Συνεργασίες κορυφαίου επιπέδου για την Abarth

Συνεργασίες κορυφαίου επιπέδου για την Abarth
H Abarth, διατηρώντας το ίδιο πάθος από την ημέρα της δημιουργίας της από τον Κάρλο Άμπαρθ, προχωρά σε μια σειρά από συνεργασίες κορυφαίου επιπέδου που συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή οδηγική εμπερία.

Ο Κάρλο Άμπαρθ σε όλη την πορεία της ζωής του αναζητούσε πάντα τις καλύτερες επιλογές ώστε να εκπλήσσει δυσάρεστα τον ανταγωνισμό. Σήμερα, η μάρκα του «Σκορπιού» συνεχίζει πιστά την πορεία της πάνω στη φιλοσοφία του ιδρυτή της, επιλέγοντας για τα μοντέλα της προϊόντα από κορυφαίους στον τομέα τους προμηθευτές.

Η αναζήτηση των απόλυτων επιλογών για την Abarth δεν σταματά μόνο στα μηχανικά μέρη του συνόλου, αλλά φτάνει σε κάθε σημείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην απόδοση, την οδηγική αίσθηση και το στιλ, όπως ακριβώς θα ήθελε και ο Κάρλο Άμπαρθ. Τώρα, η ιταλική φίρμα αναλύει τους λόγους τους οποίους επέλεξε τους συνεργάτες της.

Abarth

Στον τομέα του τούρμπο, η Abarth ήθελε πάντα να ξεχωρίζει και γι'αυτό επέλεξε τις IHI και Garrett που διαθέτουν μάλιστα μακρά εμπειρία στους αγώνες. Είναι εκ των βασικών προμηθευτών της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις μονάδες τους να εφοδιάζουν και τον κινητήρα T-Jet της Abarth. Οι δύο αυτές εταιρείες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο μάλιστα στη δημιουργία του κινητήριου συνόλου της Abarth στα Πρωταθλήματα Formula 4 σε Ιταλία και Γερμανία. Η Abarth επέλεξε την ιταλική BMC εφοδιάζοντας τις κορυφαίες της εκδόσεις με φίλτρα αέρα που επιτρέπουν πιο ελεύθερη ροή του αέρα στο σύστημα εισαγωγής. Παράλληλα με την υψηλή τους απόδοση, τα φίλτρα της BMC προσφέρουν αντοχή και προστασία στον κινητήρα για μεγάλα διαστήματα, ακόμα και υπό συνθήκες πίεσης.

Abarth

To σύστημα εξαγωγής καυσαερίων παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην απόδοση των μοντέλων της Abarth. Έτσι, η ιταλική φίρμα συνεργάζεται με την Akrapovic της οποίας τα συστήματα είναι πλήρως συμβατά με το ενεργό σύστημα εξάτμισης της Abarth αποτελώντας μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική επιλογή σε σχέση με την κλασσική εξάτμιση υψηλής απόδοσης Record Monza της Abarth. Στον τομέα των φρένων η τεχνολογία έρχεται κατευθείαν από τη Formula 1. Για το λόγο αυτό η Brembo προμηθεύει με αεριζόμενους δίσκους που ξεπερνούν τα 300χλστ. σε διάμετρο και με διαφόρους τύπους από δαγκάνες, όπως τις τετραπίστονες που χρησιμοποιεί το συλλεκτικό νέο 695 Esseesse. Τέλος, στον τομέα των αναρτήσεων, η Koni επιλέχθηκε ώστε να προσφέρει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της, έχοντας ιστορία από το 1857.

Abarth

Στο εσωτερικό τώρα, η Abarth θέλησε να συνεργαστεί με τη Sabelt που δραστηριοποιείται διαρκώς σε αγώνες αυτοκινήτων. Τα σπορ καθίσματα και οι ζώνες ασφαλείας είναι η ειδικότητά της, ενώ στις διαθέσιμες επιλογές υπάρχουν τα καθίσματα από ανρθακόνημα. Η Alcantara κέρδισε την προσχή της Abarth και το γεγονός πως τα προϊόντα της είναι αποκλειστικά από συνθετικά υλικά, δηλαδή φιλικά προς το περιβάλλον, είναι η ιδανική λύση για να αντικαταστήσει το κλασικό δέρμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!