Formula 1: O Μάζεπιν απαντά στη Haas

Formula 1: O Μάζεπιν απαντά στη Haas
Ο Ρώσος οδηγός κατηγορεί τη Haas ότι αγνόησε όλες τις προσπάθειές του να παραμείνει στην ομάδα.

Λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν της Formula 1 για το 2022, η αμερικανική Haas ανακοίνωσε πως ο Νικίτα Μάζεπιν είναι πλέον παρελθόν από την ομάδα. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε παράλληλα με την ακύρωση της συμφωνίας με τον βασικό χορηγό της, UralKali. H εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κάτι που έχει προκαλέσει τεράστιες συνέπειες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Formula 1 ανακοίνωσε πως το GP Ρωσίας δεν θα το ξαναδούμε στο πρόγραμμα μελλοντικά.

Μετά την αποδέσμευσή του από τη Haas, o Μάζεπιν εξέδωσε ανακοίνωση και ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος από την απόφαση της αμερικανικής ομάδας: «Είμαι πολύ απογοητευμένος που το συμβόλαιό μου με τη Haas τερματίστηκε. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες, τους νέους κανόνες της FIA. Επιπλέον όμως αδυνατώ να δεχθώ πως οι όροι που προτάθηκαν από την παγκόσμια ομοσπονδία ώστε να συνεχίσω να αγωνίζομαι αγνοήθηκαν παντελώς και καμία διαδικασία δεν ακολουθήθηκε ώστε να μπορέσω να τρέξω. Σε όσους προσπάθησαν να με καταλάβουν, τους ευχαριστώ. Ο χρόνος μου στη Formula 1 ήταν χρυσάφι κι ελπίζω να είμαστε και πάλι όλοι μαζί σε καλύτερες ημέρες. Θα έχω περισσότερα να πω τις επόμενες ημέρες».

Mazepin Haas

Λίγες ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ομοσπονδίες και οργανισμοί από πολλές χώρες απαγόρευσαν σε Ρώσους αθλητές και οδηγούς να αγωνίζονται στα πρωταθλήματά τους. Ωστόσο η FIA επέλεξε διαφορετική δίοδο και ανακοίνωσε συγκεκριμένους όρους όπου Ρώσοι οδηγοί θα παίρνουν άδεια συμμετοχής στα πρωταθλήματά της.

Η απομάκρυνση του Μάζεπιν από τη Haas μαζί με την UralKali θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην ομάδα. Ωστόσο στο πλαίσιο των δοκιμών της Βαρκελώνης, ο επικεφαλής της, Γκούνθερ Στάινερ, είχε διαβεβαιώσει πως δίχως τον Ρώσο δεν απειλείται η ομάδα. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του, με τον οικονομικό παράγοντα να παίζει σίγουρα ρόλο στην επιλογή του. Μέχρι στιγμής, αρκετοί είναι οι μνηστήρες που διεκδικούν τη θέση του.

Φωτογραφίες: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!