Formula 1 Δοκιμές Βαρκελώνης Ημέρα 1η: Στην κορυφή McLaren και Νόρις

Formula 1 Δοκιμές Βαρκελώνης Ημέρα 1η: Στην κορυφή McLaren και Νόρις
Η πρώτη ημέρα χειμερινών δοκιμών για το 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τη McLaren να βρίσκεται στην κορυφή των χρόνων.

Η Formula 1 ξεκίνησε έστω και ανεπίσημα για το 2022, με τις ομάδες να ολοκληρώνουν μία γεμάτη πρώτη ημέρα δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης. Οι 8 ώρες δράσης διεξήχθησαν δίχως διακοπές από κόκκινες σημαίες και η πλειοψηφία των ομάδων ολοκλήρωσε κανονικά το πρόγραμμά της.

Συνολικά τα 16 μονοθέσια που πήραν μέρος κάλυψαν περισσότερους από 1.000 γύρους την πρώτη ημέρα δοκιμών. Μάλιστα 8 από τις 10 ομάδες ξεπέρασαν τον αριθμό γύρων που είχαν σημειώσει την πρώτη ημέρα χειμερινών δοκιμών του 2021. Η αξιοπιστία των μονοθεσίων ήταν τέτοια που επέτρεψε σε τέσσερις οδηγούς να σημειώσουν περισσότερους από 100 γύρους.

Μπορεί οι χρόνοι να μην σημαίνουν τίποτα ακόμη, όμως τα χιλιόμετρα που διανύουν οι ομάδες είναι άκρως σημαντικά.

Ταχύτερος όλων στο τέλος της διαδικασίας ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren. O Βρετανός που κάλυψε 101 γύρους συνολικά, σημείωσε το 1:19,568 με τη C4 γόμα ελαστικών και έσπασε την κυριαρχία που είχε για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας η Ferrari. Οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ ακολούθησαν στις θέσεις 2 και 3 και κάλυψαν συνολικά 153 γύρους για τη Scuderia. Αμφότεροι με τη C3 γόμα της Pirelli.

Ακολούθησαν σε επιδόσεις οι δύο Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και Λούις Χάμιλτον, με την πρωταθλήτρια κατασκευαστών του 2021 να συμπληρώνει συνολικά 126 γύρους. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Aston Martin ήταν στην 6η θέση όντας 1,7 δευτ. μακριά από τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Ο Γιούκι Τσουνόντα με την AlphaTauri ολοκλήρωσε συνολικά 110 γύρους και βρέθηκε στην 7η θέση και ήταν μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός οδηγός της Alpine έγραψε 118 γύρους, με ταχύτερο χρόνο στο 1:21,746.

Ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν είχε μία γεμάτη ημέρα με τη νέα Red Bull RB18 η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε αίσθηση με το σχεδιασμό της, ειδικά στα sidepods.. Ο Ολλανδός ολοκλήρωσε συνολικά 147 γύρους, τους περισσότερους από κάθε άλλο οδηγό, πράγμα που έδειξε την αξιοπιστία του μονοθεσίου και του κινητήρα. Ο Βάλτερι Μπότας με την Alfa Romeo ολοκλήρωσε μόλις 23 γύρους - η ελβετική ομάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αφού το πρωί ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα είχε προσθέσει μόλις άλλα 9 περάσματα.

Προβλήματα αντιμετώπισε και η Haas, με τους Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν να συμπληρώνουν συνολικά 42 γύρους. Από την άλλη, η Williams κάλυψε αρκετά χιλιόμετρα με τους δύο οδηγούς της. Οι Άλμπον και Λατίφι έγραψαν συνολικά 132 γύρους.

Η πρώτη ημέρα ήταν ένα ταξίδι στο άγνωστο για τις ομάδες και τους οδηγούς. Όλες έκαναν αεροδυναμικές δοκιμές και είδαν το πώς λειτουργούν τα μονοθέσια νέας γενιάς. Τις επόμενες δύο ημέρες θα συνεχίσουν τα προγράμματά τους, ωστόσο τα όποια συμπεράσματα είναι προς ώρας απαγορευτικά.

Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta από τις 9:45πμ για τη δεύτερη ημέρα δοκιμών από την πίστα του Μονμελό.

Αποτελέσματα πρώτης ημέρας δοκιμών

Barcelona Test D1

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!