Extreme E: Τρομακτικό ατύχημα στη Σαουδική Αραβία (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Extreme E: Τρομακτικό ατύχημα στη Σαουδική Αραβία (vid)
Η Κριστίν Τζιανπαόλι Ζόνκα τραυματίστηκε στο πόδι και θα χάσει το υπόλοιπο της πρεμιέρας της σεζόν του 2022.

Επεισοδιακές αποδείχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές της πρεμιέρας του 2022 για την Extreme Ε. Το συναρπαστικό μηχανοκίνητου σπορ στο οποίο αγωνίζονται ηλεκτρικά SUV, με τους/τις οδηγούς να μάχονται σε απομακρυσμένες περιοχές όπου είναι έκδηλες οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, περνά και το μήνυμα της ισότητας των φύλων, αφού κάθε ομάδα έχει μεικτή σύνθεση.

Όπως και πέρυσι, στην παρθενική σεζόν διεξαγωγής του θεσμού, η πρεμιέρα λαμβάνει χώρα στη Σαουδική Αραβία, μόνο που φέτος είναι κοντά στην πρότυπη πόλη της Νέομ. Φυσικά, σε ερημικό τοπίο. Το οποίο αποδείχθηκε από νωρίς αφιλόξενο.

Extreme E 2022, Desert X-Prix

Στο Q1, η ταχύτερη μέχρι εκείνο το σημείο Κριστίν Τζιανπαόλι Ζόνκα, έχασε τον έλεγχο του Odyssey-21 της Veloce Racing σε μία γρήγορη αριστερή στροφή, σε ένα κατηγορικό κομμάτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αγωνιστικό SUV της να αναποδογυρίσει αρκετές φορές και να ακινητοποιηθεί διαλυμένο.

Μπορείτε να δείτε το συμβάν από διαφορετικές λήψεις, στο video που ακολουθεί…

 

Η 29χρονη Κριστίν πονούσε πολύ στον αριστερό της αστράγαλο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί κάταγμα. Αυτό τη θέτει εκτός συνέχειας της αγωνιστικής δράσης του Desert X-Prix, με την εφεδρική οδηγό, τη Νορβηγίδα Έντα Χόσας, να παίρνει τη θέση της για το τη συνέχεια.

Έντα Χόσας

Η Τζιανπαόλι Ζόνκα θα επιστρέψει στη δράση στον δεύτερο γύρο του 2022, το Island X-Prix που θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Μαΐου, στη Σαρδηνία της Ιταλίας. Η γοητευτική οδηγός με μεικτή καταγωγή (γεννήθηκε στην Ινδία, από Ιταλούς γονείς, στα 8 της μετακόμισε στο Μιλάνο και μετά στις Κανάριες Νήσους), έχει πλούσια εμπειρία σε αγώνες rally-raid, με πολλές επιτυχίες τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και στην Ευρώπη.


Στην Extreme E, το καλύτερο πλασάρισμά της την πρώτη σεζόν διεξαγωγής του θεσμού, ήταν η πέμπτη θέση, στην πρεμιέρα του Desert X-Prix που είχε γίνει πάλι στη Σαουδική Αραβία αλλά στην περιοχή της Αλ Ούλα.

Φωτογραφίες: Extreme E

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!