Στο Rallycross οι Prodrive και Renault το 2018

Νίκος Τσιώκος
Στο Rallycross οι Prodrive και Renault το 2018
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross θα αγωνιστεί η Renault το 2018, με την Prodrive να κατασκευάζει το Megane RX Supercar για τον Γκουερλέν Σισερίτ.

Μετά την απόφαση της Volkswagen να φτιάξει εργοστασιακή ομάδα με τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή του Rallycross, Πέτερ Σόλμπεργκ, και τον δύο φορές πρωταθλητή του DTM, Τίμο Σάιντερ, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross θα πάρει μία περαιτέρω ώθηση από το 2018.

Αυτό διότι η Renault ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στο σπορ, με την Prodrive να κατασκευάζει και να εξελίσσει το Megane RX Supercar. Αυτό θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα της Γαλλίας, με τον Γκουερλέν Σισερίτ να μπαίνει στο τιμόνι και να κάνει δοκιμές το Φθινόπωρο πριν το πάρει στα χέρια του για την επόμενη σεζόν.

«Ήταν εδώ και καιρό φιλοδοξία μας να αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross. Είναι το πιο γρήγορα αναπτυγμένο μηχανοκίνητο σπορ στον κόσμο και μας δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλη την εμπειρία μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο ικανό για τίτλους.

Ο Γκουερλέν είναι πολύ ταλαντούχος οδηγός και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του και να εξελίξουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, για το οποίο θα είναι υπερήφανοι ο ίδιος και η Renault», δήλωσε ο πρόεδρος της Prodrive, Ντέιβιντ Ρίτσαρντς. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τα παιδιά από την Prodrive για να χτίσουμε το όνειρό μου, που ήταν εδώ και πολύ καιρό.

Ξέρω ότι με την ομάδα και τη στήριξη που έχουμε θα μπορέσουμε να παράγουμε ένα αυτοκίνητο που θα έχει επίδραση στα πάντοκ. Εμπιστεύομαι απόλυτα την Prodrive ότι θα φτιάξει το καλύτερο αυτοκίνητο και είμαι ενθουσιασμένος που θα φέρω την εταιρεία μου και τους συνεργάτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross το 2018», είπε από τη μεριά του ο Σισερίτ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!