Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία βάζει «στα pit» την Ιρίνα Σιντόρκοβα

Πάνος Σεϊτανίδης
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία βάζει «στα pit» την Ιρίνα Σιντόρκοβα
Η Ρωσίδα οδηγός τέθηκε εκτός των δοκιμών του W Series, ενδεχομένως και εκτός της αγωνιστικής σεζόν.

«Θύμα» των πράξεων της Ρωσίας και της εισβολής της στην Ουκρανία αποδεικνύεται η αγωνιστική καριέρα της Ιρίνα Σιντόρκοβα! Η 18χρονη Ρωσίδα που είναι η νεότερη οδηγός που έχει βαθμολογηθεί στο W Series, έμεινε θεατής στις δοκιμές του θεσμού που έγιναν επί Ισπανικού εδάφους.

Το πρωτάθλημα που δημιουργήθηκε για να προωθήσει ταλέντα του όμορφου φύλου, επισκέφτηκε αυτές τις ημέρες την πίστα της Βαρκελώνης. Συνολικά 20 οδηγοί κάλυψαν 2.342 γύρους (ή αν προτιμάτε 10.949 χιλιόμετρα) με τα μονοθέσια Tatuus T-318 αλλά ανάμεσά τους, δεν ήταν η Σιντόρκοβα.

Ίρα Σιντόρκοβα

Παρότι παρούσα στο Μονμελό, δεν οδήγησε στο τελευταίο τεστ πριν από την πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του W Series που θα διεξαχθεί 6 με 8 Μαϊου στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αιτία, ήταν φυσικά όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Επιστρέφοντας στη βάση της, μοιράστηκε μέσω social media το παρακάτω μήνυμα: «Είμαι στο σπίτι μου. Ήταν μία πολύ αγχωτική και εξαντλητική εβδομάδα. Επέστρεψα από τις επίσημες δοκιμές του W Series! Συνάντησα τις «παλιές» φίλες μου και νέες οδηγούς. Δεν οδήγησα το μονοθέσιο – συμβάντα στον κόσμο, πέραν της θέλησης και του ελέγχου μου φταίνε για αυτό, είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε… Ελπίζω να μπορέσω να αγωνιστώ κανονικά τη σεζόν του ’22».

 

Έπειτα, η Σιντόρκοβα έστειλε το δικό της μήνυμα και… πάτησε προκαταβολικά φρένο σε συζητήσεις για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

«Εύχομαι σε όλους ειρήνη, ευγένεια και καλοσύνη στις καρδιές.
Υ.Γ. Παρακαλώ μη γράψετε πολιτικά σχόλια ή μη κάνετε bullying στη σελίδα μου, έχετε τις δικές σας σελίδες για να το κάνετε αυτό
».

Ίρα Σιντόρκοβα

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η 18χρονη αποτελεί ένα από τα μέλη της SMP Racing, του αγωνιστικού προγράμματος που στηρίζει ταλέντα από τη Ρωσία ώστε να την εκπροσωπούν σε αγωνιστικά πρωταθλήματα ανά τον κόσμο. Ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τη κρατική SMP Bank.

Η Σιντόρκοβα έτρεξε πέρυσι σε 4 από τους 6 γύρους του W Series. Ανέβηκε στο βάθρο στο Red Bull Ring αλλά έχασε ένα γύρο καθώς νόσησε με Covid-19 ενώ ήταν απούσα από το φινάλε του Circuit of the Americas, καθώς δεν εγκρίθηκε η visa της για τις ΗΠΑ.

Ίρα Σιντόρκοβα

Φωτογραφίες: W Series

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!