Formula 1: Η Ρωσία χάνει εντελώς τον αγώνα της

Formula 1: Η Ρωσία χάνει εντελώς τον αγώνα της
To 2021 ήταν η τελευταία χρονιά που είδαμε το GP Ρωσίας στο κορυφαίο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο τις τελευταίες ημέρες. Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Formula 1 κινήθηκε γρήγορα και ανακοίνωσε στο πλαίσιο των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη, πως το GP Ρωσίας δεν θα πραγματοποιηθεί. Με τη σειρά τους όμως, οι διοργανωτές του Grand Prix, επεσήμαναν πως ο αγώνας δεν έχει ακυρωθεί.

Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί και ομοσπονδίες του αθλητισμού, απαγορεύουν σε Ρώσους αθλητές να αγωνίζονται στα πρωταθλήματά τους. Μετά από την έκτακτη συνεδρίασης του Παγκόσμιου Συμβούλιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, η FIA απαγόρευσε την χρήση της ρωσικής σημαίας και των χρωμάτων της (το ίδιο και της Λευκορωσίας) καθώς και τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων στους αγώνες, ωστόσο, δεν επέβαλλε αντίστοιχο περιορισμό στους Ρώσους οδηγούς.

Τώρα, με νέα ανακοίνωσή της, η Formula 1 επισημοποίησε πως δεν θα διεξαχθεί ξανά Grand Prix επί ρωσικού εδάφους: «Η Formula 1 επιβεβαιώνει πως ακύρωσε το συμβόλαιο με τον διοργανωτή του GP Ρωσίας. Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία δεν θα έχει αγώνα στο σπορ μελλοντικά».

Hamilton Russia

O τελευταίος αγώνας στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Σότσι. Πέρα από την πλούσια δράση, το Grand Prix έμελλε να είναι ιστορικό, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον έφτασε τις 100 νίκες στην καριέρα του στη Formula 1. Το 2022 ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί για τελευταία φορά στην πίστα του Σότσι, καθώς από το 2023 θα μεταφερόταν στο Ιγκόρα Παρκ, που βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Επιπλέον αναμένουμε παράλληλα να μάθουμε την τύχη του οδηγού της Haas, Νικίτα Μάζεπιν, του οποίου το μέλλον στη Formula 1 είναι δυσοίωνο. Αρκετοί είναι οι μνηστήρες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν, με την αμερικανική ομάδα να αναμένεται πραγματοποιήσει επίσημες ανακοινώσεις τα επόμενα 24ωρα.

Φωτογραφίες: Ferrari, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!