρια που αγωνίζεται στο εξωτερικό η Βάσια Γκάτζιου, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας σκοράρει 10 γκολ με τη Νέκαρσουλμ στο κυριακάτικο ματς στη γερμανική Μπουντεσλίγκα.


Μάγδα Κεπεσίδου (διεθνής τερματοφύλακας): «Θέλουμε την πρόκριση στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η βασική μας αντίπαλος είναι η Λιθουανία, την οποία θα αντιμετωπίσουμε στην έδρα της. Είναι μια ομάδα στα μέτρα μας και πιστεύω θα δώσουμε μεγάλη μάχη. Πιστεύουμε ότι αυτά τα ματς θα μας βοηθήσουν, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το μεγάλο μας στόχο που είναι τα προκριματικά του EURO 2026».

Νίκη Ράτσικα (διεθνής τερματοφύλακας): «Είμαι χαρούμενη που επέστρεψα στην Εθνική ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλήτρια η κλήση στην Εθνική. Βλέπω ένα σύνολο και ανανεωμένο και βελτιωμένο σε σχέση με την τελευταία φορά. Αυτό με κάνει αισιόδοξη για τους αγώνες που έρχονται. Στην Ιταλία το πρωτάθλημα είναι πιο ισορροπημένο από την Ελλάδα, πολλές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και αυτό δημιουργεί έναν ανταγωνισμό. Επίσης σημαντικό για την Εθνική τους ομάδα είναι ότι υπάρχει περιορισμών 3 ξένων αθλητριών σε κάθε ομάδα».

Οι 19 αθλήτριες που κλήθηκαν στην προετοιμασία είναι οι: Αργυροπούλου, Κερλίδη, Τσικνάκη, Μεντεσίδου, Σεβδίλη, Κουλούρη (ΠΑΟΚ), Μ. Κουκμίση, Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Στουγιαννίδου (ΟΦΝ Ιωνίας), Χατζηπαρασίδου, Ανδρίτσου, Αμβροσιάδου (Αναγέννηση Άρτας), Ζενέλι, Σαμολαδά, Ψαριώτη (ΑΕΚ), Πατρώνη (ΓΑΣ Καματερού), Γκάτζιου (Νέκαρσλουμ- Γερμανία), Ράτσικα (ASD Pallamano- Ιταλία).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα