Ολυμπιακοί Αγώνες: Μετάλλιο μετά από 16 χρόνια για τις ΗΠΑ στο πόλο ανδρών

Newsroom
waterpolo_usa

bet365

Οι ΗΠΑ πήραν την νίκη στα πέναλτι (11-8) του μικρού τελικού των ανδρών στο πόλο κόντρα στην Ουγγαρία και κατέκτησε μετάλλιο μετά από 16 χρόνια.

Ιστορική ημέρα για τις ΗΠΑ στο πόλο ανδρών, καθώς κατέκτησαν το πρώτο του μετάλλιο μετά από 16 χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες επικρατώντας της Ουγγαρίας στα πέναλτι με 11-8 (8-8 κ.δ).

Με εξαιρετική άμυνα και τον τερματοφύλακα Αντριαν Γουάινμπεργκ σε σπουδαία ημέρα, οι Αμερικανοί προηγήθηκαν 4-2 στα μέσα της δεύτερης περιόδου και θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει και μεγαλύτερη διαφορά, αν ήταν πιο εύστοχοι στον παίκτη παραπάνω. Η Ουγγαρία αντέδρασε με σερί 3-0 και προσπέρασε (5-4) στο τρίτο οκτάλεπτο.

Παρότι έχασαν τον Μάρτον Βάμος με τρεις ποινές, προτού καν ολοκληρωθεί το τρίτο οκτάλεπτο, οι Μαγυάροι με νέο σερί 3-0 πήραν προβάδισμα 8-6, 3:22 πριν τη λήξη. Ομως, οι παίκτες του Ντέγιαν Ουντόβισιτς βρήκαν λύσεις στον παραπάνω με Μπόουεν και Ντάουμπε, ισοφάρισαν σε 8-8 και έστειλαν τον «μικρό» τελικό στα πέναλτι.

Οι ΗΠΑ είχαν 3/3 με Ντάουμπε, Ιρβινγκ και Μπόουεν, σε αντίθεση με τους Ούγγρους που είχαν τρεις άστοχες εκτελέσεις, και πανηγύρισαν με την ψυχή τους το χάλκινο μετάλλιο

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-1, 2-2, 2-3

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα