Έρχεται εξηλεκτρισμένο το νέο Peugeot 308

Έρχεται εξηλεκτρισμένο το νέο Peugeot 308
Η Peugeot συνεχίζει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της με το νέο 308, το οποίο διαθέτει δύο υβριδικές εκδόσεις.

Η Peugeot διανύει μια ιδιαίτερη περίοδο όπου ο εξηλεκτρισμός αποτελεί την κύρια στρατηγική της. Μάλιστα στο 2021 το 70% της γκάμας της θα αποτελείται από υβριδικούς-επαναφορτιζόμενα κινητήρια σύνολα. Το 2022, η γαλλική φίρμα θα επιστρέψει στο Λε Μαν με το νέο της υβριδικό αγωνιστικό 9X8 Le Mans Hypercar.

To νέο προφίλ είναι εξηλεκτρισμένο

Tο νέο Peugeot 308 θα εφοδιάζεται στο λανσάρισμα του με δύο plug-in hybrid κινητήρες, συμπληρώνοντας έτσι την ήδη πλούσια γκάμα των εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Αρχικά το 308 Hybrid 225 e-EAT8 d, αποδίδει συνολικά 225 ίππους και συνδυάζει έναν κινητήρα Pure Tech 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 81kW με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο e-EAT8.

Η έκδοση Hybrid180 e-EAT8 είναι σχετικά πιο αδύναμη και διαθέτει έναν κινητήρα Pure Tech 150 ίππων που συνδυάζεται με τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα των 81kW. Η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα είναι στα 60 χλμ.

Ο εξηλεκτρισμός της Peugeot ξεκίνησε το 2018 με το λανσάρισμα του e-208 κι έκτοτε άλλα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Στο πρώτο 5μηνο του 2021 η Peugeot είναι ο δεύτερος σε πωλήσεις κατασκευαστής στην Ευρώπη και τρίτος σε πωλήσεις εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Peugeot 308 SW

Η CEO της Peugeot, Λίντα Τζάκσον δήλωσε: «Ο εξηλεκτρισμός βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής που εμείς ονομάζουμε "PowerofChoice",η οποία δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να επιλέξει είτε ένα μοντέλο με συμβατικό κινητήρα, ή μία εξηλεκτρισμένη έκδοση, ανάλογα με τις δικές του ανάγκες. Οι εξαιρετικές επιδόσεις των πωλήσεων των εξηλεκτρισμένων μας μοντέλων, μας δείχνουν ότι στην Ευρώπη αυτή η στρατηγική αποδίδει καρπούς. Σε διεθνές επίπεδο, ακόμα και οι αγορές όπου ο εξηλεκτρισμός βρίσκεται στα αρχικά του στάδια, θα χρησιμοποιήσουμε το χαρτοφυλάκιο των ηλεκτροκίνητων μοντέλων μας για να ξεχωρίσουμε ως καινοτόμος, premium και fullliner μάρκα. Όπου κι αν είμαστε, θέλουμε να παίζουμε το ρόλο ενός πραγματικού μοχλού προόδου».Peugeot 308 SW

Αξίζει να σημειωθεί πως το πανελλαδικό δίκτυο διανομέων της Peugeot είναι πλήρως εξηλεκτρισμένο από το τέλος του 2019, με 55 σημεία φόρτισης αλλά και με διαθέσιμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υβριδικές εκδόσεις για δοκιμαστική οδήγηση.

Μέχρι το 2023, το 85% των μοντέλων της Peugeot θα είναι εξηλεκτρισμένα, ενώ το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 100% μέχρι το 2025 στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!