Αυτή είναι η νέα Alpine A522 (video)

Πάνος Σεϊτανίδης
Αυτή είναι η νέα Alpine A522 (video)
Η Alpine πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση του μονοθεσίου της για τη νέα σεζόν της Formula 1.

Μετά τις Haas VF-22, Red Bull Racing RB18, Aston Martin AMR22, McLaren MCL36, Scuderia AlphaTauri AT03, Williams FW44, Ferrari F1-75 και Mercedes W13 E Performance, η Alpine A522 έγινε το ένατο μονοθέσιο του 2022 που αποκαλύφθηκε!

Η γαλλική ομάδα περίμενε μέχρι λίγο πριν τη έναρξη των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης της Formula 1, για να μας δείξει το νέο της μονοθέσιο που αποτελεί τη δική της ερμηνεία των νέων τεχνικών κανονισμών που γράφτηκαν από τον Νικόλα Τομπάζη.

Alpine A522

Η παρουσίαση μεταδόθηκε διαδικτυακά, με τον CEO του Groupe Renault Λούκα ντε Μέο και τον CEO της Alpine, Λοράν Ροσί, να ανεβαίνουν στη σκηνή, μιλώντας για την έως τώρα πορεία της ομάδας και τους μελλοντικούς στόχους της. Έπειτα, υποδέχθηκαν τον νέο διευθυντή της ομάδας, Ότμαρ Σαφνάουερ, προτού η σκυτάλη παραδοθεί στους οδηγούς.

Έπειτα είδαμε την A522 που υιοθετεί και νέα χρώματα, αφού η έλευση της BWT ως Χορηγός Ονομασίας, πρόσθεσε μπόλικο ροζ στον υπάρχοντα συνδυασμό με χρώματα της γαλλικής σημαίας, όπου φυσικά κυριαρχούσε το μπλε.

Alpine A522

Ωστόσο, είδαμε ουσιαστικά ένα showcar με τα νέα χρώματα, την πραγματική Alpine θα τη δούμε αύριο, στο shakedown που θα γίνει στην πίστα του Μονμελό.

Μάλιστα, στο φινάλε της παρουσίασης είχαμε και μία έκπληξη: τη σύνδεση με το Παρίσι όπου με φόντο τον Πύργο του Άιφελ, είδαμε τα χρώματα που η Α522 θα έχει στους πρώτους δύο αγώνες του 2022, με το ροζ να κυριαρχεί!

Alpine A522

Στα κόκπιτ θα είναι και φέτος το ίδιο, αξιόμαχο οδηγικό δίδυμο: ο παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 του 2005 και του 2006, Φερνάντο Αλόνσο, με τον νικητή του περυσινού Grand Prix Ουγγαρίας, Έστεμπαν Όκον. Μαζί τους στη σκηνή ήταν και ο πρωταθλητής της Formula 2 και εφεδρικός οδηγός της Alpine, Όσκαρ Πιάστρι.

«Περιμένουμε καιρό αυτή τη σεζόν, με τις αλλαγές να καθυστερούν λόγω της πανδημίας. Το μονοθέσιο των νέων κανονισμών δείχνει φανταστικό. Έχουμε νέα υβριδική μηχανή και αισιοδοξούμε πως έχουμε καλό πλάνο εξέλιξης για αυτή τη νέα γενιά αυτοκινήτων», είπε μεταξύ άλλων ο Αλόνσο.

Ο Όκον πρόσθεσε: «Νιώθω έτοιμος, νιώθω καλά προετοιμασμένος και ανυπομονώ να βγούμε στην πίστα και να δούμε τι έχουμε στα χέρια μας φέτος».

Η νέα A522 θα λάβει κανονικά μέρος στο πρώτο τεστ εξέλιξης που διεξάγεται 23 με 25 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης, στην Ισπανία. Το δεύτερο τεστ θα πραγματοποιηθεί 10 με 12 Μαρτίου στο Μπαχρέιν, εκεί όπου στις 18-20 Μαρτίου έχουμε τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022.

Alpine A522

Μίας σεζόν όπου η Alpine καλείται να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως με τους νέους κανονισμούς όλοι ξεκίνησαν από το μηδέν και να αναρριχηθεί στην κατάταξη. Το 2021 τη βρήκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών με 155 πόντους στο ενεργητικό της. Οι 81 ήρθαν από τον δέκατο στην κατάταξη των οδηγών Αλόνσο και οι 74 από τον ενδέκατο Όκον.

Η Alpine/Renault κατέκτησε τους τίτλους κατασκευαστών τη διετία 2006-2006, ήταν τρίτη το 2007 αλλά έκτοτε δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ξανά στο Top3.

Δείτε την παρουσίαση της A522 στο video που ακολουθεί…

Φωτογραφίες: Alpine F1 Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!