Έρχονται αλλαγές στους Αγώνες Sprint

Έρχονται αλλαγές στους Αγώνες Sprint
H Formula 1 ετοιμάζει μια σειρά από αλλαγές στους Αγώνες Sprint, ώστε να βελτιωθεί το θέαμα και να εδραιωθεί ο θεσμός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Formula 1 στο 2021 θέσπισε τους Αγώνες Sprint που τοποθετήθηκαν σε τρία συνολικά αγωνιστικά τριήμερα. Οι δύο πρώτοι έγιναν στα GP Μ. Βρετανίας και GP Ιταλίας, όμως δεν κέρδισαν την προτίμηση των οδηγών, με αρκετούς να κατακρίνουν το σύστημα αυτό. Ο τελευταίος Αγώνας Sprint θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του GP Βραζιλίας.

Επιπλέον, επίσημη έρευνα της Formula 1 έδειξε πως μόλις το 6,7% των οπαδών πιστεύει ότι οι Αγώνες Sprint βελτιώνουν το θέαμα. Όμως παρά την έντονη κριτική των οπαδών και τη μη προτίμηση του κοινού, το σπορ θέλει να έχει 6 Αγώνες Sprint το 2022.

Η τελική απόφαση για το ποιοι αγώνες θα περιλαμβάνουν το F1 Sprint δεν έχει παρθεί, όμως οι κανονισμοί θα εξελιχθούν αλλά δεν θα αλλάξουν όπως επιβεβαιώνει ο αγωνιστικός διευθυντής του σπορ, Ρος Μπρον.

Μιλώντας σε επιλεγμένα μέσα, ο Μπρον αποκάλυψε νέες πληροφορίες για τους Αγώνες Sprint. «Έχουμε καταρχήν συμφωνία με τις ομάδες για έξι Αγώνες Sprint το 2022. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν ως τότε και η άποψή μας είναι πως πρέπει να κάνουμε προοδευτικά βήματα αλλά όχι επαναστατικά. Πρέπει να δούμε το αντίκτυπο των νέων μονοθεσίων. Είμαστε ιδιαίτερα συντηρητικοί με το νέο μονοθέσιο. Είμαστε ευχαριστημένοι με το πρότζεκτ των Αγώνων Spint και ευχαριστημένοι που το δοκιμάζει η Formula 1».

F1 Sprint

Εν συνεχεία, ο Μπρον προανήγγειλε αλλαγές στους Αγώνες Sprint από το 2022. «Δίχως αμφιβολία συζητάμε με τις ομάδες το πώς θα κάνουμε τα Σάββατα πιο απαιτητικά. Είμαι αισιόδοξος πως τα νέα μονοθέσια θα βοηθήσουν αρκετά, διότι έχουν τη δυνατότητα να έχουμε κλειστές μάχες. Επιπλέον συζητάμε πως μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερα βραβεία για το Σάββατο, ώστε να έχουν λόγο οι οδηγοί να πιέζουν περισσότερο. Πιστεύω πως τα αντίστροφα grid θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά μπορώ να πω. Αλλά πιστεύω πως είναι επίσης υπερβολικό. Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν πέσει στο τραπέζι. Δεν αρέσει το γεγονός πως δεν δίνεται η pole position στις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτό είναι μέσα στην ατζέντα μας. Το όνομα του event επίσης θέλουμε να το αλλάξουμε. Επίσης το πώς θα μοιράζονται οι βαθμοί θα δίνει επιπλέον κίνητρο στους οδηγούς».

Τέλος, ο Μπρον αναφέρθηκε στο γεγονός πως δεν πρέπει οι Αγώνες Sprint να επηρεάζουν σημαντικά το Πρωτάθλημα, αλλά θα παίζουν το δικό τους ρόλο σε αυτό. Ωστόσο παρά την κριτική των οδηγών και του κοινού, η στάση του Μπρον και της Formula 1 είναι πως οι Αγώνες Sprint έχουν αφήσει ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!