Formula 1: Η FIA συγκάλεσε έκτακτο ΠΣΜΑ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Formula 1: Η FIA συγκάλεσε έκτακτο ΠΣΜΑ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
Κρίσιμη διάσκεψη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θα πραγματοποιήσει σήμερα η FIA.

Οι εξελίξεις αναφορικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον έχει επηρεάσει και το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ουκρανίας ζήτησε επίσημα την απαγόρευση σε Ρώσους και Λευκορώσους οδηγούς να αγωνίζονται στα πρωταθλήματά της FIA. Ως αποτέλεσμα, η FIA συγκαλεί σήμερα Τρίτη 1 Μαρτίου έκτακτο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ).

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανέφερε: «Έκτακτο ΠΣΜΑ θα συνεδριάσει την Τρίτη 1 Μαρτίου για να συζητήσει τις εξελίξεις σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία. Επιπλέον εξελίξεις θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση».

F1 Russia

Η FIA μέσω του προέδρου της, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, έχει εκφράσει την πλήρη στήριξη της προς την Ουκρανία και η σημερινή συνεδρίαση θα επηρεάσει σίγουρα όλο το φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στη Formula 1, το GP Ρωσίας δεν θα πραγματοποιηθεί το 2022 όπως ανακοινώθηκε, ενώ δυσοίωνο προμηνύεται το μέλλον του Νικίτα Μάζεπιν στη Haas. Ήδη όμως η Liberty Media είναι σε ανοικτή επικοινωνία με πιθανούς αντικαταστάτες του Grand Prix. Επιπλέον η ACO καθυστερεί την ανακοίνωση της λίστας συμμετοχών για τις 24 Ώρες Λε Μαν μετά την κρίση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οργανισμοί και ομοσπονδίες στο χώρο του αθλητισμού έχουν προβεί σε μέτρα κατά Ρώσων αθλητών ή ομάδων, ενώ παράλληλα η εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!