Formula 1: Η Williams στηρίζει τον Μάσι

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Η Williams στηρίζει τον Μάσι
Η Williams μέσω του Γιοστ Κάπιτο υποστήριξε τον Μάικλ Μάσι και και τις αποφάσεις του στον τελευταίο αγώνα του 2021.

Μετά το τέλος του GP Άμπου Ντάμπι του 2021 δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος στον κόσμο της Formula 1, για τον τρόπο που κρίθηκε το πρωτάθλημα. Οι χειρισμοί του διευθυντή αγώνων, Μάικλ Μάσι, προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της Mercedes, που εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να εφεσιβάλλει το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος. Όμως η FIA ουσιαστικά την πρόλαβε και ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα σχετικά με τα όσα έγιναν στο μεγάλο τελικό, όμως τα αποτελέσματα δεν θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι αποφάσεις του Μάσι ενδέχεται να του κοστίσουν τη θέση του όπως άφησε να εννοηθεί η ίδια η FIA, ενώ ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, πιστεύει πως ο Αυστραλός έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Λιούις Χάμιλτον. Όμως ο Μάσι δεν έχει μόνο εχθρούς, αλλά εντός του σπορ υπάρχει κόσμος και ομάδες που τον στηρίζουν.

Ο επικεφαλής και CEO της Williams, Γιοστ Κάπιτο, μίλησε στην εκπομπή Collecting Cars και τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων του Μάσι: «Γνωρίζω τον Μάσι πολύ καλά, έχουμε μιλήσει μια-δυο φορές. Έχω συνομιλίες και με τους αγωνοδίκες και ειδικά με τον Εμανουέλε Πίρο σχτικά με ποια είναι τα πιθανά προβλήματα, ποιες οι δυσκολίες των αγωνοδικώνκατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Είναι κάτι το πολύ δύσκολο. Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολη η δουλειά τους. Αλλά χειρίζονται τα πάντα πολύ καλά. Ο Μάσι είναι επαγγελματίας και δεν πιστεύω πως η FIA ή οι αγωνοδίκες υποστηρίζουν μία ομάδα ή έναν οδηγό. Είμαι 1000% σίγουρος».

Jost Capito Williams

Επιπλέον αναφέρθηκε στην πίεση που βρίσκεται ο Μάσι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και ειδικά όταν πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση: «Πρέπει να παίρνεις αποφάσεις γρήγορα και άμεσα και αυτό το βλέπουν εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια κόσμου. Η πίεση αυτή είναι τεράστια. Αυτό που πιστεύω πως δεν είναι σωστό είναι οι επικεφαλής των ομάδων να συνομιλούν με τον διευθυντή αγώνων κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν είναι πρόβλημα η μετάδοση αλλά τα μηνύματα που προβάλλονται. Επιπλέον δεν πρέπει να έχουμε ενστάσεις για τις αποφάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. Σε αγώνα ποδοσφαίρου δεν μπορείς να ανεραίσεις ένα πέναλτι μετά το τέλος του αγώνα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίζουν οι κανονισμοί».

Τέλος ο Κάπιτο στήριξε την απόφαση του Μάσι να υπάρξει αγώνας για έναν γύρο στο τέλος του GP Άμπου Ντάμπι: «Αν μου πει κάποιος πως το σπορ είναι απόλυτα δίκαιο θα απαντήσω, τι είναι δίκαιο, είναι η ζωή δίκαιη; Η ζωή είναι άδικη πολλές φορές. Πιστεύω λοιπόν πως ο Μάσι τα πήγε πολύ καλά υπό πίεση με τις αποφάσεις που πήρε. Ήθελε το πρωτάθλημα να κριθεί δίχως παρέμβαση άλλου μονοθεσίου. Είναι απόλυτα κατανοητό αυτό που έκανε. Όλα έγιναν κατά το γράμμα των κανονισμών, αυτό καταλαβαίνω εγώ».

Φωτογραφίες: FIA, Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!