Σεμπαστιέν Λεμπ, ο πρωταθλητής των πρωταθλητών (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Σεμπαστιέν Λεμπ, ο πρωταθλητής των πρωταθλητών (vid)
Το Race of Champions επέστρεψε και ο μεγάλος τελικός ήταν υπόθεση δύο συνονόματων πολυπρωταθλητών.

Έπειτα από δύο χρόνια, το Race of Champions επέστρεψε και έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω του με τη συμμετοχή κορυφαίων οδηγών από όλο το φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρωταθλητές Formula 1, WRC, NASCAR, αστέρες του Indycar, του DTM, του WRX και φυσικά βετεράνους οδηγούς που άφησαν ιστορία.

Το φετινό ROC διεξήχθη για πρώτη φορά στη Σουηδία και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της περιοχής Πιτέα, στις οχθές της Βαλτικής Θάλασσας. Θερμοκρασίες που έπεφταν υπό του μηδενός, χιονοθύελλες και πάγος, έθεσαν τον πήχη ψηλά στους οδηγούς, με ορισμένους να μην έχουν οδηγήσει ξανά σε ανάλογες συνθήκες. Σε ένα ξεχωριστό event, στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στον Μίκαελ Σουμάχερ.

Έπειτα από μια συναρπαστική ημέρα γεμάτη μάχες, ο θρύλος του WRC, Σεμπαστιέν Λεμπ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή των πρωταθλητών. Ο Αλσατός κατάφερε να κερδίσει στον μεγάλο τελικό τον 4 φορές πρωταθλητή της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ, με σκορ 3-1 στους αγώνες που τέθηκαν αντιμέτωποι.

Ο Λεμπ έπρεπε να αποκλείσει τον Ματίας Έκστρομ, ενώ ο Γερμανός τον θρύλο των αγώνων αντοχής και του Λε Μαν, Τομ Κρίστενσεν.

Ο Λεμπ κατέκτησε την 4η νίκη του στο Race of Champions και ισοφάρισε τον συμπατριώτη του Ντινιέ Οριόλ στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες νίκες σε ατομικό επίπεδο στο θεσμό. Σε ομαδικό επίπεδο, η Team Norway των Πέτερ και Όλιβερ Σόλμπεργκ επικράτησε της Team USA των Κόλτον Χέρτα και Τζίμι Τζόνσον.

Race of Champions

Στις ατομικές δοκιμασίες, για να εξασφαλιστεί η ισότητα ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους, τα ζευγάρια καθορίστηκαν ανάμεσα σε οδηγούς πίστας και οδηγούς ράλλυ. Στη δεύτερη ημέρα ξεχώρισε ο οδηγός του Indycar, Κόλτον Χέρτα, που έφτασε στους 8 της διοργάνωσης, αλλά αποκλείστηκε από τον Φέτελ.

Στο γύρο των 8 έδωσε σκληρή μάχη ο πρώην οδηγός της Formula 1, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, όμως αποκλείστηκε από τον Τομ Κρίστενσεν. Από τους οδηγούς πίστας, ξεχώρισε η νίκη στα προκριματικά, της πρωταθλήτριας του W Series, Τζέιμι Τσάντουικ, επί του Μικ Σουμάχερ. Όμως εν συνεχεία η Βρετανίδα αποκλείστηκε από τον Χέρτα.

Race of Champions

Στους οδηγούς ράλλυ, ο Λεμπ έπρεπε να αντιμετωπίσει στη φάση των 16 και 8 τον μπαμπά και γιο Σόλμπεργκ, σε δύο εξαιρετικές μονομαχίες. Από την άλλη, ο Έκστρομ είχε αντίπαλο τον έτερο πρωταθλητή του WRX, Γιόχαν Κριστόφερσον, με τους δύο να δίνουν μια φοβερή μάχη. Εν τέλει ο Έκστρομ προκρίθηκε έναντι του συμπατριώτη του αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στον Λεμπ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το μεγάλο τελικό ανάμεσα στους Σεμπαστιέν Λεμπ και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Φωτογραφίες: Race of Champions media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!