Η Red Bull ετοιμάζει καταγγελία για την αεροτομή της Mercedes

Η κόντρα μεταξύ της Mercedes και της Red Bull στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 εντείνεται ολοένα και περισσότερο. Η γερμανική ομάδα ζήτησε επανεξέταση του συμβάντος ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον στον 48ο γύρο του GP Βραζιλίας, όμως οι αγωνοδίκες απέρριψαν το αίτημα.
Τώρα από τη μεριά της η Red Bull απειλεί πως θα καταγγείλει την πίσω αεροτομή της Mercedes. Η αυστριακή εταιρεία πιστεύει πως το κάτω μέρος του οριζόντιου τμήματος της πίσω αεροτομής στις ευθείες και σε ταχύτητα άνω των 260 χλμ/ώρα κάμπτεται με αποτέλεσμα να μειώνεται η αντίσταση του αέρα και να αυξάνεται η τελική ταχύτητα.
Μετά την απόφαση των αγωνοδικών για το συμβάν στη Βραζιλία, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ μίλησε για την πρόσθεση της ομάδας του. «Αν δούμε το ίδιο φαινόμενο, τότε θα καταγγείλουμε τη Mercedes. Έχει μικρότερη επίπτωση εδώ, όμως είδαμε από την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών μεγάλη διαφορά στην τελική ξανά, όμως στη Τζέντα και στο Άμπου Ντάμπι υπάρχει η περίπτωση πως το μονοθέσιό τους θα είναι ασυναγώνιστο», δήλωσε ο Βρετανός στο SkySports.
Επιπλέον, ο Χόρνερ τόνισε πως η Mercedes άλλαξε το σχεδιασμό της μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. «Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι κανονισμοί. Φυσικά είχαμε τις τεχνικές οδηγίες μετά το Αζερμπαϊτζάν που έπαιξε ρόλο. Πιστεύω πως αυτό που γίνεται τώρα είναι πιο προηγμένο, ο τρόπος που λειτουργεί είναι τόσο μυστικός που ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ δύσκολο να το εντοπίσεις στην κάμερα. Όμως από την Ουγγαρία και μετά και ειδικά στα τελευταία δύο Grand Prix, η τελική τους ταχύτητα είναι απίστευτη. Αυτό μας προβληματίζει. Γι’αυτό ο Άντριαν Νιούι έχει κάνει συζητήσεις με την FIA».
H Formula 1 είναι μόλις τρεις αγώνες πριν το τέλος της φετινής χρονιάς, με τη διαφορά στο Πρωτάθλημα Οδηγών να είναι μόλις στους 14 βαθμούς υπέρ του Φερστάπεν.
Image credit: Mercedes-AMG
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!
V for Vlepw Bala II
Υπάρχει εκμετάλλευση της mercedes στον κομμάτι της αεροελαστικής στο κάτω τμήμα της πίσω αεροτομής. Αυτό της επιτρέπει την κίνηση του κάτω τμήματος όταν είναι κλειστό το drs και άρα μείωση της οπισθέλκουσας και αύξηση τελικής ταχύτητας. Κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται και εφόσον το κυνηγήσει η redbull η mercedes θα τιμωρηθεί. Το ερώτημα είναι τι είδους αισθητήρια θα τοποθετήσει η FIA για την μέτρηση των μετατοπίσεων ;
F1 motorsport
Καταλαβα. Ο κόσμος πλέον ασχολείται με τις ποινές και τα εξωαγωνιστικά παιχνίδια των χαϊδεμένων ομάδων red bull & Mercedes , με τις ποινές που δόθηκαν και δεν δόθηκαν και φόρμουλα 1 δεν. Για αυτό μειώθηκε το ενδιαφέρον του κόσμου για το σποτ και για αυτο κινδυνεύει να πεθάνει ολοκληρωτικά , αφού αφενος ασχολούνται πλέον πολλοί φρου φρου που θεωρούν την εσωτερική γραμμή τα προσπεράσματα και τις μαχες , ποινές και αφετερου ασχολείται όχι τόσο με την μάχη αλλά με την ίντριγκα το κουτσομπολιό , το τι μαλλι έχει ο λιουις και εαν σκίστηκε το καλσόν Ε σορυ η φόρμα ήθελα να πω του λιουις ή του μαξ και χαλάρωσε η ζώνη ασφαλείας για να κρατηθεί η όμορφη σημαία της Βραζιλίας. Τρέλα με κορδέλα. Θα προτιμούσα άρθρα που να αναφέρουν όλα τα στατιστικά και δεδομένα των δοκιμαστικών χθες που παρά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά . Και οκ ας αφήσουμε τα δοκιμαστικά , γενικά για το τριήμερο μιλάω αλλά μάλλον κάποιοι εδώ οι δήθεν τρομεροί οπαδοί φόρμουλα 1 που βλέπουν μόνο τώρα λίγα χρονια το άθλημα και το μοντέλο να κάνει κύκλους απλά πρώτος σε σημείο να τον παίρνει ο ύπνος , να ασχολούνται αν ο Αυστριακός ή ο Γερμανός την έχει μεγαλύτερη....Ε εννοώ την αεροτομή ε μη Παει το μυαλο σας αμέσως στο πονηρό γιατί τελικά πολύ μπλα μπλα φρου φρου και από κοκο τίποτα ... εννοώ μαχες αγώνας.
Nasos
κινηση πανικου ξεκαθαρα.....προκλητικοι καθως δεν τιμωρηθηκε ο τουλιπας ενω επρεπε.
Independant
Εχει απόλυτο δίκιο η Red Bull. Σε όλο τον αγώνα η Mercedes είχε τεράστια διαφορά στις τελικές. Αυτό φαίνεται και από τις επίσημες μετρήσεις. Στο Speed Trap ο Hamilton είχε τελική τα 333.2 km/h μόλις 3.5km/h λιγότερα απο τον Σάινθ, 1.4 απο τον Ράικονεν, και 1.3 απο τον Αλόνσο. Βέβαια όλοι οι κλέβουν, εκτός απο την Red Bull. Επίσης στην τελική γραμμή, με DRS και ολα τα υπόλοιπα, πρώτος σε τελική ήταν ο Γκάσλυ με 344.6km/h, ο Χάμιλτον 13ος με 330.3km/h και ο Άγιος Μάξ μόλις τελευταίος με 321.7. Αθτό που πρέπει να κοιτάξει ο Χόρνερ είναι πως ο Άγιος Μάξ, στο intermediate 2 ήταν 9ος στις τελικές, με πρώτο τον Πέρεζ. Αλλά προφανώς ο Πέρεζ οδηγάει άλλη Reb Bull απο τον Άγιο Μάξ.
Lorem Ipsum
Δώστε το στην RBR. Μηδέν ποινές ακόμα κι όταν εξετάζονται τα αιτήματα και κρίνονται ένοχοι. Και 3 αγωνιστικές τιμωρίες η Μερσεντές μέχρι τώρα, πάνε για 4η...
Poppy Anne-Marie Makris2
Καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται.Πανικος λεγεται αυτος.Αλλα οπως λεει και ενας φιλος σε ενα σχολιο θρασος απιστευτο εχουν αντι να λενε και ευχαριστω που δεν τιμωρηθηκε ο Μαχ ζητανε και τα ρεστα.
Kaizoku Ou
Η red bull ίσως έχει δίκιο...μετά την διακοπή ο ρυθμός της mercedes έχει ξεφύγει σε βαθμό που δεν μπορεί να εξηγηθεί...στην Βραζιλία η διαφορά ήταν τεράστια, μπορεί και πάνω από 20 χλμ τελική από red bull...όλα αυτά μόνο από τον καινούργιο κινητήρα? Δεν το νομίζω.
Gianns G
Οπως έγινε και τις σεζον 2017 και 2018 που στο πρωτο μισο ηταν μπροστα η φερραρι αλλα στο δευτερο μισο ξαφνικα η μερσεντες δεν ειχε αντιπαλο !!
Ladislau Kubala Stecz
Μα η Red bull ειχε την μικροτερη τελικη σε αυτο το GP της φταει η Merc? Την μεγαλυτερη τελικη στην Βραζιλια την ειχε ο Gasly με AT και Honda egnige.
lonewolf33
Εδώ να πούμε ότι είδα τον γύρο 48 από το συμβάν στην Βραζιλία και ο Φερσταπεν είχε τελική 303 και ο Χάμιλτον 335!!Εντάξει είχε drs,είχε και slipstream αλλά εδώ μιλάμε για τεράστια διαφορα.Ειναι αδύνατον πλεον να κρατήσεις πίσω τις Μερσεντές αν μπούμε σε drs.Καλα κάνουν και φοβούνται στην Ρεντ Μπουλ γιατί αν δεν κερδίσουν μεθαύριο τα πράγματα γίνονται απίστευτα δύσκολα.Αν είναι όλα νόμιμα που μάλλον είναι μιλάμε για τρομερή βελτίωση από την Αυστρία και μετα για την ομάδα της Μερσεντές.