Η γιορτή της Moto Guzzi

Γιώργος Βαρίνος
Η γιορτή της Moto Guzzi
Από 11-13 Σεπτεμβρίου 2015 χιλιάδες κάτοχοι Moto Guzzi συνέρευσαν στην ιταλική πόλη Mandello del Lario, για να τιμήσουν την ιστορική μάρκα.

Το Σαββατοκύριακο 11 με 13 Σεπτεμβρίου ήταν αφιερωμένο στον εορτασμό της θρυλικής μάρκας Μoto Guzzi που ιδρύθηκε το 1921. Στην όμορφη ιταλική πόλη του ιταλικού βορρά και έδρα της εταιρείας, στο Mandello del Lario, βρέθηκαν 15.000 κάτοχοι Guzzi που δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων, μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας με επίκεντρο τη μοτοσικλέτα. Μπροστά από το εργοστάσιο μπορούσες να θαυμάσεις αναρίθμητες σταθμευμένες μοτοσικλέτες Μoto Guzzi με αγγλικές, γερμανικές, ισπανικές, γαλλικές, αυστριακές, δανέζικες, ελβετικές, βελγικές πολωνικές , ουγγρικές ακόμη και ρωσικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Πάνω από 9.000 επισκέψεις δέχτηκε το μουσείο της μάρκας, το οποίο στεγάζεται σε ένα υπέροχο χώρο που μέσα του διακρίνεται με γλαφυρό τρόπο η ιστορική διαδρομή του κατασκευαστή μοτοσικλετών με τον διάσημο αετό από το 1921 μέχρι σήμερα. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, πάνω 400 Guzzisti εκμεταλλεύτηκαν τις δοκιμαστικές διαδρομές, μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν το πιο πρόσφατα μοντέλα, όπως το V7II (collection), California 1400 (ναυαρχίδα), όπως επίσης και τα πιο πρόσφατα Eldorado και Audace.

Επιπλέον εκατοντάδες ήταν και τα νέα μέλη που προστέθηκαν στην επίσημη κοινότητα των ιδιοκτητών μοτοσυκλετών The Clan, όπου τα μέλη μπορούν να μοιραστούν την υπερηφάνεια του να είσαι Guzzista. Οι επισκέπτες ήταν ενθουσιασμένοι και γοητευμένοι από τη διάσημη αεροδυναμική σήραγγα, που χτίστηκε το 1950 (πρώτη στον κόσμο στο είδος της) ενώ χρειάστηκαν τρεις ημέρες συνεχούς εργασίας για τον διάσημο καλλιτέχνη Aryk Old Paint, να διακοσμήσει για τους δεκάδες λάτρεις τα κράνη και τα μπουφάν τους με τον αετό τηςMoto Guzzi.

Τεράστια επιτυχία σημείωσε και η διαδικασία του ολοκληρωμένου δωρεάν τεχνικού ελέγχου για όσους από τους Guzzisti το επιθυμούσαν κατά την προσέλευση τους. Ο δωρεάν τεχνικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο συνεργείο του εργοστασίου, αποτελώντας μια κορυφαία στιγμή καθώς οι μοτοσικλέτες επέστρεφαν στον τόπο που κατασκευάστηκαν και ελέγχονταν από τα ίδια έμπειρα χέρια των μηχανικών που καθημερινά κατασκευάζουν νέα μοντέλα Moto Guzzi.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!