Ολυμπιακοί Αγώνες: Μετά από 12 χρόνια κατάκτησε το χρυσό η Νορβηγία

Newsroom
norway

bet365

Η Νορβηγία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο γυναικείο τουρνουά χάντμπολ των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Σκανδιναβές νίκησαν την -«οικοδέσποινα» και κάτοχο του τίτλου- Γαλλία στον τελικό της διοργάνωσης με 29-21 και πανηγύρισαν τον τρίτο τίτλο της iστορίας τους, μετά το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο.

H Νορβηγία ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από 12 χρόνια, επικρατώντας της Γαλλίας με 29-21 στον τελικό του χάντμπολ γυναικών.

Αγωνιστικά η Γαλλία ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση βρίσκοντας προβάδισμα τριών τερμάτων (3-0). Βέβαια, η Νορβηγία είχε άμεσες απαντήσεις, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 4-4 για να περάσει στη συνέχεια μπροστά στο σκορ με 14-12 λίγο πριν το τέλος του πρώτο ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης οι Σκανδιναβές πήραν τρία τέρματα διαφορά από την Γαλλία (16-13) και με το πέρας του χρόνου ολοένα και διεύρυναν το προβάδισμά τους (21-15). Οι «τρικολόρ» προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς και με δικό τους 3-0 μείωσαν σε 24-20 στο 54΄, αλλά η Νορβηγία έκοψε τη... φόρα των γηπεδούχων, καθώς με σερί 4-0 προηγήθηκε 28-20, 1:21 πριν τη λήξη του αγώνα.

Νωρίτερα η Δανία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, καθώς επιβλήθηκε 30-25 της Σουηδίας (ημίχρονο 15-13) στον αγώνα για την τρίτη θέση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα