Βρήκε ιδιοκτήτη η Mercedes C63 AMG του Σουμάχερ (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Βρήκε ιδιοκτήτη η Mercedes C63 AMG του Σουμάχερ (vid)
Η Mercedes C63 AMG Estate του Μίκαελ Σουμάχερ έχει περάσει επίσημα πλέον στα χέρια του ένατου διδιοκτήτη της.

Πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία Bonhams ανέλαβε να θέσει σε πληστηριασμό τη Mercedes C63 AMG που είχε στην κατοχή του ο Μίκαελ Σουμάχερ. Το αυτοκίνητο αυτό του το είχε δώσει η Mercedes ως υπηρεσιακό όχημα όταν είχε κάνει την επιστροφή του στη Formula 1 το 2010. Μάλιστα, του είχε προσθέσει όλο τον έξτρα εξοπλισμό που ήταν διαθέσιμος, κάτι που του κόστισε 20.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο λοιπόν πέρασε από τη δημοπρασία «The World’s Leading Brands» στο Παρίσι πριν από λίγες ημέρες. Οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο πως το μοντέλο θα αγγίξει τιμή πώλησης της τάξεως των 100.000 ευρώ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η τελική τιμή του δεν έγινε γνωστή, με τον ξένο Τύπο να αναφέρει πως δεν πλησίασε το επιθυμητό ποσό.

Mercedes Schumacher

H Mercedes C63 AMG Estate που οδηγούσε ο Σουμάχερ έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες. Όμως έχει διανύσει 151.894 συνολικά και πριν φτάσει στο νέο ιδιοκτήτη πέρασε από ειδικό έλεγχο της Mercedes-Benz. Η συγκεκριμένη C63 AMG Estate φορά τον 6,2 λίτρων V8 κινητήρα απόδοσης 457 ίππων και από πλευράς επιδόσεων πραγματοποιεί την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Tesla Schumacher

Στη δημοπρασία την παράσταση έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο που είχε οδηγήσει ο Μίκαελ Σουμάχερ πριν από 12 χρόνια. Πρόκειται για ένα Tesla Roadster με το οποίο είχε αγωνιστεί στο Race of Champions το 2010 μαζί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Μαζί είχαν κατακτήσει το Nations Cup.

To μοντέλο πουλήθηκε έναντι του ποσού των 150.000 ευρώ περίπου. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είχε τροποποιηθεί ειδικά για το ROC, με αγωνιστικά καθίσματα και προστατευτικό roll bar, ενώ πολλοί οδηγοί που πήραν μέρος στο event έχουν βάλει την υπογραφή τους στην πίσω αεροτομή.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Μίκαελ Σουμάχερ να κοντράρεται απέναντι στον Σεμπαστιέν Λεμπ στο Race of Champions το 2010.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!