Η Formula 1 έχει έτοιμο αντικαταστάτη για το GP Ρωσίας

Η Formula 1 έχει έτοιμο αντικαταστάτη για το GP Ρωσίας
Η αντικατάσταση του GP Ρωσίας θεωρείται δεδομένη για το 2022 και η Formula 1 δεν θα δυσκολευτεί να βρει λύση.

Τις τελευταίες ημέρες πρώτο θέμα παγκοσμίως δεν είναι άλλο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με πολλά πρωταθλήματα να επηρεάζονται από τα συμβάντα αυτά.

Στο πλαίσιο των χειμερινών δοκιμών της Formula 1 στη Βαρκελώνη, το σπορ ανακοίνωσε πως δεν θα επισκεφθεί φέτος τη Ρωσία για τον αγώνα στο Σότσι. Ωστόσο η ανακοίνωσή της δεν είχε ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για ακύρωση, καθώς οι διοργανωτές του Grand Prix αρνήθηκαν το ενδεχόμενο αυτό.

Πλέον το καλεντάρι της Formula 1 έχει 22 αγώνες και η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Liberty Media, ψάχνει χώρα να αντικαταστήσει το GP Ρωσίας. Στο θέμα αντικατάστασης του αγώνα στο Σότσι αναφέρθηκε ο CEO του σπορ, Στεφάνο Ντομενικάλι, και ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός.

«Μιλώντας συγκεκριμένα για τη φετινή κατάσταση λόγω της Ρωσίας, μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχουμε ήδη αποδείξει τα τελευταία δύο χρόνια πως είμαστε ιδιαίτερα ευέλικτοι και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να βρούμε λύσεις. Μπορώ να επιβεβαιώσω πως θα υπάρξει νέα επιλογή φέτος με κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε ο Ιταλός στο F1i.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ήδη μεγάλα προβλήματα στην ομάδα της Haas. H αμερικανική ομάδα έτρεξε την τελευταία ημέρα των δοκιμών της Βαρκελώνης δίχως τα λογότυπα του βασικού χορηγού της, UralKali. Επιπλέον είναι πολύ πιθανό η ομάδα να αντικαταστήσει τον Νικίτα Μάζεπιν εντός της εβδομάδος.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!